Bulvaras: tikėk - netikėk

Bulvaras: tikėk - netikėk

Bręsta karas dėl Žemaitijos

Praėjusį šeštadienį Palangoje įvyko Pasaulio žemaičių sueiga. Joje konstatuota, kad "Lietuvos vadovai visiškai neorganizuoja nei lietuvių, nei žemaičių tikrosios istorijos išsiaiškinimo ir paskelbimo". Sueigoje nutarta (kalba netaisyta. - Bulv. past.): "Kadangi esamoje respublikos santvarkoje trūksta įstaigos pakankamai pajėgios įgyvendinti aptartus tikslus, be to, dvasininkija veikia nesusijusiais su valstybės tikslais, tikslinga pagerinti valstybės valdymą galingesniu politiniu, teisiniu ir dvasiniu instrumentu negu prezidentai, seimas ir vyriausybė.

Todėl tikslinga teisėtai neprievartiniu būdu savanoriškai su aktyviausiai valstybės labui veikiančių žmonių pagalba, atstatyti Lietuvos Karalystę su šiuolaikiškai patobulinta Karaliaus įstaiga bei Lietuvos Didžiąją Kunigaikštystę - kaip panašių tikslų šalių sandraugą dėl Žemaičių ir kitų senbuvių tautų tikslų įgyvendinimo užtikrinimo platesne kaimynine apimtimi." Galimo karaliaus kandidatūra neaptarta, bet pilnaties padarinių tyrimo ekspertams nerimą kelia kitas dalykas - sueigoje nedalyvavo Žemaitijos parlamento prezidentas Justinas Burba, kuris dar anksčiau yra pareiškęs: "XVI amžiuje Lenkijos karalius ir Lietuvos kunigaikštis Steponas Batoras oficialiai patvirtino Žemaitijos autonomiją ir lig šiol niekas jos nepanaikino.

Todėl aš noriu, kad Žemaitijos gyventojams grąžintų tai, kas jiems nuo seno priklauso. Reikia atkurti teisingumą!" Tad yra realus pavojus, kad tarp naujosios LDK ir Justino Žemaitijos gali kilti karas, o tada jau spėk laikytis...

 

Juokas pro ašaras

Nusipirkau tabletes kelti intelektui. Bet nesugebėjau atidaryti pakuotės.

Anekdotai

- Gal iškrečiam Jonui pokštą ir į stiklinę vietoj limonado pripilam degtinės?
- O gal geriau man tokį pokštą iškrečiam?
***
Važiuoja gruzinas dideliu raudonu mersu. Sustabdo patruliai. Pasikviečia į savo automobilį, o ten sėdi trise ir sako:
- Laba diena, mes norėtumėm pamatyti jūsų vairuotojo pažymėjimą.
Gruzinas:
- Va, tau 100 baksų, tau 100 baksų ir tau 100 baksų.
- Ne, jūs mus ne taip supratote - mes jūsų dokumentus norime pamatyti.
- Gerai, tau 200 baksų, tau 200 baksų ir tau 200 baksų.
- Ne, mes norime jūsų teisių!
- Gerai, štai tau teisės, tau teisės ir tau teisės.
***
- Rabinovičiau, paskolinkite šimtinę.
- Kai grįžiu iš Paryžiaus.
- Jūs važiuojat į Prancūziją?
- Net nesvajoju.
***
Generolas tikrina dalinį ir staiga ant švariai nušluoto tako pamato nuorūką. Atsisukęs į lydintį pulkininką rūsčiai klausia:
- Kieno ši nuorūka?!
Po minutės pribėga pulkininko atsiųstas leitenantas:
- Niekieno, ponas generole, galite rūkyti.
***
Skrenda čiukčius lėktuvu. Šalia jo sėdi moteris, o už jos - moters vyras. Jis prašo, kad čiukčius persėstų į jo vietą. Čiukčius nė už ką nesutinka. Šalia jo stovinti palydovė kažką pakuždėjo čiukčiui į ausį ir tas greitai persėdo į vyriškio vietą. Lėktuvui nusileidus, vyras klausia palydovės:
- Ką jūs jam pasakėte?
- Kad ta eilė į Rygą neskris.
***
Už įžeistą Alos Pugačiovos garbę, jos vyras Maksimas Galkinas iškvietė į dvikovą Vladimirą Žirinovskį. Galkinas paskambino ir Žirinovskio balsu įžeidė boksininką Valujevą.

Bulvaroskopas

Jeigu pinigus matuotume krūvelėmis, tai pas mane - duobelė.







Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder