Dienos sentencija. "Bulvaro" anekdotai. Bulvaroskopas. Juokas pro ašaras. Įžūlėliai. Orai. Pradžia. Tegu. Nesaugu. Girtuoklių žodynas. Sumanus taksistas. Išsimaudė miesto centre. Požiūris.

Kuo daugiau valdžia daro klaidų, tuo daugiau bus iš ko mokytis ateinančioms kartoms.

"Bulvaro" anekdotai

Vyriškis, išėjęs iš užkandinės, visomis jėgomis stengiasi užvesti motociklą. Juo susidomi policininkas:
- Pilieti, ką čia ruošiatės daryti?
- Ar nematai, kad paeiti negaliu, važiuosiu.
***
Porelė stabtelėjo prie išsikerojusio medžio.
- Jei šis ąžuolas prabiltų, daug ką pasakytų apie mus, - sako vaikinas.
- Mergina nusišypsojo ir tarė:
- Visų pirma jis pasakytų, kad tu esi kvailys. O antra, jis ne ąžuolas, bet uosis.
***
Kartą žmona mane pasiuntė į parduotuvę nupirkti citrinų. Buvo pats gripo epidemijos įkarštis. Maniškė liepė nupirkti būtinai didelių, o svarbiausia - neapipuvusių vaisių. Parduotuvėje priėjau prie dėžės su citrinomis ir pradėjau rinktis. Lyg tyčia visos kreivos, storaodės ir įpuvusios. Akies krašteliu pastebėjau, kad dešinėje stovi dar viena dėžė. Joje citrinas, stambias ir prinokusias, rinkosi kažkoks vyras. Pamaniau, kad vyriškis tuoj nueis ir aš iš tos dėžės kapmat prisirinksiu puikiausių vaisių. Vis kilnodamas citrinas, akies krašteliu stebiu to vyro rankas ir laukiu, kada gi jis pagaliau nueis. O tas lyg tyčia vis rausiasi ir rausiasi. Penkias minutes palaukęs nebeištvėriau. Pasisukau į išrankųjį pirkėją, kad pasakyčiau viską, ką apie jį manau, o ten, dešinėje, - veidrodis.

Bulvaroskopas

Jei kažką dar iš mūsų vagia, vadinasi, mes dar neblogai gyvename.

Juokas pro ašaras

Vokai ir pašto ženklai, kurie neužsiklijuoja net juos palaižius, būtinai prilimpa prie pašalinių daiktų ir be laižymo.

Įžūlėliai

Savaitgalį įžūlūs vagys apiplėšė Lietuvos televizijos laidos "Bėdų turgus" vedėjos Editos Mildažytės namus. Vagių padarytus nuostolius žurnalistė įvertino 7 tūkst. litų. Dabar pačiai žurnalistei teks kreiuptis pagalbos į "Bėdų turgų".

Orai

Atšilus orams į pajūrį plūstelėjo poilsiautojai. Palangoje veikia dar ne visos lauko kavinės, tačiau pirmosios pramogos poilsiautojams jau siūlomos: nuomojami dviračiai, riedučiai, veikia kėglių klubas, pirčių kompleksas, uždaras baseinas. Nida sezonui pasirengė anksčiau: atidarytos visos lauko kavinės, žūklės mėgėjai gali pasinaudoti verslininkų siūloma pramoga - komercine žvejyba, jachtos pasirengusios plukdyti norinčiuosius. Tačiau dar neveikia kazino, viešnamiai ir striptizo klubai.

Pradžia

Sveikatos apsaugos ministerijos ir ligonių kasų pareigūnai teigia, jog vaistų kvotos - tik laikina priemonė. Vadinasi, tai tik pradžia. Išvada, bus dar blogiaus!

Tegu

Lietuvos verslininkus papiktino Seimo kanceliarijos sprendimas už daugiau nei pusę milijono litų iš užsienio pirkti ištaigingą autobusą parlamentarų kelionėms. Jie teigia negalį suprasti, kodėl Seimas negalėjo tokios pačios klasės autobuso pirkti Lietuvoje perpus mažesne kaina. Keistuoliai tie mūsiškiai verslininkai. Tegu perka autobusą ir už milijoną. Bet labai didelį. Kad visi sutilptų ir... išvažiuotų su juo toli toli ir visam laikui!


Nesaugu

Turtingiausias parlamentaras Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkas, Viktoras Uspaskich tvirtina, jog Lietuvoje jaučiasi nesaugiai. Dėl šios priežasties prieš keletą metų jis įsigijo šarvuotą "Mercedes" markės automobilį, o šią savaitę paprašė valstybės apsaugos. Jeigu apsaugos neskirs, Viktoras iš Rusijos pirks nebe šarvuotą automobilį, o tikrą šarvuotį "BMP - 850" su visu koviniu arsenalu.

Girtuoklių žodynas

ARTISTAS - blaivus žmogus, puikiai vaizduojantis girtą. Kaune, prie Muzikinio teatro, yra kavinė "Pauzė". Ten lyg ir viskas atvirkščiai - išgėrę žmonės vaizduoja artistus.
ARCHAIZMAS - pasenęs posakis (pavyzdžiui, pasakyti bare, esančiame prie stoties, merginai: "Klausykite, panele, ar neišsikvietus mums taksi?", užuot pasakius: "Reginka, imam točkę ir varom į mano chatą!"
BUDRUMAS - žmonos, laukiančios vyro pareinant su alga, veiksmai.

Sumanus taksistas

Brazilas taksistas iš San Paulo buvo užpultas vežamų keleivių, kurie, kaip paaiškėjo vėliau, ne per seniausiai buvo įvykdę stambią vagystę. Vairuotojas susivokė ekstremalioje situacijoje ir sugebėjo atkreipti policininkų dėmesį nesukeldamas pernelyg didelio pavojaus savo gyvybei.
Kai į Vilsono Sebastijano Baroko taksi įsėdo su jauni vyriškiai ir grasindami pistoletu pareikalavo kuo greičiau vežti iš miesto, taksistas pabandė slaptais racijos signalais išsikviesti policiją, tačiau nusikaltėliai iš karto nupjovė racijos laidus ir liepė nejuokauti. Važiuodamas toliau Vilsonas pamatė patrulinį policijos automobilį ir jam kilo puiki mintis - beveik nemažindamas greičio taksistas rėžėsi į policijos automobilio galą. Užpuolikai buvo suimti ir nugabenti į kalėjimą. Po šiokių tokių bylinėjimųsi taksistui vis dėlto neprireikė mokėti už policijos automobilio remontą, kadangi advokatas įrodė, kad taip žmogus gelbėjo gyvybę ir neturėjo kitos išeities.

Išsimaudė miesto centre

Pietų Afrikos Respublikoje, pačiame Keiptauno centre, nutiko neįprastas įvykis. Venas miesto striptizo klubas nutarė pasidaryti šiokią tokią reklamą. Pasikvietęs Bebi ir Val, dvi seksualiausias savo šokėjas, klubo vadybininkas nuogas jas susodino į vonią ir liepė seksualiai maudytis. Lyg ir nebūtų nieko ypatingo, jei vonia nebūtų užkelta ant klubo simbolika papuošto furgono, kurį vadybininkas nuvairavo į patį miesto centrą. Reginys sutraukė milžiniškas minias žioplių. Savaime suprantama, pravažiuojančiųjų automobilių vairuotojai taip pat negalėjo praleisti tokio reginio, todėl labai greitai visose centrinėse miesto gatvėse susidarė didžiuliai kamščiai. Policininkų įvykio vietoje netrūko, atskubėjo net 5 ekipažai, tačiau jie neskubėjo daryti tvarkos.
Kai po poros valandų vadybininkas grįžo, paaiškėjo, kad furgonas neužsiveda, todėl jis buvo nutemptas prie nuovados. Kadangi jokių kaltinimų klubui niekas nepareiškė, baudos buvo išvengta, tik simboline bauda už nuogybę viešoje vietoje (po 15 dolerių) nubaustos abi šokėjos.

Požiūris

Po to kai buvęs antrojo miesto dienraščio "Klaipėda" vyriausiasis redaktorius Antanas Stanevičius perrašė turėtas bendrovės akcijas savo žmonai Eglei, jo požiūris ir žvilgsnis į ją labai pasikeitė. Į gerą pusę, savaime suprantama...

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder