Dienos sentencija. "Bulvaro" anekdotai. Bulvaroskopas. Juokas pro ašaras. Pinigai šauliams. Rusai skriaudžia. Grėsme. Mušimas. Rėkianti margarino pakuotė. Viduramžių fanai. Moterys meluoja geriau. Nepailstantis šimtametis.

Kai sėji, žiūrėk į žemę, o kai pasėjai, žvelk į dangų.

"Bulvaro" anekdotai

- Na, Algi, ar tavo brolis Henrikas mergišius?
- Ne, jis - homoseksualistas.
- O brolis Benediktas?
- Jis irgi homoseksualistas.
- Bet aš girdėjau, kad kažkas iš jūsų šeimos labai myli moteris.
- Tai mano sesuo.
***
- Justinai, tu tikriausiai nemanai, kad gali mane užkariauti vienu puodeliu kavos?
- Ponas padavėjau, - prašom visą kavinuką!

Bulvaroskopas

Kai pasitenkinama mažu, pasaulis visados atrodo didelis.

Juokas pro ašaras

Žinios, nauji dalykai - tai ne maistas, kuris susivirškina ir nieko nepalieka. (Iš dešimtokų kūrybos).

Pinigai šauliams

Už politiko šou - krašto apsaugos pinigai: buvusiam premjerui Seimo nariui Rolandui Paksui už skraidymą Krašto apsaugos savanorių pajėgų minėjimo proga pasiūlytas 192 litų atlyginimas. Atsargos majoro laipsnį turintis R.Paksas nenorėjo paimti pinigų, kuriuos už vienos dienos karinę tarnybą jam skyrė Krašto apsaugos ministerija. Ekspremjeras teigė, kad siūlomus 192 litus jis paprašęs pervesti jauniesiems šauliams.

Rusai skriaudžia

Klaipėdos jūrų uoste krovinių nedaugėja - pirmąjį šių metų ketvirtį skaičiuojamas 1 proc. atsilikimas, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai. Rusija vilkina įgyvendinti projektą "Klaipėda-Kaliningradas" ir stiprina savo šalies uostus. Baltijske (Kaliningrado srityje) Rusija rengiasi karinį uostą paversti krovinių terminalu, kuris taps dar vienu rimtu Klaipėdos uosto konkurentu. Krovinių apimtis Klaipėdos uoste gali padidinti tik tranzitiniai trečiųjų šalių kroviniai, kurių gabenimu Rusija taip pat suinteresuota.

Grėsme

Ekonomikos komiteto pirmininko milijonieriaus Viktoro Uspaskicho vadovaujamos Verslo darbdavių konfederacijos (VDK) ketinimai inicijuoti referendumą dėl Seimo rinkimų sistemos keitimo bei parlamento narių atšaukimo mechanizmo priėmimo sukėlė tiek opozicijos, tiek valdančiosios daugumos atstovų nerimą. Kas begali būti baisiau kai kuriems nukvakusiems Seimo nariams, nei galimybė būti atšauktiems už savo kvailus darbelius?

Mušimas

Kaune už savo pareikštą nuomonę mušama. Ir gana skaudžiai! Ką tik buvo užpultas ir sumuštas Kauno rajono greitosios medicinos pagalbos stoties vyr. gydytojas Remigijus Laužikas, kuris aštriai kritikavo Kauno rajono savivaldybės valdybos nutarimą leisti UAB "Tavo viltis" teikti greitosios pagalbos paslaugas naudojantis stoties struktūra. Prieš dvi savaites taip pat buvo užpultas Kauno rajono greitosios medicinos pagalbos stoties gydytojas, Lietuvos medicinos darbuotojų profsąjungos prezidentas Algirdas Radvila, kuris griežtai pasisakė prieš privačios greitosios pagalbos padalinio netinkamomis sąlygomis steigimą.

Rėkianti margarino pakuotė

Niujorko supermarketuose pasirodė nauja margarino pakuotė, kuri sulaukus teigiamos vartotojų reakcijos netrukus turėtų pasirodyti visose Jungtinėse Amerikos Valstijose. Margarino pakuotė "Parkay" ypatinga tuo, kad praeinant klientui ji pradeda žmogaus balsu negarsiai, bet gana isteriškai šaukti: "Sviestas, sviestas" ir pradeda šokčioti. Miniatiūriniai sensoriai sumontuoti taip, kad praeinant žmogui suveikia tik pirmoje eilėje sukrauto margarino pakuotės.
Kompanijos atstovai nusiteikę optimistiškai. "Mūsų tyrimų duomenimis, didžioji dalis vartotojų parduotuvę apibėga per 20 minučių. Dažniausiai griebiami pirmieji po ranka pasitaikiusieji produktai. Net neabejojame, kad mūsų pakuotės pirkėjams sukels šypseną ir jie pirks mūsų produktą", - pasakojo "Parkay" rinkodarininkai.

Viduramžių fanai

Prancūzijoje yra dešimtys draugijų, vienijančių viduramžių aistruolius. Karšti anų laikų garbintojai organizuoja susirinkimus. Į juos jie eina apsirengę viduramžiškais kostiumais. Vienminčiai rengia varžybas istorinėmis temomis, siuva drabužius ir gamina įvairius daiktus, atspindinčius garbinamosios epochos kasdienio gyvenimo scenas: karines stovyklas su ginklų demonstravimu, pirklių ir amatininkų muges. Be to, šie trubadūrų laikų garbintojai teikia savo paslaugas municipalitetams ir taip pagyvina kaimo šventes.

Moterys meluoja geriau

Tiek vyrai, tiek moterys yra įsitikinę, kad puikiai sugeba meluoti ir apgauti priešingos lyties atstovus. Vis dėlto Didžiosios Britanijos mokslininkai nustatė, kad moterys tai daro šiek tiek geriau.
Edinburgo universiteto sociologai kartu su kitais universitetais atliko tyrimą, kuri lytis apgaudinėja efektyviau. Paaiškėjo, kad meluojant moterų kalba yra kur kas sklandesnė ir įtikinamesnė. Mat kai žmogus meluoja, didesnės pauzės atsiranda dėl poreikio "sutikrinti informaciją" su tuo metu smegenyse susikurta įvykių eiga. Įrodyta, kad meluodamas žmogus nesąmoningai padaro bent dvigubai daugiau trumpų pauzių nei šnekėdamas tiesą.
Tyrimai parodė, kad vyrai tokių pauzių daro kur kas daugiau. Profesorius Robinas Liklis teigia, kad taip greičiausiai yra todėl, jog vyrai meluoja "ekspromtu", tai yra realiu laiku mėgindami atkurti smegenyse bandomus sumeluoti teiginius, tuo tarpu moterys melui tarsi "pasiruošia" - prieš pradėdamos kalbėti įsigyvena į vaidmenį.

Nepailstantis šimtametis

Likus keturioms dienoms iki savo šimtojo gimtadienio, Takomos (JAV, Vašingtono valstija) gyventojas Sesilis Hilas dalyvavo sportinio ėjimo rungtyje. 5 kilometrų distanciją jis įveikė visiškai lengvai ir netgi aplenkė keliolika jaunesnių varžovų. "Visos distancijos metu aš buvau sustojęs tik vieną kartą - išsišnypšti nosies", - pasakojo guvusis šimtametis. Sesilis Hilas net neabejojo, kad įveiks distanciją, mat kasdien gana spėriu žingsneliu nueina 2-3 kilometrus. Atletas niekuomet nerūkė, didžiąją gyvenimo dalį valgė sveiką maistą ir tik labai retai vartojo silpnus alkoholinius gėrimus. Prieš dešimtmetį senoliui buvo atlikta širdies operacija, tačiau tai nesutrukdė jam vėl džiaugtis gyvenimu. "Jis tikisi išgyventi iki 105 metų, bet aš įsitikinęs, kad gyvens gerokai ilgiau", - sakė Sesilio sūnus Doilis.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder