Bulvaras: Samojedai bindzinėjo po Klaipėdos senamiestį

Bulvaras: Samojedai bindzinėjo po Klaipėdos senamiestį

Sekmadienį klaipėdiečiai senamiestyje galėjo pastebėti mažiausiai 14 samojedų veislės šunų. Šiuo atveju gerai, kad jaunimas nemoka rusų kalbos, antraip mažiau žavėtųsi tais gražuoliais. "Samojed" išvertus pažodžiui reiškia "save ėdantis", na, iš dalies dar būtų galima sakyti kanibalas.

Jeigu netyčia miesto centre buvo turistų, jie galėjo pamanyti, kad klaipėdiečiai prioritetą teikia šiems šunims ir daugiausia jų augina. Negana to, paskui kiekvieną samojedą kaip išprotėję lakstė po 5 žmones ir fotografavosi prie garsesnių senamiesčio skulptūrų į pirmą planą iškišdami savo samojedą.

O iš tikrųjų buvo taip. Pirmą kartą Klaipėdoje vyko Samojedynės, organizuojamos jau trečius metus. Tai orientavimosi žaidimas, kuriame dalyvauja komandos iki 5 žmonių ir būtinai samojedas. Komandos turėjo per dvi valandas surasti 16 objektų uostamiestyje, kurie buvo užkoduoti mįslėmis. Prizas - šunų maisto papildai.

Beje, samojedininkai, žmonės, auginantys šiuos simpatiškus, taikius šunis, sako, kad jų veislės pavadinimas yra susijęs su Šiaurės Sibire gyvenančiomis samoidų gentimis. Jie kanibalizmo versiją atmeta ir sako, kad jų šunų veislė pavadinta remiantis kitu rusišku žodžių junginiu "sam jedu" ("važiuoju pats"). Mat kai būdavo daug sniego, nesimatydavo rogių tempiančių šunų, atrodydavo, kad jos važiuoja pačios. Beje, samoidų kalbos žodis "samojed" reiškia "gyvenantis savarankiškai".

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder