Dienos sentencija. "Bulvaro" anekdotai. Bulvaroskopas. Agitacija. Pažadėjo milijonus.... Po inkilą. Pažadukai. Karjera. Vietoj Vaitiekūno... Giržadas?. Baltarusiai netaupo. Gelbsti nuo kreditorių.

Geri norai - tai vitaminai sielai.

"Bulvaro" anekdotai

Žmona vyrui:
- Žinai, pasimylėkim šiandien ant grindų!
- Kodėl?
- Todėl, kad labai norisi pajusti ką nors kieta...
* * *
Gydytojas pacientui:
- Jums reikia mažiau gerti! Aš paėmiau jūsų kraujo tyrimams, o jis išgaravo...

Bulvaroskopas

Skristi geriau negu planiruoti, planiruoti geriau negu pikiruoti, pikiruoti geriausia į lovą.

Agitacija

Nepavydėtina parašų rinkėjo duona. "Tauta skursta, jūreivių našlėms būtinos kompensacijos, padidinkim pensijas, nejaugi nerūpi bedarbių likimas?"- panašiai ir taip toliau iš peties ir su euforija pradėjo agitaciją tarpdury išdygęs solidus energingas vyras. Nesuveikė. "Nebijokit, pasirašęs galėsit balsuoti nebūtinai už Glavecką, jo net neišrinks". Vis tiek nesuveikė. "Prezidentą perrinkti būtina, Adamkus nieko tautai gero nepadaro." Taip pat nesuveikė. "Kiti žmonės iškart pasirašo, ypač studentai." Vos neverkdamas. Nesuveikė. "Jūs nesat tautos patriotas". Tik ne tai. Aišku, nesuveikė. "Aš įsipareigojau surinkti tūkstantį parašų, o turiu tik 500. Manot, man lengva štai šitaip kiekviekvienam aiškinti?" Nelengva, netgi gaila, bet. "Jūs vienintelis toks, nepasirašot." Būtent dėl to niekas ir nesuveiks, suprantat?

Pažadėjo milijonus...

Penktadienį kinas Šja Sjungas, pasirašęs sutartį su "Neptūno" krepšinio klubo direktorium Saulium Vilku, pareiškė jog dabar neptūniečių rungtynėse žiūrovų tikrai netruks. Jis pažadėjo iš Kinijos į Klaipėdą atsiųsti pasirgti už "Neptūną" kelis milijonus krepšinio gerbėjų. Argi gaila...

Po inkilą

Kitų metų pavasarį vilniečius džiugins paukštelių čiulbėjimas. Mat Vilniaus meras Artūras Zuokas ir Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo direktorius Aleksandras Davidonis pasirašė bendradarbiavimo sutartį. Apsilankiusiam kalėjime merui labai patiko kalinių pagaminti inkilai, tad jis žada jų užsakyti net kelis šimtus tūkstančių, kad visi Lietuvos paukšteliai suskristų į sostinę ir čiulbėtų tik vilniečiams. O šie, pasivažinėję oranžiniais dviračiais, pasiklausę žvirblių čirškimo, dirbs dar našiau ir gausins Vilnių. Nauda ir kaliniams - jie turės darbo ir net išleisti iš kalėjimo liks jame gyventi kaip laisvai samdomi darbininkai.

Pažadukai

Kauno miesto valdžia, pažadėjusi pagelbėti trynukų susilaukusiai Igorio Rysevo šeimai, didesnių butų neturi - dabar jau penkių asmenų šeimai išnuomotas vieno kambario 36,7 kv. m ploto butas. Kito varianto paprasčiausiai nebuvo.

Karjera

Po skandalą sukėlusio šlapinimosi ant Lietuvos Prezidentūros sienos atsistatydinęs iš posto Didžiosios Britanijos policijos aukštas pareigūnas Kevinas Vijamas Pitas artimiausiu metu turėtų būti visiškai reabilituotas. "Bulvaras" iš patikimų šaltinių sužinojo, kad šis asmuo greičiausiai galės grįžti į savo postą ir tęsti nepriekaištingą 30 metų policininko karjerą. Gal net bus paaukštintas - juk nebet kokį pastatą apsisiavo, o prezidentūrą...

Vietoj Vaitiekūno... Giržadas?

"Bulvaro" šaltinių žiniomis, į TV3 žaidimo "Kas laimės milijoną?" vedėjo Henriko Vaitiekūno kėdę praėjusį mėnesį išbandyti keli kandidatai. Vienas jų - to paties žaidimo prodiuseris Audrius Giržadas.
Giržadas gynėsi apie tai nieko nežinantis, tikino Vaitiekūno darbą vertinąs gerai. "Kodėl jus tai turėtų jaudinti? Visų žaidimų vedėjai turi dublerius. Nesuprantu, kodėl iš mūsų elementaraus kasdienio reikalo turi išsirutulioti vos ne detektyvas", - stebėjosi prodiuseris.
Giržadas neslėpė, kad norėtų vesti tokį žaidimą kaip "Kas laimės milijoną?" "Na, ir kas? Daug ko norėčiau. Ir į kosmosą nuskristi norėčiau, bet neturiu 20 milijonų..." - sakė prodiuseris.

Baltarusiai netaupo

Baltarusiai, kurie priskiriami prie skurdžiausių Europos gyventojų, kaimyninėje Lenkijoje pinigų netaupo.
Kaip praneša Lenkijos statistikos tarnyba (GUS), per pirmąjį šių metų pusmetį pirkiniams Lenkijoje baltarusiai išleido beveik 1,3 milijardo zlotų (320 milijonų JAV dolerių), arba 57 procentais daugiau negu praėjusiais metais.
Pagal išlaidas baltarusiai tampa n didžiausiais išlaidautojais tarp Lenkijos kaimyninių valstybių, nors tarp Lenkijos kaimynių jie ir yra skurdžiausi. Didžiausią paklausą tarp Lenkijoje apsiperkančių baltarusių turi įvairios buities prekės.
Lenkiją supa septynios valstybės, įskaitant Rusijos Kaliningrado anklavą ir Lietuvą iš šiaurės, Baltarusiją ir Ukrainą iš rytų, Slovakiją ir Čekijos Respubliką iš pietų, ir Vokietiją iš vakarų.
GUS duomenimis, Lenkijos šiaurės-rytų kaimynai paliko šalyje daugiausia pinigų - per pirmąjį pusmetį šalyje jie išleido beveik 2 milijardus zlotų, arba 33 procentais daugiau negu pirmąjį praėjusių metų pusmetį.
Tačiau, GUS duomenimis, net ir santykinai pasiturintys ukrainiečiai Lenkijoje išleidžia mažiau už baltarusius. Ukrainiečiai Lenkijoje per pirmus šešis šių metų mėnesius išleido "tik" 358 milijonus zlotų.

Gelbsti nuo kreditorių

Iš kiaulės ausies šilkinę piniginę galima ne tik pasigaminti, bet ir gauti gerą sumelę, ypač, kai jūsų firmai atėjo sunkūs laikai. Konsultacinė firma "Arthur D.Little", prieš 81 metus reklamai pagaminusi iš kiaulių ausų dvi pinigines, buvo priversta vieną jų parduoti aukcione, nes kreditoriai jau įkyrėjo iki gyvo kaulo. Piniginę parduoti iš varžytinių apsiėmusi firma "Kaminski Auctioneers" sako kainą numačiusi realią. Aukcioną numatyta surengti iki šių metų pabaigos. Masačūsetse registruota "Arthur D.Little" 1921 metais nutarė išradingai pademonstruoti, kad firma gali padaryti neįmanomą dalyką. Ji surinko grupę galvočių, kurie turėjo paneigti anglišką patarlę "šilkinės piniginės nepadarysi iš kiaulės ausies".
Taigi amerikiečiai tikrai buvo išradingi. Iš pradžių jie išnagrinėjo, kaip šilkaverpiai verpia šilką. Tada jie iš čikagiškio mėsininko nusipirko 100 svarų kiaulių ausų (45 kilogramus), jas virė tol, kol iš jų liko apie 10 svarų klijų (4,5 kg). Paskui liko sugalvoti, kaip klijus paversti siūlais; o tada jau buvo visai nesunku nuausti "šilkinį" audinį, kurio pakako dviem 10 colių (25 cm) ilgio piniginėms pagaminti. Dabar viena iš tų piniginių laikoma Nacionaliniame Smitsono (Smithson) Amerikos istorijos muziejuje. Antroji liko bendrovėje "Arthur D.Little", kol buvo nutarta ją parduoti aukcione, nes pritrūko grynųjų. "Arthur D.Little" firmai šiuo metu jau taikomas bankrutavusioms įmonėms nuo kreditorių apsaugoti sukurtas įstatymas. Tai yra kreditoriai negali atgauti skolos, nors firma praktiškai jau yra bankrutavusi - šių metų pradžioje "Arthur D.Little" skolos viršijo 65 milijonus dolerių.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder