Bulvaras: Neringoje paskelbtas visuotinis gedulas

Bulvaras: Neringoje paskelbtas visuotinis gedulas

Po to, kai Vyriausybė suraikė pinigų pyragą ir jo gabalėlius išdalijo savivaldybėms, Neringa vis dar neatgauna žado.

Net visada optimistiškai nusiteikęs jos meras Darius Jasaitis nebekalba su žiniasklaida. Jam suduotas smūgis žemiau juostos - kolegoms, broliškiesiems Druskininkams, Vyriausybė davė projektams beveik 13 mln. eurų, t. y. daugiau nei visas metinis Neringos biudžetas. Savivaldybėje paskelbtas gedulas.

Kadangi Neringoje rinkėjų nedaug, valdžia dosniai užpylė druskos ant skaudžiausios neringiškių žaizdos, atsivėrusios dėl Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro "Agila" rekonstrukcijos projekto.

Kuklūs neringiškiai "Agilai" prašė tik 1 mln. 300 tūkst. eurų, nes 2 mln. eurų jau gavo šių metų pradžioje. Jie jau turi ir naują rangovą, nes senasis juos apskundė teismui, ir daiktinį įrodymą, kad statybos jau pradėtos - duobę, paliktą po to, kai senasis rangovas nugriovė buvusį "Agilos" pastatą.

O Druskininkų kultūros centro projektas, dėl kurio statybos dar net konkursas nepaskelbtas, gavo iš Vyriausybės 8 mln. eurų.

Dabar ten žmonės laksto už galvų susiėmę - kaip panaudoti netikėtai iš dangaus nukritusią krūvą pinigų. Neringiškiai atsistebėti negali - projektui, kuris Kultūros ministerijos buvo atrinktas į pirmą vietą, atkišta špyga.

Matyt, anoje marių pusėje gyvenantieji blogi matematikai, nes niekaip neperpranta pyrago dalybų formulės.

Jie svarsto, kokios spalvos turėjo būti savivaldybės akys, koks politinis kvapas nuo jos turėjo sklisti, kiek kartų reikėjo skambinti Vyriausybei...

Jiems atrodo, kad dabar skubiai reikia ieškoti giminystės ryšių arba tikrinti Vyriausybės narių, kurie kasmet atostogauja Druskininkuose, sąrašą.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder