Dienos sentencija. "Bulvaro" anekdotai. Bulvaroskopas. Giminės. Skolų išmušinėtojai. Išmetė gintarą į Baltijos jūrą. Serga nuo išpūstų straipsnių. Stereotipai. Papūga buvo grąžinta savininkams.

Istorikai! Jūsų rankose - mūsų praeitis!

"Bulvaro" anekdotai

Vyriškis ateina pas meilužę. Ir jie pradeda mylėtis. Staiga kažkas skambina į duris.
- Mielasis! - šaukia išsigandusi moteris. - Šok pro langą.
Tas šoka. Lyja. Pro šalį bėga sportininkų grupė. Vyras prisigretina prie jų ir bėga kartu. Vienas sportininkas klausia:
- Ar jūs visada nuogas bėgiojate?
- Visada.
- Ir su prezervatyvu?
- Ne, tik kai lyja.
* * *
Buvęs oficiantas įsidarbino policijoje. Jo klausia, ar patinka naujasis darbas. Jis atsako:
- Alga, žinoma, mažėlesnė, bet man labai patinka, kad čia klientas visada neteisus...

Bulvaroskopas

Praradęs vertikalią būseną, nenusimink - yra horizontalioji...

Giminės

Garsus šalies politologas Lauras Bielinis ne per seniausiai išsakė vieną labai įdomią mintį: esą jis neatmetąs galimybės, jog prezidentas Valdas Adamkus, užbaigęs antrą kadenciją ar net šių metų gruodį - jei trys rinkiminių batalijų mėnesiai jį pernelyg "išsekintų fiziškai ar dvasiškai", savo "moraliniu įpėdiniu" paskelbs ne ką kitą, o visiems mums puikiai pažįstamą Eugenijų Gentvilą. Kitaip sakant, gerbiamas E. Gentvilas lyg ir įgytų Jo Ekscelencijos politinio sūnaus statusą.
Niekam ne paslaptis, kad pats E. Gentvilas savo politiniu sūnumi jau yra apskelbęs Eligijų Masiulį. Logiškai mąstant, jei L. Bielinio prognozės pasitvirtintų, jaunąjį seimūną Eligijų drąsiai galėtume vadinti V. Adamkaus anūku.
Įdomus dalykas ta politinė giminystė. Antra vertus mums, klaipėdiečiams, iš jos būtų tik nauda ir garbė.

Skolų išmušinėtojai

Viena saugos tarnyba pareiškė padėsianti įmonėms atgauti skolas. Tarnybos vadovai teigė, jog jie žada eiti ir kalbėtis su skolininkais tol, kol pastarieji palūš ir skolas grąžins geruoju. Skoloms "išmušti" į Gargždus jau atvažiavo mobili profesionalų grupė. Tik tas saugos tarnybos vadovas kukliai nutylėjo, ką laikys rankose tie skolų išmušinėtojai - darbuotojų pažymėjimus, sąskaitas, ar sunkias beisbolo, o gal lengvesnes, bet nė kiek ne mažiau grėsmingas, golfo lazdas.

Išmetė gintarą į Baltijos jūrą

Skaitytojai jau yra girdėję apie rugsėjo 9 dieną iš Palangos gintaro muziejaus pavogtą unikalaus dydžio gintaro gabalą. "Bulvaro" slaptosios tarnybos jau beveik mėnesį tiria šios vagystės aplinkybes. Šioje srityje jau pasistūmėta į priekį: slaptieji agentai beveik neabejoja, jog vagišiai tą gintaro gabalą išmetė į Baltijos jūrą. Vagys, matyt, išgirdo Jūratės ir Kastyčio balsą ir "išgelbėjo" tą lietuviško aukso gabalėlį iš nelaisvės - lai "gyvena" jis natūraliomis sąlygomis.

Serga nuo išpūstų straipsnių

Praėjusią savaitę vienas korupcija kaltinamo valdininko artimas giminaitis teismui liudijo, jog kaltinamasis susirgo nuo... išpūstų straipsnių spaudoje.
Nuo neskanios košės, kurią tenka srėbti jos prisivirus, skrandis nestreikuoja, nuo slogaus oro teismuose astma neištinka, o štai šių nepalankių sveikatai aplinkybių pagarsinimas - pats nepalankiausias organizmui faktorius.

Stereotipai

Tikriausiai pamenate, kai dar visai neseniai savo vaikus lietuviai tėveliai gąsdindavo čigonais ar žydeliais, negalvodami, kad kada nors tai gali atsisukti prieš juos pačius. "Bulvaro" agentę ištiko kultūrinis šokas, kai vienas penktus metus programuotoju Stokholme dirbantis jos draugas papasakojo, kaip pastaruoju metu savo vaikus ėmė auklėti švedai. Taigi drausmindami savo atžalas jie sako: "Jeigu blogai elgsiesi, ateis piktas lietuvis ir tave išsineš!"... Panašu, kad dalis švedų jau turi susidariusi tvirtą nuomonę apie lietuvius kaip apie vagis, plėšikus, girtuoklius ir t.t. Žinant, kaip "lengva" stereotipų atsikratyti, tampa, švelniai tariant, nejauku...

Papūga buvo grąžinta savininkams

Pasprukusi papūga buvo sugrąžinta šeimininkams, kai sučirškė ją priglaudusiai moteriai savo vardą.
Gyvūnų globos tarnautoja Debi Šepard iš Vakarų Anglijos Svindono miestelio pranešė, kad rado ryškios žalios paukštį tupintį ant tvoros ir parsinešė jį namo.
Jos nustebimui, papūga pradėjo "čirkšti, nuolat kartodama vardą "Bazilis". Patikrinus vietos policijoje, paaiškėjo, kad jai buvo pranešta apie papūgos tokiu vardu dingimą.
Nudžiugusi Bazilio savininkė En Bredli sakė, kad jos augintinis - puiki pamėgdžiotojas.
"Jis tarsi magnetofonas. Jis mėgdžiodavo telefoną ir sakydavo "alio", mums dar nespėjus pakelti ragelio, taip pat liepdavo mano vaikams ruoštis į mokyklą", - sakė papūgos šeimininkė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder