Dienos sentencija. "Bulvaro" anekdotai. Bulvaroskopas. Tiažas nepakelia sunkumų. "Vanagų" surandama, o.... Yra duomenų. Juodadarbiams vaišintis nevalia. Apir žaibus. Auksas. Kokia laimė. Šnekutis.

Vieni tiki prietarais, o kiti tais, kurie tiki prietarais...

"Bulvaro" anekdotai

- "Gydytojau, prašau, suteikite man vilties!" - "Jokių problemų: mirštančiojo noras man - įstatymas".
* * *
- Man prašome 38, ne, 39 vyšnias.
- Jūs iš dešrų skyriaus?
- Taip, o ką?
- Ten trenktas pardavėjas.

Bulvaroskopas

Kas prasmingiau, likimas ar palikimas?

Tiažas nepakelia sunkumų

Sunkias štangas kilnojantis Broniaus Vyšniausko mokinys, devyniolikmetis sunkiaatletis Aurimas Bulauskas netikėtai susidūrė su papildomais sunkumais, kurių pakelti kol kas negali. Klaipėdos miesto savivaldybės karo prievolininkų atrankos komisija prieš pat Naujuosius metus Tiažu pravardžiuojamą sportininką įtraukė į jaunuolių, vengiančių privalomosios karo tarnybos, sąrašą. Aurimas sausio 2-17 dienomis turi apsispręsti, kaip įveikti iškilusią problemą. Beje, problemų turi ne tik A. Bulauskas, bet ir Lietuvos karinės struktūros. "Bulvaro" žiniomis, jos pagal sportininko "gabaritus" neturi uniformos. Sunku Tiažui būtų tarnauti ir tankų dalinyje - jis nepralįstų pro tanko liuką. Tačiau galėtų ištraukti įklimpusį tanką. Ką jis dar galėtų? Nebent nešioti maišus su bulvėmis į kareivių valgyklą...

"Vanagų" surandama, o...

Geniali yra Lietuvos dailiojo čiuožimo trenerė L. Vanagienė. Ji prieš daugel metų subūrė internacionalinę šokėjų ant ledo porą - savo sūnui Povilui Vanagui parinko partnerę, rusę Margaritą Drobiazko. Dabar ši pora yra garsi visame pasaulyje. Neseniai L. Vanagienė "sukryžmino" (beveik kaip Mičiurinas) dar vieną lietuvį - šįkart ji devyniolikmetį Aurimą Radišauską suporavo su dviem metais už savo partnerį vyresne amerikiete Clover Zatz. Šiai porai taip pat pranašaujama graži ateitis. Tačiau "Bulvaro" agentai niekaip negali suprasti, kodėl L. Vanagienė Lietuvoje "vanagų" atranda, o daliosios lyties atstovių - ne. Galbūt, trenerei reikėtų dažniau pavažinėti po mūsų šalies čiuožyklas, kur čiužinėja daug gabių mergaičių iš Lietuvos.

Yra duomenų

Manydami, kad vidaus tarnybos 1-ojo pulko kareivinių sienos Kaune aklinai apsaugotos nuo viešumo, jo vadai šauktinius kareivius pavertė asmeniniais tarnais. Esama duomenų, jog dešimtys šio pulko kareivių mainais į laisvadienius greta įsikūrusioje bendrovėje naktimis dirbo krovikais, kiti - apsauginiais viename bare.

Juodadarbiams vaišintis nevalia

Už tai, kad per savo gimtadienį darbe leido surengti vaišes, griežtu papeikimu nubaustas Šiaulių vyresnysis teismo antstolis Ričardas Kudrauskas. Anksčiau už gimtadienių šventimus yra bausti Klaipėdos teisėsaugininkai, Panevėžio pedagogai. Tauta turėtų atminti ir gerai įsisąmoninti: Lietuvoje darbo vietoje gerti viskį, šampaną, degtinę ir alų gali tik seimūnai, o vyną - dar ir kunigai. Kitiems - nevalia.

Apir žaibus

Nuo "žaibiškų" vagysčių nukenčiančios bendrovės, taupydamos lėšas, vengia įsirengti papildomas apsaugos priemones, tačiau netrukus tai padaryti gali priversti draudimo kompanijos, kurios jau pradėjo reikalauti patikimesnių apsaugos priemonių.

Auksas

Tauriųjų metalų atsargų "juodai dienai" yra beveik kiekvienuose namuose, tačiau šios srities specialistai abejoja jų vertingumu. Jie nuogąstauja, kad infliacijos metais šalies piliečiai daug prisipirko prastos kokybės, padirbtų ir net radioaktyvių tauriųjų metalų. Lietuvos prabavimo rūmų (LPR) kontrolieriai ir dabar pirkėjus ragina būti atsargesnius, nes pasitaiko atvejų, kai siūloma įsigyti žemesnės nei deklaruojamos prabos tauriųjų metalų, o kartais įperšamas net paprasčiausio metalo gaminys. Beje apie 20 proc. gaminių bandoma parduoti su padirbtais ženklais. Taigi patarlė: ne viskas auksas, kas auksu tviska, pasirodo ne iš piršto laužta...

Kokia laimė

Anksčiau Marijampolė garsėjo kaip vieta, kurioje įsikūrusi viena iš didžiausių padėvėtų automobilių turgaviečių. Nuo šiol Marijampolė keičia įvaizdį. Dabar Suvalkijos sotinė ketina tapti šalies kalakutų auginimo ir kalakutienos gamybos centru. Miesto valdyba pritarė keturių uždarųjų akcinių bendrovių užsakytiems detaliesiems planams, pagal kuriuos šalia Marijampolės žadama statyti tris kalakutų fermų kompleksus bei europinius standartus atitinkančią skerdyklą. Ačiū dievui, kad marijampoliečiai nesugalvojo auginti avinus ar ožkas... Nekaip skambėtų: Marijampolė - avinų ir ožkų sostinė!?!

Šnekutis

Lietuvos advokatų taryba iškėlė drausminę bylą advokatui A. B. Prieš advokatą imtis tokių drausminių priemonių paprašė Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) skyriaus pareigūnai, mat advokatas melagingai pranešė, kad teismo pirmininkė R. V. iš jo reikalauja kyšio. STT pareigūnai nusprendė nekelti A.Builiui baudžiamosios bylos dėl melagingo įskundimo, nes kalbėdamas su STT agentais jis buvo labai girtas ir galėjo nesuprasti, ką šneka. Žodžiu, nuo šiol girtumas nebe sunkinanti, o lengvinanti aplinkybė!

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder