Kiek valstybei kainuoja privalomas noras taupyti?

Kiek valstybei kainuoja privalomas noras taupyti?

Dėl prakeiktų apsauginių kaukių sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga kalamas prie kryžiaus. O kaip galėtų būti nekalamas, jeigu valstybės įmonės, pirkdamos kaukes, privalo organizuoti viešuosius pirkimus. Žinia, konkursą laimi tas, kas pasiūlo mažiausią kainą. Antraip pakviptų korupcija.

Kaip tik dėl šios priežasties žiauriai išsidūrė viena labai jau prestižinė ne tik Klaipėdoje, Lietuvoje, bet ir tarptautinėje arenoje įmonė. Gavę naujausią kaukių siuntą jos darbuotojai buvo šokiruoti. Vos prisilieti prie kaukės, ji tuojau visa išyra ir pavirsta tiesiog skuduru. Pasitvirtino posakis "Pigią mėsą šunys ėdą". Dabar nežinia, ar jie liks be kaukių, ar bus perkamos naujos. Ar kas paskaičiavo, kiek mokesčių mokėtojams atsiėjo privalomas jos įmonių noras taupyti?

Tai viena reikalavimo atstatydinti ministrą, turintį psichiatro kvalifikaciją, versijų. Kita daug sudėtingesnė. Kadangi vienu metu buvo labai išaugę psichiatro Aurelijaus politiniai reitingai, atsirado protingų žmonių, nepasiduodančių jo įtaigai - grupė, sumaniusi skubiai sumažinti jo reitingus atstatydindama išlaidųjį ministrą. Manote, kad atėjęs naujas sveikatos apsaugos ministras bus taupus, nesitaškys valstybės lėšomis, nepirks iš Honkongo kokių nors įmantresnių apsauginių priemonių? Juk turės pasirodyti, kad nėra prastesnis už Verygą, kurio kaukė nėra pati blogiausia.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder