Dienos sentencija. "Bulvaro" anekdotai. Bulvaroskopas. Moka duoklę. Pralaimėjo. Kampe. "Bulvaro" skelbimai. Kur rinktis mergelėms?. Naujas konservavimo būdas. Nėra efektyvūs. Vaidins Kristų. Susirado naują darbą.

Trumpumas yra sąmojo dvasia.

"Bulvaro" anekdotai

- Viskas, užtenka! Metu gerti! Pradėsiu sportuoti, gražinsiu figūrą.
- Šaunuolis! Tavo pasiryžimą reikia aplaistyti.
***
Mūsų futbolo rinktinė dar kartą pradžiugino gerbėjus. Šįkart ji pradžiugino Vokietijos sirgalius!
***
Leninas irgi domėjosi sportu. Ypač mėgo svarsčius, nors jų ir negalėjo pakelti.

Bulvaroskopas

Jeigu svečiai ims kalbėti apie savo sąžiningumą, privalote susiskaičiuoti šaukštelius.

Moka duoklę

Nors naminės degtinės gamyba Klaipėdoje merdi, šio kvaišalo perpardavinėtojai mieste ima vis labiau klestėti. Pareigūnų žiniomis, naminė degtinė į uostamiestį dažniausiai atvežama iš kaimo. Aukštas vieno rajono policijos pareigūnas yra pasakęs, kad kaimuose prie upelių veikia nesuskaičiuojama daugybė "bravorų". Taip kaimo žmonės, neturėdami kitų pajamų, prasimano pinigų. Patikimi šaltiniai teigia, kad vietos policija kaimuose neretai dangsto "bravorininkus", kurie yra arba policininkų giminaičiai, arba geri pažįstami, arba paprasčiausiai moka duoklę.

Pralaimėjo

Valstybės saugumo departamentas ir Valstybės turto fondas pralaimėjo žvejams, ties Raseiniais auginantiems karpius bei lydekas. Šių metų balandį "Raseinių žuvininkystės" darbuotojus pasiekė stulbinanti žinia. Jie sužinojo, kad yra kažkuo pavojingi valstybės saugumui ir todėl negali gaudyti žuvų. "Bulvaro" specialistai mano, kad saugumo departamentas baiminosi kad mūsų žvejai nesužvejotų itin slapto vienintelio Lietuvoje povandeninio laivo "Antanas Sniečkus".

Kampe

Muitinė, kovodama su kontrabanda, nusprendė, jog mažiau nei 5 vilkikus turintys vežėjai negaus TIR leidimų. Apie 500 smulkiųjų vežėjų teigia atsidūrę nepavydėtinoje padėtyje, nes didinti automobilių parką per metus daugiau nei 20 proc. jiems neleidžia Vyriausybės nutarimas. Vežėjai galvoja apie jungimąsi, tačiau tai ilga ir daug lėšų reikalaujanti procedūra. Jie nebežino ką daryti, nes yra užspausti į kampą.

"Bulvaro" skelbimai

"Siūlau ranką ir širdį mainais į klubus ir biustą".

Kur rinktis mergelėms?

Kaip smagu, kad ir vyrais, ir moterimis mūsų šalyje labai rūpinamasi Moterų ir vyrų lygių galimybių tarnybos kontrolieriai. Jų pastangomis priimtas įstatymas, pagal kurį kirpyklose vyrai bus kerpami už tokią pačią kainą kaip ir moterys, o moterys ir merginos į barus ir naktinius klubus nebus viliojamos mažesnėmis kainomis. Visi turėtų būti lygūs, tačiau dar yra ir tokių vietų, kurių nepastebi budri kontrolieriaus akis. Štai Kaune atidaryta jau ne pirma "Bernelių užeiga", o mergelės neturi kur susirinkti. Jeigu jau nėra lygybės, tai gelėtų būti bent atvirkščiai: mergelės galėtų gerti užeigoje, o berneliai - krūmuose. Arba tualetai: kodėl moterys ir vyrai turi eiti į skirtingus, ir dar pažymėtus skirtingais ženklais? Kur lygybė? O reklama? Moterys gali nešioti mėgstamas kelnaites, o vyrai - ne.

Naujas konservavimo būdas

Pasirodo, budistų vienuolio palaiminimas gali išsaugoti maisto kokybę. Tai liudija sausainiai, savo skonio, kvapo bei spalvos savybes išsaugoję jau beveik 50 metų.
1953-iaisiais indų alpinistas Sonamas Gatsas susiruošė kopti į Everestą. Prieš tai jis apsilankė kalno papėdėje įsikūrusio budistų lamos Šušongo Ringpočės trobelėje. Su vienuoliu jis bendravo įvairiomis pasaulietinėmis ir dvasinėmis temomis, o atsisveikindamas paprašė palaimingi jo sausainius. Šis su malonumu tai padarė. Kelionė buvo sėkminga, o sausainių alpinistas taip ir nesuvalgė - išsaugojo juos kaip prisiminimą apie kopimą aukščiausion pasaulio viršukalnėn ir susitikimą su lama. Sausainius jis laikė namuose ir niekam iš giminaičių neleido suvalgyti. Alpinistas ne per seniausiai mirė, o šeimos nariai nustėro pastebėję, jog tėvo taip saugoti sausainiai per beveik pusę amžiaus ne tik nesugedo, bet ir puikiai išlaikė visas maistines savybes. Šeima ruošiasi sausainius atiduoti į religijų muziejų Kalkutoje.

Nėra efektyvūs

Dabar, kai pakaitinės nikotino terapijos priemonės, pavyzdžiui, nikotino pleistrai ir kramtomoji guma pardavinėjami be recepto, jų poveikis norintiems mesti rūkyti gali būti susilpnėjęs, rodo nauji tyrimų duomenys.
Pasak tyrimo autorių, viena vertus, taip gali būti todėl, kad daugelis žmonių šiuos produktus vartoja mažiau nei šešias savaites, tai yra, trumpiau, nei rekomenduojama. Kita vertus, visai įmanoma, jog pakaitinė nikotino terapija nėra tokia efektyvi, kaip manyta anksčiau. Tyrėjai nustatė, kad mėginančių mesti rūkyti žmonių gerokai padaugėjo: 1992-aisiais tokių žmonių buvo 38 proc., o 1999-aisiais - jau 62 procentai. Per tą patį laikotarpį beveik dvigubai - nuo 9 iki 14 proc. - padaugėjo žmonių, kurie mėgino atsikratyti šio žalingo įpročio naudodamiesi pakaitinės nikotino terapijos priemonėmis.

Vaidins Kristų

Žiūrovai netrukus pamatys, kaip žymiam australų aktoriui Melui Gibsonui pavyko suvaidinti Kristų naujajame filme "Aistros".
Pasak aktoriaus, Jėzaus istorijoje įdomiausios paskutinės valandos prieš nukryžiavimą, kuris tapo "žmogaus, turinčio dieviškąją sielą ir žemiškųjų silpnybių, drama".
Kristaus būsena tomis minutėmis paprastai aprašoma kaip sąmoningas savęs pasmerkimas myriop, nejaučiant baimės ir dvejonių. Bet manasis Kristus, sakė M.Gibsonas, "bus sukrėstas savo žemiško skausmo, tikras kraujas tekės iš jo žaizdų, o nukryžiavimas irgi bus tikras".
Tuo tarpu filmo likimą gali komplikuoti M.Gibsono pastabos apie Vatikaną. Aktorius yra pareiškęs, jog "nepripažįsta bažnyčios kaip institucijos" ir pasisakė už tai, kad pamaldos būtų laikomos lotynų kalba, tradiciškai.

Susirado naują darbą

Prieš keletą dienų Klaipėdos "Žalgirio" sporto rūmų direktorius Vytautas Platūkis susirado naują darbą. Jis nuo šiol dirbs neseniai susikūrusioje sukarintos paskirties policijos kuopoje, kuri užsiima ypatingų asmenybių apsauga. Matyt, Vytautui atsibodo būti pinigų prašytoju už "Žalgirio" rūmų nuomą iš savo klientų, todėl jis dabar susirado gerai mokamą darbą. V. Platūkis ne tik nedirbs rūmų direktorium, bet ir nebus tėvų komiteto pirmininkas. Tai neleidžia jam daryti naujasis darbas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder