Dienos sentencija. "Bulvaro" anekdotai. Bulvaroskopas. Kaip žlugdomas menininkas. Kaip kare. Gelbsti nuo kreditorių. Užsipuolė gimines. Leista gyventi.

Gandras skrenda ir išskrenda, o vaikai lieka.

"Bulvaro" anekdotai

Telefono skambutis.
- Alio, ar čia parduotuvė?
- Taip, parduotuvė.
- Jūs parduodate vaikiškus žaislus?
- Mes pardavinėjame prezervatyvus.
- Tai kodėl nurodytas jūsų telefono numeris?
- Vyksta akcija.
- Kokia dar akcija?
- Kiekvienas, įsigijęs prezervatyvą su skylute, nemokamai gauna vaikiškų žaislų komplektą...
***
Žmona aplanko vyrą kalėjime.
- Na, kaip tu čia?
- Et, kaip namuose! Niekur išeiti negalima ir maistas niekam tikęs...

Bulvaroskopas

Kaip rodo Kamasutra - nėra padėties be išeities...

Kaip žlugdomas menininkas

Jeigu kada nors netikėtai užeis noras kurti, geriau šitą mintį vyti šalin. Visuomenė menininkų nesupranta. Antai viena moteriškė "Bulvarui" papasakojo, kaip buvo sugniuždytas jos noras tapyti.
Apsilankiusi vienoje parodoje, panelė Zita nusprendė, kad ji pati galinti nupiešti ne ką blogiau. Dažų moteriškė rado likusių dar nuo praėjusio remonto, o teptuką pasiskolino iš kaimynės sūnaus. Liko vienintelė problema - ant ko piešti. Nusprendusi, jog pradžiai bus gerai ir ant faneros, pradedančioji menininkė nukeliavo į statybinių prekių parduotuvę. O ten ir prasidėjo. Faneros Zita ten rado, bet labai didelio formato. Kadangi moteriškė dar nebuvo spėjusi susirgti didybės manija, ji paprašė pardavėjų atpjauti jai mažesnį gabaliuką. Bet statybinių prekių paduotuvės darbuotojai pradedančiosios meninkės nesuprato ir kategoriškai atsisakė su ja terliotis. "Pirkite visą lapą, niekas jo nepjaustys", - buvo akirsta. "Taip ir žlugdomi menininkai", - pagalvojo moteriškė ir nuėjo pirkti plastilino - gal taps skulptorė?

Kaip kare

Bulvaro agentas, laikinai apsistojęs viename iš Šilutės plento penkiaaukščių, kiekvieną vakarą grįždamas namo parsivelka po 7 litrų "bambalį" geriamojo vandens. Nors gyvena vienas, ne visada ir tiek pakanka. Gerai įsidėmėjo jis Visuomenės sveikatos centro gydytojos žodžius, kad visoje Europoje gėrimui ir maisto ruošimui vartojamas gręžinių vanduo, o gruntinis vanduo - tik karo atveju. Taigi, agentas, kaip ir kiti klaipėdiečiai, gaunantys vandenį iš III - iosios vandenvietės (iš Vilhelmo kanalo, o ne iš kokio gręžinio) - kasdien kaip kare. O pastaruoju metu bulvarietis pasijuto jau kaip tikram kare - atsuka kas rytą šalto vandens čiaupą, o iš ten bėga juodut juodutėlis vanduo. Galvoja, gal kokia priešų diversija? Ką ten gerti, tokiame vandeny nedrąsu net juodas kojines skalbti. Kai reikia maudytis, mintyse nusikeikia: "Penkiaaukštis kaimas su miestietiškais vandens tarifais..." ir vėl eina į parduotuvę vandens pirkti. Negi juodas vaikščios?

Gelbsti nuo kreditorių

Iš kiaulės ausies šilkinę piniginę galima ne tik pasigaminti, bet ir gauti gerą sumelę, ypač, kai jūsų firmai atėjo sunkūs laikai. Konsultacinė firma "Arthur D.Little", prieš 81 metus reklamai pagaminusi iš kiaulių ausų dvi pinigines, buvo priversta vieną jų parduoti aukcione, nes kreditoriai jau įkyrėjo iki gyvo kaulo. Piniginę parduoti iš varžytinių apsiėmusi firma "Kaminski Auctioneers" sako kainą numačiusi realią. Aukcioną numatyta surengti iki šių metų pabaigos. Masačūsetse registruota "Arthur D.Little" 1921 metais nutarė išradingai pademonstruoti, kad firma gali padaryti neįmanomą dalyką. Ji surinko grupę galvočių, kurie turėjo paneigti anglišką patarlę "šilkinės piniginės nepadarysi iš kiaulės ausies".
Taigi amerikiečiai tikrai buvo išradingi. Iš pradžių jie išnagrinėjo, kaip šilkaverpiai verpia šilką. Tada jie iš čikagiškio mėsininko nusipirko 100 svarų kiaulių ausų (45 kilogramus), jas virė tol, kol iš jų liko apie 10 svarų klijų (4,5 kg). Paskui liko sugalvoti, kaip klijus paversti siūlais; o tada jau buvo visai nesunku nuausti "šilkinį" audinį, kurio pakako dviem 10 colių (25 cm) ilgio piniginėms pagaminti. Dabar viena iš tų piniginių laikoma Nacionaliniame Smitsono (Smithson) Amerikos istorijos muziejuje. Antroji liko bendrovėje "Arthur D.Little", kol buvo nutarta ją parduoti aukcione, nes pritrūko grynųjų. "Arthur D.Little" firmai šiuo metu jau taikomas bankrutavusioms įmonėms nuo kreditorių apsaugoti sukurtas įstatymas. Tai yra kreditoriai negali atgauti skolos, nors firma praktiškai jau yra bankrutavusi - šių metų pradžioje "Arthur D.Little" skolos viršijo 65 milijonus dolerių.

Užsipuolė gimines

Buvęs princesės Dianos liokajus Polas Barelas užsipuolė žuvusios princesės šeimos narius, pavadindamas juos veidmainiais, cinikais ir pavyduoliais. Laikraščiui "Daily Mirror" toliau spausdinant liokajaus pasakojimus, P.Barelas, vos išvengęs teismo dėl Dianos daiktų vagystės, piktinosi grafo Spenserio kalba per Dianos laidotuves. "Mane supykino. Pamaniau, negi vieninteliam man čia atrodo, kad jis veidmainiauja", - kalbėjo buvęs liokajus. Jis taip pat pareiškė pasibjaurėjimą tuo, kad Spenserių memorialiniame muziejuje, dvare, kuriame palaidota Diana, perkami 10,5 svaro (16,43 dolerio) bilietai. 44 metų buvęs liokajus buvo išteisintas penktadienį dėl 300 Dianos (Diana) asmeninių daiktų vagystės, kai karalienė netikėtai prisiminė, kad tarnas pats jai prisipažino paėmęs atminimui princesės Dianos daiktų, kad juos išsaugotų.

Leista gyventi

Maljorkoje tarnaujantis žandaras gėjus kreipėsi į vyresnybę, prašydamas leisti jam gyventi kareivinėse kartu su kitu žandaru, su kuriuo jis susituokė Balearų salose. Šis prašymas Ispanijoje sukėlė tikrą sensaciją. Ispanų žandarai, skirtingai nuo kariškių, gyvena su šeimomis butuose prie kareivinių. Dabar, kaip ir įprastos šeimos, ten galės gyventi ir žandarai gėjai su savo gyvenimo draugais. Leidimu taip pat galės naudotis netradicinės seksualinės orientacijos žandarės.
Analitikų nuomone, spartus teigiamas šio delikataus klausimo sprendimas susijęs su tuo, kad Ispanijoje veikia stiprus visuomenės judėjimas už vienalyčių porų pripažinimą. Be to, turėjo įtakos ir vis didesnis kadrų stygius žandarmerijoje, kurį nulemia tai, kad jaunimas vengia šios sunkios ir kartais pavojingos tarnybos.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder