Dienos sentencija. "Bulvaro" anekdotai. Bulvaroskopas. Išaiškėjo. Tautai - dublį. Išgelbėjo gaisras. Tiria pasaką. Šaltis. Projektas "ZORO". Gimnazistams rūkaliams.

Jeigu tikėjimas amžinas, tai kodėl tikintis žmogus laikinas?

"Bulvaro" anekdotai

Dvi kino žvaigždės pozuoja fotografui. Viena šnibžda kitai:
- Smakrą aukščiau. Antrąjį taip pat...
* * *
- Ponia, jums labai tinka ši skrybėlė.
- O man atrodo, kad ji didoka.
- Tai nebaisu. Juk joje yra skylutės akims.

Bulvaroskopas

Kai daugelis gyvena blogai, tau turi būti gėda, kad gyveni pakenčiamai...

Išaiškėjo

"Išaiškėjo nelabai gražūs faktai: kai kurie Seimo nariai, būdami ir savivaldybių tarybų nariais, gauna kompensacijas už darbą vietinėje valdžioje", - komisijos posėdyje sakė jos pirmininkas Algimantas Salamakinas. Seimo komisija įpareigojo į savivaldybių biudžetus grąžinti kompensacijas, kurias gavo vietinių valdžios organų mandatus turintys parlamentarai. Negražūs faktai išaiškėjo, bet ar negalėjo jie išaiškėti daug anksčiau?

Tautai - dublį

Iš didelio debesies mažas lietus. Žurnalistų ir leidėjų etikos komisija, apsvarsčiusi "Akvariumas-2" laidos metu įvykusią sekso sceną, pripažino, jog Jolitos ir Psicho veiksmai po antklode nebuvo nei pornografija, nei erotika, tad ir bausti nėra už ką. Tik nuspręsta televizijoms išplatinti patarimus, kaip rodyti tokias laidas: "akvanautai" turėtų būti gražiai nugrimuoti, kad nesimatytų spuogų ir ryškiai baldų užpakalių; patarta, kokius naudoti lubrikantus ir prezervatyvus, kad nešliurpsėtų ir nesklistų kitokių garsų; seksologai turėtų patarti ir kokia poza mylėtis, kad iš šalies atrodytų erotiškiau; dejones ir dūsavimus geriau įrašyti iš anksto arba, kaip dabar daroma per visus televizijos koncertus, atlikti tai kompiuteriu.
Beje, pasmerkta ir Seimo narė Irena Degutienė. Kadangi jos anūkė televizorių žiūrėjo po 11 valandos vakaro, Seimo narei pasiūlyta susirūpinti savo dukters auklėjimu, kad ši neleistų savo septynerių metų dukrai žiūrėti televizijų laidų naktimis.

Išgelbėjo gaisras

Vėlų vakarą Šiaulių ugniagesiams telefonu buvo pranešta, jog dega medinė pašiūrė. Šiame statinyje retkarčiais renkasi pernakvoti benamiai, tikėtina, jog kažkuris jų, numetęs nuorūką, ir padegė pašiūrę. Gaisrininkams slopinant ugnį buvo pastebėtas girtas vidutinio amžiaus vyras. Įdomiausia, jog pro atsegą nugriuvėlio kelnių klyną kyšojo jo lytiniai organai. Pastarieji buvo net mėlyni nuo šalčio, ne mažiau buvo sušalęs ir pats organų savininkas, kuris niekaip nesidavė pažadinamas.
Sušalėlį atgaivinti ir atšildyti pavyko tik ligoninėje. Atšildyti ir jo lytiniai organai, kuriuos, pasak medikų, nuo gangrenos ir amputacijos šįkart pavyko išgelbėti. Atsipeikėjęs žmogus neneigė tą vakarą padauginęs išgerti, tačiau negalėjo prisiminti, kaip atsegtomis kelnėmis atsidūrė prie pašiūrės. Manoma, jog ėjo į nuošalią vietą nusišlapinti, atsisegęs kelnes dėl girtumo nugriuvo ir užmigo. Naktis pasitaikė šalta, tad jei ne netikėtai kilęs gaisras, galėjo nepagydomai nušalti visas galūnes ar net mirti.

Tiria pasaką

Viena pilietė iš mokytojos sužinojo, jog jos pirmaklasis sūnus, lankantis N vidurinę mokyklą, dvi dienas iš eilės nebuvo pamokose. Motina sūnaus paklausė, kodėl jis bėga iš mokyklos. Septynmetis paaiškino, jog jį du kartus buvo pagrobę nepažįstami vyrai! Pakraupusi moteris išgirdo labai keistą istoriją. Pasak pirmaklasio, vieną dieną jis kelias minutes pavėlavęs į pamokas. Tuščiuose mokyklos koridoriuose jį pačiupęs kažkoks nepažįstamas vyras mėlyna striuke ir grasindamas sumušti nutempęs į automobilį "Audi 100". Pastarajame prie vairo sėdėjęs barzdotas vyras. Jis "kalinį" nuvežęs į vieną gatvę ir lyg kokį paršiuką įvedęs į viename kieme esantį tvartą. Pasak berniuko, pagrobėjai nekėlė jokių reikalavimų, pinigų neprašė, nieko net nepaaiškino, o apie pietus, kai mokykloje baigiasi pamokos, paleido. Parėjęs namo pirmaklasis nežinia kodėl motinai apie tai nepapasakojo, o kitą rytą istorija pasikartojusi - neva mėlynstriukis nepažįstamasis vaiko jau laukęs prie mokyklos. Ir antrąją dieną įkliuvėlis praleidęs tame pačiame paršiukų tvartelyje. Ir antrąją dieną pagrobėjai pirmaklasį paleidę kaip tik tuo metu, kai baigiasi pamokos! Grįžęs namo pradinukas apie tai papasakojo tik po paros, kai motina pasiteiravo apie praleistas pamokas. Vaikas savo istoriją pakartojo ir įvykį ėmusiems tirti Kuršėnų nuovados pareigūnams. Žiūrėdamas nekaltomis akimis berniukas net parodė tvartą, kuriame neva buvęs įkalintas. Kai nustebę sodybos šeimininkai pareigūnams paaiškino, jog jų tvartas rakinamas ir jokie grobikai negalėjo juo naudotis, pradinukas "prisiminė", kad gal tai ir ne tas tvartas.
Berniuko kaimynai stebisi - argi policija nebeturi rimtesnio darbo nei tirti pasakas? Pasak kuršėniškių, pagrobtojo vaiko "tvartelio" reikia ieškoti artimiausiame kompiuterių žaidimų salone, o mokytojai auklėtinius derėtų kuo greičiau supažindinti su apsakymu "Mikė melagėlis".

Šaltis

Atšalus orams klaipėdiečiai atsikrato nereikalingais daiktais. Pvz., tokiais kaip šaldytuvas. "Bulvarui" pavyko išsiaiškinti, kad šis buitinis prietaisas (žr. nuotr.) dar puikiai veikia. Galvokim logiškai: kam reikalingas šaldytuvas, jei ir lauke, ir namie panaši temperatūra. O jeigu dar, artėjant šv. Kalėdom, į jį nėra ko įdėti, tai ir visai pikta. Taigi nieko nuostabaus, kad tūlas pilietis, ieškantis įvairių maisto produktų ne šaldytuvuose ir ne parduotuvėse, į šią baltą metalinę dėžę net nežiūri.

Projektas "ZORO"

Norint radikaliai pagerinti pensininkų padėtį užtektų dešimteriopai pakelti valstybės tarnautojų atlyginimus, jie dešimt kartų daugiau sumokėtų "Sodrai", o ši išdalytų pinigėlius pensininkams.

Gimnazistams rūkaliams

Į kaimyninių namų laiptines teks siųsti mokyklos valytoją - kito kelio Vytauto Didžiojo gimnazijos direktoriui "Bulvaras" nemato. Valytojos, žinoma, gaila, nes gimnazistų rūkalių pertraukų metu palikti pėdsakai S.Daukanto, J.Karoso, kitų gatvių namų laiptinėse - ne nužiaumota "kramtoškė" ar kitos mokyklinio arsenalo atliekos. Bet negi spjaudalus, nuorūkas ir kitokį savo n-tokų šlamštą valys pats direktorius? Nebent valytų laiptines nuo savo auklėtinių. Tokiu atveju "Bulvarui" ir direktoriaus gaila, kadangi nei šaukštu jūros išsemsi, nei gamta tuštumą pradės mėgti. Žiemos tik pradžia, o bekodžių laiptinių - į valias, ir dar - uždraustas vaisius tebėra saldus. Beje, kaimynai neprieštaraus, jei bus atsiųsti valytojais persirengę gimnazistai. Skubos tvarka - "Bulvaras" nuklausė, kad ruošiamasi pasamdyti "bomžų" armiją, kuri veiks pagal principą "veiksmas lygus atoveiksmiui". Tik jokių garantijų, kad mokyklos zonoje bus rūkoma tik pertraukų metu ir kad tik rūkoma.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder