Dienos sentencija. "Bulvaro" anekdotai. Bulvaroskopas. Apie garbę. Agentai. Humanizmas. Būsiąs popiežiumi.... Klausimėlis. Prie lovio. Ribų nėra. Kofeinas reabilituotas. Gražu, madinga ir skanu.

Fantastai kuria tokį pasaulį, kuriame patys niekada nenorėtų gyventi...

"Bulvaro" anekdotai

Sėdi du vyrai ant upės kranto, žuvį gaudo. Vienas kitam sako:
- Klausyk, Vincai, tu... pas mano žmoną lankaisi. Negerai...
- Jūsų, Petrauskų, nesuprasi! Žmona sako - gerai, tu - negerai...
* * *
- Kas yra "akis už akį" ir "dantis už dantį"?
- Muštynės tarp okulisto ir dantisto.

Bulvaroskopas

Protingiausios mintys ateina tada, kai jų nėra kam pasakyti...

Apie garbę

Garbaus amžiaus sulaukę žmonės neturi teisės balsuoti namie. Šimtamečiai, kurie nėra invalidai, yra palikti už Rinkimų įstatymo ribų. Dėl amžiaus, apribojusio jų galimybę judėti ir per rinkimus ateiti savarankiškai balsuoti, nei šis įstatymas, nei kokie nors kiti teisės aktai nesuteikia jiems jokių privilegijų balsuoti namuose. Žodžiu mūsų valstybė su savo šalies garbaus amžiaus piliečiais elgiasi negarbingai...

Agentai

Dėl Lietuvos institucijų aplaidumo rinkimuose į savivaldybių tarybas galėjo netrukdomai dalyvauti buvę KGB ir kitų sovietinių specialiųjų tarnybų agentai. Tataigi nuo šiol savivaldybių tarybose išmintimi varžysis nebe skirtingų partijų nariai, o agentai prieš agentus!

Humanizmas

Vilniaus pedagoginio universiteto (VPU) dėstytojai jau ne vieną mėnesį kelis kartus per savaitę skaito paskaitas neįprastose Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo "auditorijose". Čia kali itin sunkius nusikaltimus įvykdę asmenys, nepaisant to, valstybė jiems teikia išskirtinę privilegiją ir sudaro galimybes nemokamai siekti aukštojo mokslo. Neatsižvelgiama ir į tai, kad kai kurie jų jau yra įgiję aukštąjį išsilavinimą, o švietimo įstatymai numato, kad valstybė laiduoja galimybę tik vieną kartą įgyti nemokamą aukštąjį mokslą. Pažeidžiant įstatymus, Lukiškių kalėjime iki gyvos galvos nuteistiesiems sudaromos sąlygos nemokamai siekti aukštojo mokslo, nors du jų dar laisvėje yra įgiję aukštąjį išsilavinimą.

Būsiąs popiežiumi...

"Bulvarui" pavyko atskleisti paslaptį, kodėl ekspremjeras Andrius Kubilius, turėdamas gerus šansus tapti šalies vadovu, lemtingiausiu metu atsisakė kandidatuoti į prezidento postą. LNK laidoje A. Kubilius pareiškė, kad bus suformuotas naujas šventųjų kontingentas...
Šventaisiais nuo pirmojo popiežiaus Petro laikų po mirties būdavo periodiškai skelbiami dievobaimingiausieji Bažnyčios tarnai. Neabejotina, kad A. Kubilius, pirmu šventuoju paskelbęs tebegyvą Rolandą Paksą, ryžtasi radikalioms reformoms Vatikane. Galimas daiktas, kad vykdant jas pagal "Saulėtekio" programą, kurios nepavyko įgyvendinti nuodėmingoje Marijos žemėje, gyvi šventieji bus patikimiausia pretendento į Šventąjį Sostą komanda.

Klausimėlis

Konservatorių partijos pirmininko pirmasis pavaduotojas ekspremjeras Andrius Kubilius pradeda iš posto stumti ilgametį partijos vadovą, buvusį Aukščiausiosios Tarybos pirmininką Vytautą Landsbergį. Jeigu taip įvyktų, kas gali paneigti galimybę, kad gerbiamas profesorius, likęs be posto, neuždainuos: "Kas man iš tos laimės, ir iš tos garbės, jei mane vis stumdys, o kiti stovės?"

Prie lovio

Dideliais politiniais laimėjimais pasigirti negalinti Lietuvos centro sąjunga krečiama porinkiminio nesutarimų drugio. Centristų lyderis Kęstutis Glaveckas už viešą partijos vadovybės kritiką sustabdė parlamentaro Virginijaus Martišausko narystę sąjungoje ir pasiūlė atšaukti jį iš partijos valdybos narių. V.Martišauskas tvirtino tebelaikąs save centristu: "Man sąjungoje gerai. Tegu išeina tie, kam ten nepatinka".

Ribų nėra

Kauniečiai dizaineriai, kiek anksčiau sukūrę brangiausią suknelę iš dešimties tūkstančių JAV dolerių kupiūrų, prieš pat Naujuosius metus pristatė gerokai pigesnį kūrinį vidutines pajamas turinčioms puošeivoms - apdarą iš 5132 centų. Jei kam pasirodytų, kad šis apie dešimt kilogramų svėręs rūbas per sunkus ar dar per brangus, tai tokio pat fasono suknelę beveik kiekviena moteris gali lengvai pasigaminti iš alaus kamštelių. Tiesa, apsivilkti tokį apdarą damos galėtų tik po dvejų metų, nes kitiems Naujiesiems jūsų vyrai nesuspės paruošti reikiamo kiekio žaliavos, net jei išgertų po 14 butelių per dieną. Kam jau kam, o du litus alui suras kiekvienas save gerbiantis vyriškis!

Kofeinas reabilituotas

Mokslininkai keičia savo nuomonę apie kofeiną, kurio yra kasdieniuose mūsų gėrimuose - kavoje ir arbatoje. Paskutinių tyrimų duomenimis, kofeinas visiškai nesusijęs su arterinio spaudimo ir nervinio aktyvumo padidėjimu, kaip buvo tvirtinama anksčiau. Tai greičiausiai daro visai kitos medžiagos.

Gražu, madinga ir skanu

Vyrams labiausiai patinka, kai moterys nedėvi liemenėlių ir kai joms susijaudinus iš toli išryškėja sustandėję speneliai. Tačiau kartais moterys be liemenėlių patenka į nepatogią padėtį. Taip atsitiko šiemet per "Mis Lietuva 2002" apdovanojimą. Praėjusių metų gražiausiai Lietuvos moteriai Oksanai Semenišinai dedant karūną ant šių metų gražuolės Vaidos Grikšaitės galvos ir pakėlus rankas vienas papukas valiūkiškai iškišo savo galvutę iš po suknelės ir visa Lietuva pamatė tai, ko neturėjo pamatyti. Kad taip neatsitiktų, moterys ir dėvi liemenėles. Šiais laikais jos tapo vos ne pagrindinio apatinio trikotažo drabužiu. Dizainerių ir siuvėjų pastangomis liemenėlės tapo trapios, lengvos ir permatomos lyg voratinklis. Būna ir labai originalių liemenėlių. Štai pernai per Pasaulio futbolo čempionatą futbolo sirgalės buvo apsivilkusios bikinius, pasiūtus iš žalios futbolo aikštės spalvos medžiagos ir papuoštus futbolo kamuoliais. Visus nustebino ir manekenė Elena Adalo, į Los Andžele vykusią filmo "Femme Fatale" premjerą atvykusi be viršutinės drabužio dalies, tik pasidabinusi liemenėle, primenančia gyvatę. Šis meno šedevras kainavo daugiau nei 10 milijonų dolerių, nes gyvatė buvo pagaminta iš aukso ir papuošta 59 karatų briliantu ir net 510 nešlifuotų deimantų.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder