Bulvaras: Elkimės kultūringai, ponios ir ponai

Bulvaras: Elkimės kultūringai, ponios ir ponai

Klaipėdos - Lietuvos kultūros sostinės projektas sukėlė daug prasmingų ir beprasmių ginčų, pakurstė aistringas diskusijas. Feisbuko paskyrose pasirodė pinokiai, buratinai-gražianosiai, parūko dūmai, prisikėlė demonai. Akyloji Naglio žmona Nina (Nika?), ne tik kad nepatingėjo apsilankyti viename iš renginių ir įamžinti jai nepatikusias akimirkas, bet ir tamsoje suspėjo pastebėti, kad vienas iš organizatorių Darius Vaičekauskas slepia uodegą (iki šiol neaišku - savo ar svetimą?). Darius skoloje neliko ir, slėpdamas uodegą, tamsoje išvydo mistinio gyvūno - ninopinokio kontūrus. Nepaisant visko, aistroms kiek nurimus, Darius Vaičekauskas, nugalėjęs išdidumą, viešai ir kultūringai padėkojo savo aršiai kritikei:

"... Ninai (Nikai?) Puteikienei - projekto kūrybinė platforma "Menų zona" vardu labai dėkoju už nemokamą reklamą mūsų projektui (sutaupėme šiek tiek pinigų).

Labai džiaugiamės, jog uostamiestyje randasi alternatyviosios kultūros formų menotyrininkų ir tyrinėtojų, matome, jog turite pakankamai kompetencijos vertinti tokius koncertus, kaip ką tik praūžęs FLESH&BONES koncertas (tik nelabai supratome, kas yra, anot jūsų, grido muzika?).

Dar labiau džiaugiamės profesionaliais politikais - pinokiais. Tik šios masyvios pinokiškos dezinformacijos fone norėčiau jus pataisyti (kad visi žinotų) - "Menų zoną" organizuoju ne vienas (dirba šauni, motyvuota ir atsakinga komanda), nors, žinoma, pagyros nuteikia maloniai.

Būdamas Klaipėdos miesto savivaldybės Kultūros ir meno tarybos narys šio projekto nevertinau (tai darė ekspertai), finansavimo nepasiskyriau (svarstant šio projekto vertinimą buvau nusišalinęs - tai užfiksuota protokoluose, pasitikrinkite).

Bet, vėlgi, dėkoju už man priskiriamas supergalias! Svarbi žinia jums - "Menų zona" remiama ne tik iš miesto Savivaldybės biudžeto, bet gaunamas dalinis finansavimas ir iš Lietuvos kultūros tarybos. Dar svarbesnė žinia jums - festivalis "ONT Grind'ų" daugybę metų buvo remiamas ir finansuojamas iš Lietuvos kultūros tarybos. Šis projektas finansuojamas iš Lietuvos kultūros tarybos ir šiais metais - kaip meno kūrėjų sąjungos kūrybinė veikla regionuose. Įtariu, jog jau dabar galėsite pratęst mano supergalių fantazijas.

Vertinant "Menų zonos" projektą siūlyčiau aplankyti projekto FB puslapyje esančią paskyrą Įvykiai. Ir dar noriu jūsų paklausti - kokias psichotropines medžiagas vartojote FLESH&BONES koncerte, nes matėte mane su uodega? Matau, jog jūs į komentarus FB atsakinėjate net vidury nakties - tad greičiausiai neišsimiegate.
Būkite atsargi - gerai neišsiilsėjus gresia persitempimas, neadekvatus realybės suvokimas...nors gal pinokiams tai neveikia...

Va, kaip reikia bendrauti vieniems su kitais. Socialiai atsakingai. Rūpinantis vienas kito sveikata. Kultūringai. Taip, kaip ir dera Lietuvos kultūros sostinės gyventojams.
O štai kaip apie kultūringą kritiką feisbuko paskyroje pasisakė miesto meras Vytautas Grubliauskas:

Tie, kas dirba, kuria, mąsto, nelabai turi laiko reikštis. Jie neturi laiko griauti visa, kas kuriama kitų, dergti visus, kurie kuria, ir būti teisėjais visiems, išskyrus save. Deja, bet tokių "buratinų" esama, ir ne taip jau mažai, deja. Todėl nuoširdžiai pasidžiaugiau, kai iškilus menininkas ir kūrėjas Darius Vaičekauskas drąsiai, ryžtingai ir pilietiškai sureagavo į nesibaigiančius šios ponios kaltinimus, drabstymus ir menkinimus, galų gale trūko net pačių kantriausių menininkų kantrybė, nes viskas turi savo ribas. Gal tik ši "gražianosė" nebejaučia jokių ribų. Žinau tą tautos išmintį: "Duok durniui kelią", bet kai jam kelią duodi, visuomet jis tuomet praranda padorumo, korektiškumo, realybės jausmą. Padėkim jam jį pajausti, jo paties labui."

Žodžiu, kritika - amžinasis variklis, verčiantis visus mus pasitempti. Tik kritikuokime vieni kitus geranoriškai: be  įžeidinėjimų, be kaukių ir uodegų. Su pagarba. Tegul kultūringoje diskusijoje gimsta šviesūs sprendimai. Va, kaip!

Juokas pro ašaras

Gydytojas mane įspėjo, kad negaliu nervintis. Dabar aš nervinu kitus!

Perliukai

Vyras pasakė, kad aš geriausia, kad aš gražuolė. Ir visai nesvarbu, kieno vyras tai pasakė!

Anekdotai

- Aš jaunystėje tokia kvaiša buvau.
- Nepergyvenk. Tu ir dabar jaunai atrodai!
***
- Mieloji, ką tau pagaminti pusrytukams? Turime: jogurtėlį, neriebios varškytės, kukurūzinių dribsnių su pieneliu.
- Duok jogurtėlį, neriebios varškės, kukurūzinių dribsnių su pienu ir ką nors pavalgyti.
***
- Na, ką jūs madam? Iš jūsų jau smėlis byra!
- Visai ne smėlis. Tai jaunystėje nesudegęs parakas...
***
- Mama! Jis išeina!
- Tegul nuperka duonos...
- Mama! Jis išeina visam!
- Velniai nematė, vakarieniausim be duonos.
***
– Kuo skiriasi Palanga nuo Holivudo?
– Palangoje tu guli ant smėlio ir žiūri į žvaigždes, o Holivude – guli ant žvaigždės ir žiūri į smėlį.
***
- Kelintą šiandien grįši namo?
- Jau galėtum įsiminti, kad penktadieniais namo aš visada grįžtu sekmadienį!
***
Dvi blondionės kalbasi:
- Man atrodo, ėmiau vaikščioti per miegus.
- Iš kur žinai?
- Šiandien atsibudau namuose...
***
Gydytojas patikrina ligonį, jį apžiūri ir klausia:
- Gerai, pulsas geras, bet sakykite, kaip jūs miegate?
- Puikiai!
- O kaip valgote?
- Apetitu tikrai nesiskundžiu!
- Na, tada puiku: aš jums išrašysiu receptėlį, nusipirksite vaistukų, ir viskas dings - ir apetitas, ir miegas, ir pulsas...

Bulvaroskopas

Žmogus turi turėti gerą šeimą, kad galėtų pailsėti nuo darbo. Ir piktą uošvę, kad į darbą eitų su džiaugsmu.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder