Dienos sentencija. Anekdotai. Bulvaroskopas. Prokurorė renkasi jaunus kadrus. Įstojimas į ES - Vyšniuko rankose. Nauja radijo stotis "AA". "Dviračio žynias" papirko rusai?. Suvažinėjo "tipo" merginą. Kam tas vargas?.

Viskuo patenkintas žmogus kvepia idiotizmu...

Anekdotai

- Laba diena, kur priiminėja urologas ir okulistas?
- O kas jums?
- Nelabai suprantu - arba aš daltonikas, arba mano šlapimas žydras...
* * *
Kulinarinis receptas - kinų koldūnai.
"Gaminti įprastu būdu, tik būtinai pusantro milijardo".

Bulvaroskopas

Vieni gyvena jausmais, kiti - protu, treti - iš atlyginimo...

Prokurorė renkasi jaunus kadrus

Palangos prokuratūros vyriausioji prokurorė Nijolė Požarskienė vietinėj spaudoj apsiskelbė, kad dauguma dirbančiųjų jos vadovaujamoje įstaigoje - jauni kadrai. "Iš senesnių tik vieną prokurorą turime su 5-erių metų darbo patirtimi, ir aš - su 25-erių metų darbo stažu. Niekas iš Vilniaus pas mus neatsiunčia jaunų specialistų, jie patys ateina į Palangos prokuratūrą", - jaunais juristais džiaugiasi ne pagal metus gerai atrodanti prokurorė.

Įstojimas į ES - Vyšniuko rankose

Trečiadienį Graikijos sostinėje Atėnuose buvo pasirašyta istorinė Lietuvai sutartis dėl įstojimo į Europos Sąjungą (ES). Ją pasirašė premjeras Algirdas Mykolas Brazauskas ir užsienio reikalų ministras Antanas Valionis. Iškilmėse dalyvavo ir kitos iškilios mūsų šalies asmenybės. Graikijoje šiuo metu vieši ir sunkiaatlečių pasaulio garsenybė klaipėdietis Ramūnas Vyšniauskas, rytoj dalyvausiantis Europos čempionate. "Bulvaro" agentai iš Graikijos praneša, kad sutarties įsigaliojimas priklauso ne tik nuo referendumo, bet ir nuo Vyšniuko rankų. "Bulvaro" žiniomis, jis rytoj turi pakelti ES standartus atitinkančią nelengvą štangą. Jei klaipėdietis neįvykdys numatyto normatyvo, Lietuva atsisveikins su noru būti ES nare.

Nauja radijo stotis "AA"

Mūsų spec.tarnybas pasiekė informacija, kad netolimoje ateityje Klaipėdoje veikiančioms regioninėms radijo stotims "Laluna", "B-91" ir "Raduga" teks atlaisvinti laisvą vietelę radijo nišoje naujai stočiai. Mat mūsų žiniomis, suinteresuota klaipėdiečių grupelė šiuo metu intensyviai kaupia techniką, buria komandą ir ketina įkurti naują radijo stotį. "Bulvaro" duomenimis, šios stoties vadovo postą užims buvęs "Lalunos" direktorius A. Vismantas. Jo dešinioji ranka - "Jūros šventės" organizacinė siela - Audra Umbrasienė.
Sklando gandai, kad naujoji radijo stotis vadinsis "AA" (pagal pirmąsias Vismanto ir Umbrasienės vardų raides) ir skleis muziką, kuri populiari tokiose vietose, kaip džiazo klubas "Kurpiai".
Pats A. Vismantas pripažino, kad A. Umbrasienė ir dar R. Bražinskas - geri jo draugai, tačiau naujos radijo stoties šiais metais jie nesiruošia steigti. Mat reikiamo dažnio tam tikslui nėra paskirta. Tad labiau tikėtina, jog A. Vismantas bent jau šiemet į radijo verslą negrįš. Nebent kitais metais. O šįkart Arūnča apsiribos Vakarų Lietuvos televizijos įsigijimu.
Turinčius šiuos faktus patvirtinančios ar paneigiančios informacijos, prašome kreiptis į "Bulvaro" būstinę.

"Dviračio žynias" papirko rusai?

Galima tik numanyti, kokias pinigų sumas visoje šalyje populiarių humoro laidų kūrėjai gauna iš specialiųjų Rusijos tarnybų, nes visi jų kuriami rusų tautybės prototipų personažai perdėm mieli ir simpatiški. "Dviratininkų" pavaizduoti veikėjai akimirksniu pakyla į reitingų viršūnes, o jų poelgiai tampa nekritikuotini. Tik "Dviračio žynių" dėka jokie "š" iki šiol neprilimpa prie Viktoro Uspaskicho, kuris šalyje jau pradeda elgtis kaip savo tėvonijoje. Galima numanyti, jog Lietuvoje netrukus šventai bus vykdomi ir dar vieno "simpatuko" - televizijos ekrane vaikišką sraigtasparnį skraidinančio Jurijaus Borisovo - norai. Politinį kitataučių reitingą kelia ir dainingoji Larisa Pusrusė, kurios prototipas realiame gyvenime dar neapsireiškė, tačiau kažkuris tautinis aiškiaregys juk pažadėjo, kad trečiuoju atsikūrusios Lietuvos prezidentu bus moteris. Tad galbūt mums nedraugiškų valstybių specialiosios tarnybos jau iš anksto formuoja būsimos prezidentės įvaizdį?

Suvažinėjo "tipo" merginą

Aukšto pareigūno, verslininko, ambicingo jauno politiko, kuriam jau dabar pranašaujama, kad jis ateityje (po R. Pakso ar kiek vėliau) taps prezidentu, žmona suvažinėjo (ne mirtinai) merginą. Kaip paprastai, tuoj pribuvo visur esantys žurnalistai, klausinėdami, kas ir kaip. Ponia ir sako: "Na, partrenkiau "tipo" merginą..."
Geriau ta ponia būtų suvažinėjusi patį tipą. Tam "tipui" taip ir reikia, bet negaila, kad stuktelėjo ir "tipo" merginą, ko ji su tuo tipu pasideda.
Pasirodo - ne, mergina nepriklausė jokiam tipui, tik toks dabar yra ponų ir ponių kalbos naujadaras, beveik neverčiamas į lietuvių kalbą. "Tipo" mergina, "tipo" žmogus, "tipo" namas, "tipo" automobilis iš tikrųjų yra tik normali mergina, žmogus, namas, automobilis, kurie nepriklauso jokiam specifiniam tipui.
Ir, o Jėzaumarija, juk ne už kalnų tas laikas, kai panašios ponios tikrai taps "tipo" prezidentienėmis...

Kam tas vargas?

Mokesčių inspekcija Vyriausiajai rinkimų komisijai pateikė ataskaitą apie per prezidento ir savivaldybių rinkimus padarytus įstatymų pažeidimus. Tačiau kam reikėjo visam būriui valdininkų plušėti prie šio dokumento, mokesčių rinkėjai nepaaiškina, mat už rinkimų įstatymų finansavimo ar lėšų naudojimo pažeidimus įstatymai jokių nuobaudų nenumato. Taigi kam svarbu, jog į prezidento postą kandidatavęs V. Šustauskas nesugebėjo pateikti 5000 litų išlaidų pateisinančius dokumentus, o Julius Veselka nepaaiškino, kur išleido 3000 litų, jei net menkiausio priekaišto nesusilauks pats prezidentu išrinktas Rolandas Paksas, kuris iš specialiosios prezidento rinkimų kampanijos sąskaitos pažeisdamas įstatymą apmokėjo partijos sąskaitų daugiau kaip už 300000 litų. Kažin kaip būtų reaguojama, jei panašius finansinius pažeidimus būtų padariusi kokia nors individuali įmonė? Dabar Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas Z. Vaigauskas visas pretendentų į prezidentus nuodėmes "nurašė" pareikšdamas, jog kandidatų finansinius reikalus tvarkė neprofesionalai. Atrodo, jog protingiausiai pasielgė kandidatas į prezidentus Algirdas Pilvelis, Vyriausiajai rinkimų komisijai iš viso nepateikęs finansinės savo rinkimų kampanijos ataskaitos. Įstatymas už tai taip pat nenumato jokios atsakomybės.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder