Bulvaras: Grįžtume prie ištakų

Bulvaras: Grįžtume prie ištakų

Ne kartą ir ne du ir, po paraliais, ne tris Bulvaras rašė apie tai, kad miesto Taryba pasiryžusi buvusį policijos komisariatą Jūros g. perimti iš Turto banko arba pastatą nupirkti, kad jame galėtų įsikurti uostamiesčio menininkai. Kol vyriausybė delsia, o pastatą siaubia benamiai ir gaisrai, aktyvūs klaipėdiečiai socialiniuose tinkluose siūlo savo sprendimo būdus.

Klaipėdietis Raimondas siūlo buvusį policijos komisariatą paversti Klaipėdos "Valdovų" rūmais. Juos perduoti dabartinio Mažosios Lietuvos muziejaus direktoriaus Jono Genio globai, o ten įkurti vaškinių skulptūrų muziejų.

Taip įamžinti labiausiai uostamiesčiui nusipelniusias istorines asmenybes. Šalia rusų karvedžio Aleksandro Vasiljevičiaus Suvorovo galėtų stovėti buvęs miesto meras Povilas Vasiliauskas, buvęs miesto Tarybos pirmininkas Vytautas Čepas, šalia karalienės Luizės - buvę ir dabartiniai merai - Eugenijus Gentvilas, Rimantas Taraškevičius ir Vytautas Grubliauskas su žmonomis. Šalia filantropo Juliaus Liudviko Vynerio - olimpinis čempionas - Modestas Paulauskas, dviračių sporto patriarchas - Narsutis Dumbauskas, pasaulio čempionus "Žuvėdros" kolektyve ugdę Skaistė ir Romaldas Idzelevičiai, buvęs ilgametis miesto vykdomojo komiteto pirmininkas Alfonsas Žalys, kandidatas į prezidentus Naglis Puteikis.

Kodėl gi ne, leiskite paklausti. Lankomumas būtų garantuotas ir kruiziniais laivais atvykę turistai tikrai rastų ne tik kur akis paganyti, bet ir galėtų istorijos spragas užkaišioti.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder