Dar ne žiema, bet Vilius Šapoka jau šaltas

Dar ne žiema, bet Vilius Šapoka jau šaltas

Jei nori būti finansų ministru, privalai viską vertinti šaltai, - teigia šias pareigas einantis Vilius Šapoka. Seimo sumanymą skirti senjorams 13-ą pensiją jis taip pat vertina šaltai. Taip, žiūrėk, net ir Gerovės valstybę užšaldys, - ironizuoja dienraštis „Vakaro žinios" „Elito naujienose".

Mokslininkai sako, kad klimatas šyla. Valdžia kartais irgi atšyla, Lietuvoje tai labiausiai pastebima kas ketverius metus ir kuo arčiau spalis, tuo ji šiltesnė. Šiemet valdančioji koalicija atšilimą pademonstravo iškeldama 13-os pensijos idėją.

Smagu, kai rudenį šyla, tačiau yra ir asmenų, prieštaraujančių politinio klimato kaitai. Ponas Šapoka sako, jog dėl savo užimamo posto tiesiog privalo idėją vertinti skeptiškai. Jis esą turi būti šaltas kaip koks senis besmegenis.

„Aš tam ir esu finansų ministras, kad šaltai vertinčiau visus siūlymus: ar jie būtų iš prezidento, ar iš Seimo, ar Vyriausybės narių", - pareiškė ponas Šapoka.

Toks yra valdžios mechanizmas - ji vaizduoja gerą, prigalvoja visokių idėjų, bet pati paskiria „ledinį" ministrą, kad, neduokdie, piliečiams nepasidarytų šilčiau finansine prasme.

Todėl ir kelias į visų taip išsiilgtą „Gerovės valstybę" yra sniegu bei ledu dengtas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder