Dienos sentencija. "Bulvaro" anekdotai. Bulvaroskopas. Kas namelyje gyvena?. Robinzonas pakėlė kainą. Kas liks iš "Dviračio televizijos"?. Slapčiomis. Reketo biuras. Pasisekė. Rangai - ne vieta. Be ginklo. Sumedžiota voverė.

Erudicija - tai dulkės, nupurtytos į tuščią kaukolę.

"Bulvaro" anekdotai

Pateko vyriškis į laukinę gentį. Patiko jam vado žmona, tai jis ją ir suviliojo. Kartą guli jie vado namelyje nuogi. Pasigirdo aborigenės vyro žingsniai. Ji staiga išstūmė vyriškį iš lovos ir sušuko:
- Greitai bėk, nes eina vyras! Tuojau tave užtiks ir užmuš!
- Už ką? Aš gi skaičiau, kad jūsų genty pats vyras pasiūlo svečiui savo žmonos guolį.
- Ką tu! Mano vyras skaityti nemoka!
***
Žmona vyrui:
- Žinai, pasimylėkim šiandien ant grindų!
- Kodėl?
- Todėl, kad labai norisi pajusti ką nors kieta...

Bulvaroskopas

Ir po oro pilių nuolaužomis žūstama...

Kas namelyje gyvena?

Vilniaus 2-osios griežtojo režimo pataisos darbų kolonijos įnamiai netrukus turėtų persikelti į penkiaaukštį, atitinkantį visus Europos Sąjungos reikalavimus, keliamus tokio tipo įkalinimo įstaigoms. Taigi pirmieji šalyje būsimojo gyvenimo Europos Sąjungoje teikiamus malonumus išbandys ne pirmą kartą už sunkius nusikaltimus nuteisti asmenys. Užkietėję niekdariai vartysis vienaaukštėse lovose, pietaus prie iš šviesios medienos pagamintų stalų, draudžiamus daikčiukus ir narkotikus nuo prižiūrėtojų slėps šiuolaikinėse spintose įrengtose slaptavietėse. Dušų, tualetų, praustuvių ir vietų valgykloje skaičius apskaičiuotas pagal Europos Sąjungoje galiojančias higienos normas, tad nenuostabu, jog šiai programai įgyvendinti skirtų 1,5 milijono litų nepakako ir kitiems metams prašoma dar 2,2 milijono. Jau dabar būtų galima pranašauti naują sunkių nusikaltimų bangą šalyje, nes toks gyvenimas, koks buvo už grotų, laisvėje neįkandamas dideliai daliai dorų šalies piliečių. Tačiau ponams recidyvistams persistengti nereikėtų, nes naujojoje kolonijoje numatyta tik 350 vietų, o "Rasose" jau dabar kali bene 960 nuteistųjų. Kokiu principu bus atrenkami laimingieji, keliausiantys į Europos Sąjungos rojų Rasų gatvėje, o kam teks murkdytis nerenovuotame Alytaus ar Marijampolės kolonijų pragare, Kalėjimų departamento vadovybė nepraneša. Realiausia išeitis - žaisti "rusiškąją ruletę", revolverių būgnus užtaisant kas trečiu tuščiu šoviniu...

Robinzonas pakėlė kainą

Praėjusį sezoną LTV laidoje "Prašau žodžio!" dalyvių šaržus piešė dailininkas Rimas, vasarą tapęs Lietuvos robinzonų komandos nariu. Šį sezoną žinomo dailininko laidoje neliko. Pasirodo, priežastis labai paprasta: grįžęs iš Malaizijos robinzonas pakėlė kainą - už šaržą paprašė keliskart daugiau, nei gaudavo anksčiau.
Dabar laidoje savo paslaugas gali siūlyti vis nauji dailininkai. "Džiaugiamės, kad yra sutinkančiųjų piešti už tokią kainą, kokią mokėjome ir pernai - mes tilpome į laidos biudžetą. Daugelis supranta, kad dalyvavimas laidoje naudingas ne vien materialiniu požiūriu - apie jų darbus sužino kiti", - sakė Paleckis.

Kas liks iš "Dviračio televizijos"?

"Dviračio televizijos" žiūrovai, pastebėję suapvalėjusį vedėjos aktorės Neringos Varnelytės stuomenį, teiravosi, ar iš tiesų ši laukiasi?
LNK televizijos atstovė spaudai Vilija Želvienė patvirtino, kad tai tiesa. Tai jeigu Vytautas Šerėnas taps prezidentu, Neringa - mama, "Dviračio televizijos" gali ir nelikti. "Ką daryti?" - paklaustų jau iš ekrano dingusios TV3 laidos vedėja Rosseta Vingevičiūtė. Tokiu atveju "Bulvaras" siūlytų laidos prodiuseriui Haroldui Mackevičiui vietoj Neringos kuriam laikui pakviesti Rossetą, o vietoj Šerėno - kandidatą į prezidentus, buvusį arčiausiai tikslo. Spręskite patys - nejaugi nebūtų šaunu?

Slapčiomis

Dar 2000 metais 32 Seimo nariai pabandė užmauti žurnalistams apynasrį ir kreipėsi į Konstitucinį Teismą, ar žiniasklaida gali skelbti informaciją apie viešųjų asmenų gyvenimą be jų sutikimo. Teismas patvirtino, kad politiko ar valstybės tarnautojo asmeninis gyvenimas gali turėti reikšmės visuomeniniam gyvenimui, todėl žinios apie jį gali būti skelbiamos laisvai. Taigi viešieji asmenys ir toliau turės slapstytis lankydami slaptus viešuosius namus, pigiai pirkdami brangius sklypus ar už svetimus pinigus atostogaudami užsienio kurortuose.

Reketo biuras

Pasidžiaugusi, jog šalies miestuose gerokai sumažėjo banditų ir reketininkų, kurių daugelis, žinia, išvažiavo "pasidarbuoti" į užsienio šalis, valdžia nusprendė suteikti nusikaltėliams visokeriopą pagalbą, kad jie, neduok Dieve, nesumanytų vėl sugrįžti į Lietuvėlę. Todėl nuspręsta, kad nuo šiol visi užsienio bankuose sąskaitas atidarę Lietuvos piliečiai privalės apie tai informuoti šalies valdžią. O kaip pas mus saugomos finansinės paslaptys, visi puikiai žinome, todėl galite neabejoti, jog apie jūsų, tarkim, Kanarų salų banke atidarytą sąskaitą ir jos dydį suinteresuoti asmenys sužinos akimirksniu. Taigi nuvykęs ten pasikaitinti saulutėje, jau pirmą dieną sulauksite "svečių" ir malonaus pasiūlymo pasidalinti šios žemės gėrybėmis.

Pasisekė

Susisiekimo ministerijos vadovui Zigmantui Balčyčiui pasisekė - valdžios pinigų išasfaltuoti sostinės Žirgo gatvę užteko tik iki jo namo. Sutapimas: asfalto danga baigiasi ties Vyriausybės nariui priklausančio sklypo Vilniaus sodų bendrijoje "Medikas" riba. Duobėtos gatvės atkarpa buvo išasfaltuota maždaug per tris savaites. Jei ministrai Lietuvoje keistųsi kas savaitę - visa Lietuva būtų asfaltuota iki pat pažąstų!

Rangai - ne vieta

Vilniaus universiteto Filologijos fakulteto katedros profesorei, žinomai feministei Aušrinei Marijai Pavilionienei universiteto Senatas uždraudė šios aukštosios mokyklos teritorijoje rinkti parašus už jos vyro Seimo nario R. Pavilionio inicijuojamo referendumo dėl Lietuvos narystės NATO palaikymą. Profesorė kelias savaites vertė studentes pasirašyti už referendumą tiesiog per savo paskaitas arba Anglų filologijos katedroje. Bijodamos neišlaikyti feministės dėstomo kurso įskaitos, studentės pakluso, tačiau savo aršiąją dėstytoją apskundė, tiesa, anonimiškai. Neaišku tik tai, ar merginos išdrįs atšaukti savo parašus, mat įskaitų metas dar neatėjo. Įdomu, kuo šantažuoja nenorinčius už referendumą pasirašyti piliečius pats R. Pavilionis? Tikriausiai grasina automobiliu pervažiuoti koją.

Be ginklo

Buvęs Latvijos banko prezidentas Einaras Repšė, ketvirtadienį tapęs Latvijos ministru pirmininku, pažadėjo nebesinešioti asmeninio ginklo. Naujasis premjeras neseniai pasakojo, kad kartą, kai dar vadovavo Latvijos bankui, atvykęs pas šalies prezidentę Vairą Vykę-Freibergą atsisakė būti patikrintas metalo detektoriumi, bet teigė, kad dėl nešiojamo ginklo niekada neturėjo jokių problemų. E.Repšę saugos tie patys žmonės, kurie iki šiol saugojo ankstesnį premjerą Andrį Bėrzinį.
E.Repšė ramiai reagavo į vienintelį žinomą išpuolį prieš jį. Pernai gruodį prasidėjus jo rinkimų kampanijai, viena moteris sviedė į jį kaktusą.
"Kaktusas buvo dovana, bet aplink mane buvo tiek daug žmonių, kad moteriai teko jį mesti", - po šio incidento sakė E.Repšė.

Sumedžiota voverė

Voverę, puldinėjusią vieno Didžiosios Britanijos miestelio gyventojus, neapsikentęs sumedžiojo paskutinės žvėrelio aukos - dvejų metų mergaitės - senelis.
Džefas Hortas taip supyko ant voverės, įkandusios jo dvejų metų vaikaitei Kelsi Morli į veidą, kad pasiėmė savo orinį šautuvą ir patraukė į netoliese esantį miškelį, kur buvo apkandžiota su mama vaikštinėjusi mergaitė.
"Kai ją sumedžiojau, nustebau, nes ji buvo labai didelė. Ji nusileido nuo medžio ir puolė prie manęs, bet jai nespėjus užšokti aš ją nušoviau", - laikraščiui pasakojo 61 metų vyriškis.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder