Dienos sentencija. "Bulvaro" anekdotai. Bulvaroskopas. Juokas pro ašaras. Du merai. Garbinga kova. Netikėtumas. Apie rotušę. Nepasitenkinimas. Vėjai. Grįžtama. Greičiau už garsą. Degė tualetų muziejus.

Kodėl apie lovą kalbama daug dažniau negu apie stalą.

"Bulvaro" anekdotai

- Koks šovinys pats pavojingiausias? - klausia kareivių pulko vadas.
- Moteris! Krenta į akį, sužeidžia širdį, išardo nervus, pridaro skylių kišenėse ir išeina.
***
Sutuoktinių ginčas. Jis: "Kur buvo mano galva, kai aš tau piršausi!" - "Į šį klausimą aš tau galiu labai tiksliai atsakyti - ant mano krūtinės".

Bulvaroskopas

Jei jai skauda galvą - ji pavargusi. Jei galvą skauda tau - tu jos nebemyli.

Juokas pro ašaras

Kodėl žmonės būna tokie žiaurūs? Žiaurūs ne tik kitiems, bet ir sau: kariasi, šaudosi, šokineja nuo stogu. (Iš dešimtokų kūrybos).

Du merai

Jau kuris laikas Kaunas turi du merus, tačiau įgaliojimų - nė vienas iš jų. Svarbių gyventojams klausimų negali spręsti ir valdyba, nes jos veikla taip pat sustabdyta. "Bulvaro" nuomone, du merai Kaunui tai pakankamai normalu. Klaipėdoje yra tik vienas meras - Rimantas Taraškevičius. Bet juk Kaunas du kartus didesnis už Klaipėdą, tad du merai tokiam miestui - logiškas ir paaiškinamas sprendimas.

Garbinga kova

Palangiečiai pirmiausia suteikė garbės piliečio vardą grafui Alfredui Tiškevičiui, o po to ėmė su juo bylinėtis dėl Kurhauzo. Matyt tikėjosi, kad bylinėjimasis su garbės piliečiu daug garbingesnis, nei su kokiu nors niekaip Palangai nenusipelniusiu piliečiu?

Netikėtumas

Seimo narė socialdemokratė Giedrė Purvaneckienė sulaukė netikėto skambučio iš... šalies Prezidento Valdo Adamkaus. Šis papriekaištavo parlamentarei dėl jos neigiamo požiūrio į vieną valstybės vadovo pateiktą teisės akto projektą. Todėl, gerbiamieji Lietuvos piliečiai. Jei jūs drįsite prieštarauti kokiam nors prezidento pateiktam projektui ir jūs galite sulaukti skambučio iš šalies vadovo...

Apie rotušę

Dar šviesios atminties meras liberalas E. Gentvilas buvo susiruošęs Santuokų rūmuose atidaryti miesto rotušę, kurioje vyktų įvairiausių svečių priėmimai, oficialūs miesto renginiai ir t. t., bet ar pinigų neužteko, ar dar kas... Žodžiu, "zagsas" taip ir liko tik "zagsu". Dabartinis meras, turbūt tęsdamas legendinio Augio tradiciją, pradėjo remontuoti Santuokų rūmų stogą. Gal miesto jubiliejui ten turėsime Klaipėdos rotušę?..

Nepasitenkinimas

Vagys apšvarino ir Seimo nario socialdemokrato Jono Jurkaus automobilį. J.Jurkus sakė esąs nepatenkintas Seimo viešbutį saugančių apsaugininkų darbu. Matyt ponas Jurkus kitų ne Seimo viešbutį saugančių apsaugininkų darbu yra patenkintas.

Vėjai

Interneto skelbimų puslapiai mirgėjo siūlymais pirkti neva iš patikimų šaltinių gautas užduotis, už kurias prašyta nuo 500 iki 1500 litų. Tačiau paaiškėjo, kad dauguma jų - pernykštės, pernai per pakartotinę sesiją pateikti uždaviniai su kai kuriais papildymais.

Grįžtama

Viena karščiausių šio sezono naujienų Didžiojoje Britanijoje - antikvariniai žaidimų automatai. Vien tik Londone dabar veikia trys salonai, kuriuose stovi kelių dešimtmečių senumo automatai.
Tuoj po Naujųjų metų Londone buvo atidarytas pirmasis antikvarinių žaidimų automatų salonas. Netrukus jis tapo neįtikėtinai populiarus. Senaisiais automatais itin susidomėjo vyresnio amžiaus žmonės, kuriuos kankina nostalgiški jaunystės prisiminimai. Jaunimas senuosius aparatus išbando tik dėl įdomumo, mat juos kur kas labiau domina kompiuteriniai žaidimai. Itin populiarūs yra kiek erotizuoti senieji aparatai. Pavyzdžiui, toks, kaip "Pašėlusi Merilin", kur įmetus monetą vėjas pakelia Merilin Monro figūrėlės sijoną, arba "Išrenk šokėją", kur bandoma išrengti scenoje judančią kankano šokėją. Populiarūs ir prieškariniai aparatai. Juose kiek daugiau smurto. Štai, pavyzdžiui, įmetęs monetą žmogus gali valdyti Džeką Skerdiką ir gaudyti moteris arba pistoletu nušauti visų tuomet taip nekęstą Adolfą Hitlerį, kurio veidas aparate išdarinėja baimės grimasas.

Greičiau už garsą

Kuala Lumpūro (Malaizija) teisme netrukus bus nagrinėjamos keliolikos vairuotojų, kuriems paskirtos baudos už greičio viršijimą, bylos. Tai nieko nestebintų, jei ne autostradoje sumontuotos stacionarios greičio matavimo įrangos užfiksuoti greičiai. O jie tikrai nemaži - apie 1000 - 1100 kilometrų per valandą. Rekordininku tapęs vairuotojas "pasiekė" net 1792 kilometrų per valandą greitį - gerokai viršijo ir garso greitį, ir sausumos greičio rekordą. savaime suprantama, visi šie netikslumai atsirado dėl blogo radarų sistemos darbo, tačiau įdomiausia tai, kad ekspertai nustatė, jog prietaisai veikia nepriekaištingai. Tad dabar nubaustiems vairuotojams reikės laukti, kol teismo ekspertai nustatys, ar gali paprastos transporto priemonės išvystyti tokį greitį.

Degė tualetų muziejus

Indijoje, Naujajame Delyje, yra vienintelis pasaulyje... tualetų muziejus, kuriame demonstruojami tualetai ir pisuarai nuo "Mozės laikų iki kosminio amžiaus". Muziejuje yra ir itin senų prietaisų, skirtų žmonių gamtiniams poreikiams tenkinti. Vienas muziejaus pasididžiavimų yra tualetas - krėslas, kuriuo XVII amžiuje Luvre naudojosi įžymiausi Prancūzijos didikai. Tarp eksponatų yra ir specialūs indai bei maišeliai, skirti kosmonautams tuštintis nesvarumo būklėje. Pasak muziejaus vadovo, viena pagrindinių šio unikalaus muziejaus užduočių yra šviečiamoji - mokyti Indijos žmones tuštintis kultūringai, kadangi kai kuriose šalies vietose vis dar nesinaudojama jokia kanalizacija.
Beje, muziejaus tualete neseniai buvo kilęs gaisras. Vienas lankytojas įmetė neužgesintą nuorūką į popieriams skirtą krepšį ir sukėlė ugnį. Kadangi viskas vyko vakare, nuo visiško sunaikinimo eksponatus išgelbėjo tik automatinė priešgaisrinė sistema. dabar ekspozicija vėl atstatyta ir laukia lankytojų.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder