Bulvaras: Danės upėje atsiras "Aurora"?

Bulvaras: Danės upėje atsiras "Aurora"?

Daugybę metų jūrose ir vandenynuose praleidę Lietuvos kapitonai, išgirdę naujieną, kur stovės muziejumi virstantis nurašytas karo laivas "Sūduvis" - labai netoli merijos, už Žvejo paminklo, priešais Pilies tiltą ir Karlskronos aikštę, nosimi į išplaukimo kryptį, - juokauja, kad iškilo grėsmė tiek miesto, tiek Lietuvos valdžiai. Mat jiems jis toje vietoje primena kreiserį "Aurora", stovėjusį Sankt Peterburge Nevos upėje. Būtent iš to kreiserio apšaudžius Žiemos rūmus 1917-aisiais prasidėjo Spalio revoliucija.

Kapitonų manymu, "Sūduvis" irgi turi patranką ir tai gali priartinti uostamiestyje revoliuciją.

Nežinia, kaip į tai sureaguos Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas. Dar ims ir pareikš veto - Danės upėje jokių karo laivų su patrankomis, jokių revoliucionierių.

Norime nuraminti tiek kapitonus, tiek merą, tiek viskuo prieš rinkimus tikinčius klaipėdiečius - "Sūduvyje" patrankos jau seniai nebėra. Bet yra entuziastų, norinčių sugrąžinti patranką į laivą-muziejų. Jau kreiptasi į Lietuvos kariuomenės vadovybę su prašymu pasakyti visuomenei, kur atsidūrė "Sūduvio" patranka, prie kurio karininko sodo namelio ji atsirado ir ar yra šansų ją grąžinti "Sūduviui". Kapitonai netiki "Bulvaru". Jie sako, kad patranka negalėjo būti nuimta, nes būtų buvusi pažeista laivo architektūra.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder