Dienos sentencija. "Bulvaro" anekdotai. Bulvaroskopas. Rašytojas. Girdė seimūnus. Pirštinės bus deficitas. Šmėkla prieš kandidatę. Mičigano ežeras merdės. Seksualiausias premjeras. Genijus, bet šykštuolis. Žlugo procesas.

Kartą turėjau meilužę telepatę, bet ji mane paliko dar prieš mudviem susitinkant...

"Bulvaro" anekdotai

Per šokius mergina prieina prie draugės ir sako:
- Ar žinai, kad tavo vaikinas prieš pusmetį vos manęs nevedė?
- Ak, štai kaip! Jis man minėjo, kad neseniai vos nepadarė kvailos klaidos, tik nepatikslino - kokios!
* * *
- Mama, man mokykloje visi sako, kad esu išsiblaškęs. Ar tai tiesa?
- Berniuk, tavo mama gyvena priešais esančiame name.

Bulvaroskopas

Jei viskas klojasi gerai, akivaizdu, jog kažko nepastebėjote.

Rašytojas

Vilniaus meras Artūras Zuokas, anksčiau dirbęs fotokorespondentu karštuosiuose planetos taškuose, įspūdingu 150000 egzempliorių tiražu išleido savo vadovavimo miestui per pastaruosius dvejus metus ataskaitą. Pirmoji naujai iškepto rašytojo knyga sostinės gyventojams siuntinėjama nemokamai. "Bulvarui" pavyko sužinoti, kad pelno A. Zuokas tikisi tada, kai bus perrinktas miesto meru ir pradės realybėje įgyvendinti kitą savo kūrinį - fantastinį bestselerį "Vilniaus miesto vizija iki 2020 metų".

Girdė seimūnus

Lietuvos kvietimą į NATO anksti pradėję švęsti konservatoriai šampanu Seimo restorane laistėsi jau nuo pat ryto, nekreipdami dėmesio į šventas darbo valandas ir vaišindami ne tik savo politinius oponentus, bet ir Seimo darbuotojus bei žurnalistus. Vėliau Seimo restorane konservatorių frakcijos pirmininkas Andrius Kubilius surengė NATO pokylį, kuriame šaltus užkandžius raudonuoju ir baltuoju vynu užgėrė per šimtą svečių. Matyt, vaišintasi buvo šauniai, jei ponas A. Kubilius pasijuto, anot paties, "kaip per savo vestuves". Tiesa, puota kažkodėl baigėsi ne pagal vestuvių tradicijas privalomu piršlio pakorimu, o dažnučių konkursu. Matyt, todėl, kad konservatorių lyderis Vytautas Landsbergis buvo išvykęs į Paryžių...

Pirštinės bus deficitas

Pardavusi butelį viskio būsimajam prezidentui R. Paksui, kasininkė buvo skubiai priversta palikti savo darbo vietą ir nuskubėjo plautis kandidato pinigais ištepliotų rankų. Matyt, Rolandas už viskį sumokėjo nešvariais pinigais, gautais iš bendrovės "Avia Baltika". "O kas būtų, jei, kaip siūlo konservatoriai, R. Paksas tą milijoną atiduotų valstybės biudžetui? - galvojo prekybininkė, plaudamasi rankas. - Suteptų visus biudžeto pinigus ir tada tektų dirbti tik su pirštinėmis". Bet ir su pirštinėmis išliktų galimybė užsikrėsti kokia nors maliarija ar AIDS, nes tie pinigai atkeliavo net iš Afrikos. Pasikrapštysi nosį pirštinėta ranka ir sudie, Lietuvėle.

Šmėkla prieš kandidatę

Kandidatę į prezidentus K. Prunskienę persekioja KGB šmėkla. Oficialiai teismo pripažinta KGB agente, ponia Kazimiera (Šatrija) apie tai turi rašyti savo agitaciniuose lapeliuose, straipsniuose spaudoje, pristatydama savo programą, susitikdama su rinkėjais. Tačiau kandidatė, matyt, tai pamiršo ir, dienraščiuose paskelbusi savo programas, skaitytojams nepranešė, kad anuomet rašė ataskaitas saugumui. Gerai, kad yra seklių, kurių pareiga - sekti visus pažeidimus ir apie tai informuoti tautą bei įspėti kandidatę laikytis įstatymų. O gal tai į naudą ir pačiai p. Prunskienei. Jeigu kalbama, kad kas trečias lietuvis bendradarbiavo su KGB, tai jei jie balsuos už saviškį, jis, ko gero, taps prezidentu.

Mičigano ežeras merdės

"Bulvaro" agentė, pareiškusi, kad neeis balsuoti per prezidento rinkimus, pašiurpino visą mūsų, aukštos politinės kultūros lygiu pasižymintį "Tikėk-netikėk" kolektyvą. Puolėm įtikinėti agentę, jog nedera elgtis apolitiškai. Tačiau ji visus "bulvariečių" argumentus atrėmė dvejais sakiniais: "Kam vargintis balsuojant? Po kvietimo į NATO ir Džordžo atvykimo, aišku, kad tauta išrinks tą, kuris man labai nepatinka, o Mičigano ežeras ir toliau liks be tinkamos ekologinės priežiūros..."

Seksualiausias premjeras

Laikraštyje "Super Express" pirmadienį publikuoti apklausos rezultatai rodo, kad seksualiausiu Lenkijos politiku yra laikomas šalies ministras pirmininkas Lešekas Mileris.
Nors L. Milerio ausys kiek atsikišusios, dešinysis antakis pernelyg išlinkęs, o žili plaukai sušukuoti atgal, seksualiausių lenkų sąraše jis užėmė devintąją vietą. Jį lenkė tik kino aktoriai.
Kitas į sąrašą patekęs politikas - užsienio reikalų ministras Andžejus Olechovskis - užėmė 13-ąją vietą.
56 metų L. Mlleris, kuris dažnai vilki dailius žmonos pirktus megztinius ir slidinėja Austrijoje, labiau patinka vyrams, rašė "Super Express".

Genijus, bet šykštuolis

Mikelandželas, kuris ištapė Vatikano Siksto koplyčios lubas ir dekoravo šv. Petro bazilikos kupolą, mirė kaip visiškas vargšas, bet iš tikrųjų buvo pernelyg šykštus, kad parodytų turįs didžiulį turtą, tvirtina JAV istorikas.
"Jis buvo keistas žmogus, truputį paranojiškas ir truputį nesąžiningas. Jis nenorėjo, kad kas nors žinotų, jog jis yra pasakiškai turtingas", - pirmadienį agentūrai "Reuters" sakė Sirakūzų universiteto Florencijos skyriaus profesorius Rebas Hatfildas.
Mikelandželas senatvėje skundėsi, kad gyvena skurde, bet R. Hatfieldas tvirtina, kad už savo šedevrus, tokius, kaip Florencijos akademijos galerijoje esanti Dovydo skulptūra, jis gaudavo didžiulius pinigus ir sukaupė milžinišką turtą.
R. Hatfieldas surado dvi Mikelandželas banko sąskaitas, nustatė daugybę jo pirkinių ir apskaičiavo, kad įžymusis dailininkas, skulptorius ir architektas 1564-aisiais - savo mirties metais - turėjo maždaug 50 tūkst. auksinių dukatų. Tai daugiau, nei tuo metu turėdavo daugelis princų ir kunigaikščių.
"Jis mėgo dideles pinigų sumas laikyti medinėje skrynioje prie savo lovos. Kai jis mirė, joje buvo rasta 8,4 tūkst. auksinių dukatų", - sakė R. Hatfieldas.
Tačiau daugiausiai menininko pinigų buvo investuota į nekilnojamąjį turtą - jam priklausė neblogą pelną duodavęs ūkis netoli Romos, namai Romoje ir Florencijoje.
Mikelandželo banko sąskaita Romoje rodo, kad popiežius Julijus II paklojo milžinišką sumą - avansą menininkui už 40 statulų, kurias jis turėjo sukurti popiežiaus mauzoliejui.

Žlugo procesas

Antradienį vos prasidėjęs žlugo buvusio velionės princesės Dianos liokajaus Haroldo Brauno, kuris buvo kaltinamas princesės papuošalų vagyste, teismo procesas.
Kaltintojai nurodė, kad atsižvelgdami į neseniai skandalingai žlugusį kito buvusio karališkųjų rūmų liokajaus, Polo Barelo teismo procesą jie negali pateikti įrodymų, kurių pakaktų 50-mečio H. Browno bylai.
Daugiau detalių kol kas neskelbiama.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder