Laurynas Kasčiūnas vaidins Vytautą Didįjį

Laurynas Kasčiūnas vaidins Vytautą Didįjį

„Seimūnas Laurynas Kasčiūnas užsimojo iki 2030 m. sukurti filmą apie Vytautą Didįjį. Ir ne bet kur sukurti, o Holivude. Gražu, bet valstybei teks dar labiau prasiskolinti. Kitas variantas - mažo biudžeto filmas, bet tokiu atveju Vytautą tektų vaidinti pačiam ponui Kasčiūnui, nes Holivudo žvaigždžių neįpirktume“, - ironizuoja dienraštis „Vakaro žinios“ „Elito naujienose“.

2030 m. minėsime 600-ąsias Vytauto Didžiojo mirties metines, todėl įamžinti jį filme būtų gražu. Kreipimęsi į kultūros ministrą ponas Kasčiūnas teigia, kad filmas būtų skirtas tarptautinei auditorijai ir pristatytų Lietuvos istoriją.

Irgi gražu. Siekiant užtikrinti kokybę ir profesionalumą, filmas būtų kuriamas Holivudo studijose. Čia jau kažin ar labai gražu. Mat istorinio filmo kūrimas Holivude gali negražiai kainuoti.

Pažvelkime į vieną pavyzdį. 2010 m. garsusis režisierius Ridlis Skotas sukūrė filmą „Robinas Hudas“ su garsiuoju Raselu Krou pagrindiniame vaidmenyje. Kainavo 210 milijonų dolerių...

Lietuvos biudžete atsirastų negraži skylė. Žinoma, galima sukurti istorinį filmą ir už 10 ar 20 milijonų, bet tokiu atveju geriau nesvajoti apie R.Skotą ar R.Krou. Pastarąjį pakeistų ponas Kasčiūnas, o į režisieriaus kėdę tektų sėsti kultūros ministrui.

 

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder