Dienos sentencija. Anekdotai. Bulvaroskopas. Pretenzijos. Bendradarbiavimas. Specprojektai žaliesiems. Pirmoji "dovanėlė" iš Europos Sąjungos. Mažoji architektūra. YRA FOTO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Klausimėliai. Ironiškos abejonės. Septynmetis plėšikas.

Pinigai matuojami doleriais...

Anekdotai

Šneka du draugai:
- Klausyk, pirk sau mašiną - pasivažinėsime!
- Aš juk tau nesakau - vesk, pasidulkinsime!
* * *
Ginčijasi anglas, naujasis rusas ir lietuvis, kieno žmona kvailesne.
Anglas: - Mano žmona nusipirko siuvimo mašiną, o siūti tai nemoka.
NR: - Mano žmona nusipirko 600 mersą, o vairuoti tai ji nemoka.
Lietuvis: - O mano nuvažiavo į Graikiją atostogų ir pasiėmė su savimi pilną lagaminą prezervatyvų, o juk penio tai ji neturi!

Bulvaroskopas

Geriau vieną kartą būti mama, nei tris kartus teta...

Pretenzijos

Šiais metais 750, arba 823, arba 875, arba 917 metų jubiliejų švenčiančioje Palangoje, Jūratės ir Kąstyčio aikštėje, buvo žadėta pagrindinė kurorto naujiena - gintaro pilis. Deja, sumanymas žlugo, prasidėjus Palangos architektų ginčams dėl instaliacijai parinktos vietos. Anksčiau Palanga garsėjo kaip Lietuvos skundikų ir pavyduolių sostinė. Mat pasibaigus vasaros sezonams gyventojai, iš neturėjimo ką veikti, skųsdavo vieni kitus. Nuo šiol Palanga labai rimtai pretenduos tapti šalies ginčų meka...

Bendradarbiavimas

"Vokiečių ir lietuvių bendradarbiavimas pasireiškia tuo, kad lietuviai padeda vystyti Vokietijos automobilių pramonę, o vokiečiai - Lietuvos alaus verslą. Vokiečių kultūros dienos šiuose mainuose - graži išimtis". (A. Stanevičius)

Specprojektai žaliesiems

Savivaldybės specialistai, parazitų žurnaliūgų neteisingai nupešti už kertamus medžius Melnragėje prie geležinkelio - atsieit, jie davę tam leidimą,- kartu su gamtosaugininkais priėmė griežtą sprendimą. Kiekvienam, kas tik ruošis kur nors ką nors statyti ir bent vieną medelį ar krūmelį naikinti, teks pristatyti specialų apželdinimo projektą, kuriame reikės nurodyti, kokį medį ir kur vietoj numatomo naikinti ketinama atsodinti. Be tokio projekto niekas nieko niekur nederins.
Tik vargu bau ar kovotojai už žalią miesto veidą ir tokiu sprendimu bus patenkinti. Ko gero, teks dėl kožno medžio rengti viešus jo kirtimo bei atsodinimo projekto svarstymus su visuomene...

Pirmoji "dovanėlė" iš Europos Sąjungos

Prieš referendumą euroentuziastų žadėtas rojus bendroje erdvėje jau pradeda apkarsti dar net nesuspėjus tapti pilnateisiais Europos Sąjungos nariais. Štai šalies Žemės ūkio ministerijos biurokratai su kažkuo iškeitė (!?) Lietuvai skirtas menkių sugavimo kvotas Baltijos jūroje ir mūsų pajūrio žvejai buvo priversti netikėtai užbaigti šiemet ir taip gerokai vėliau prasidėjusį žūklės sezoną, o kitąmet eurovaldininkai reikalauja iš viso menkių negaudyti. Motyvuojama menkių atsargų mažėjimu Baltijos jūroje, nors mokslininkai pastebėjo, kad menkių prie mūsų šelfo daugėja. Už "padžiautus tinklus" žvejams žadama kompensuoti, tačiau turėdami prieš akis ryškų žemdirbiams "mokamų" dotacijų pavyzdį, mūsų jūrų artojai pagrįstai baiminasi, kad kompensacijas už nesugautas menkes mūsų Vyriausybė atiduos... kuriai nors žvejybinius botus gaminančiai laivų statyklai.

Mažoji architektūra

Po ilgai trukusių diskusijų bei karų prie šviesios atminties "Saturno" beliko vienintelis kiek paskuręs "Lietuvos spaudos" kioskelis. Taip bent jau pasirodė iš pirmo žvilgsnio. O iš antrojo buvo pastebėta prie nuo jokių nešvankių ligų nebegydančio dispanserio teritoriją juosiančios tvoros po kupliomis medžio šakomis palindusi bei stendu, raginančiu saugoti vaikus nuo smurto, droviai prisidengusi būdukė. Didžiai smalsu: ar miesto tvarka bei veidu besirūpinantieji pritrūko, taip sakant, smarvės šį statinį išvežti, ar nusprendė, kad tokios mažosios architektūros formos puošia miesto centrą?

Klausimėliai

Naujoji Kauno miesto valdžia įvairiose Savivaldybės bendrovėse įdarbina partijos kolegas arba jiems artimus žmones. Tai negi svetimus turėtų įdarbinti?

Ironiškos abejonės

Vilniaus apygardos teismas 2003 05 15 panaikino prieš dešimtmetį paskelbtą teismo nutartį, kad K. Prunskienė bendradarbiavo su KGB. Buvęs Aukščiausiosios Tarybos pirmininkas V. Landsbergis tokį sprendimą pavadino labai juokingu: kaip "teismas negalėjo rasti dokumentų"? Kas gali paneigti, kad profesorius pasijuokė pats iš savęs, nes teismui nenurodė, iš kur ir kaip prieš 10 metų pas jį atsirado tuomet buvusios politinės varžovės K. Prunskienės vadinamasis pasižadėjimas bendradarbiauti?

Septynmetis plėšikas

Amerikoje septynmetis kaltinamas ginkluotu vaizdo kasečių parduotuvės apiplėšimu. Parduotuvės vadybininkas Vikis Maklafinas iš pradžių nesuprato, ar tai pokštas, ar tikras apiplėšimas, tačiau vis dėlto iškvietė policiją. Atvykę pareigūnai suėmė jaunąjį vagišių ir surašę protokolą paleido namo pas mamą. Vaikas apiplėšimui buvo pasiruošęs rimtai: juodai apsirengęs, užsimaukšlinęs ant galvos megztinį ir ginkluotas netikru pistoletu. Anglijoje tokio amžiaus vaikas už šį nusikaltimą būtų pabartas ir paleistas, tačiau Amerikoje jis bus teisiamas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder