Bulvaras: Tokio uosto niekur kitur pasaulyje nėra

Bulvaras: Tokio uosto niekur kitur pasaulyje nėra

XXI amžiuje Šventosios priekrantės žvejai, plaukdami į Baltijos jūrą patikrinti laimikio pastatytuose tinkluose, uosto vartuose išsitraukia lazdas ir išstumia savo valtį, nes gylis toks, kad laisvai galima bristi kelių nesušlapus.

Žvejai pripratę, jiems tai kasdieninis dalykas. Bet tiems, kurie iš Šventosios pirmą kartą bando išplaukti į jūrą - atrakcijų atrakcija. Nežinia, ko laukia turizmo sektorius, kad neišnaudoja tokio dalyko. Paleisk turistus su žvejų valtele ir tegu kapanojasi. Pavojaus, kad nuskęs, nėra, nes nėra gylio, o kalbės apie tai mažiausiai tris dienas. Lietuviai kaip lietuviai, bet užsieniečiai tiesiog krykštaus tarsi atradę nežinomą žemę.

Paskui žvejus tokioje pačioje valtyje plukdomiems žiniasklaidos atstovams įspūdį tai tikrai padarė. Pamatęs toli horizonte jūroje ramiai vaikščiojantį žmogų, vienas jų sušuko: "Žiūrėkite, Jėzus eina per vandenį."

Nieko, rinkimai ant nosies, kas nors įplauką į jūrą Šventojoje tikrai bandys pagilinti. Žinoma, tik žodžiais, nes, ko gero, orientuosis, kad bangolaužių pastatymas kainuotų nemažai pinigų. O jeigu gilintų be jų, nutiktų taip, kaip kažkada nutiko dabartiniam Seimo nariui Eugenijui Gentvilui. Atidarysi uostą, o po dienos uždarysi. Bet tai buvo vienintelis žmogus Lietuvoje, bandęs išspręsti šią problemą.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder