A.Monkevičius išlaikė matematikos egzaminą

A.Monkevičius išlaikė matematikos egzaminą

„Reaguodamas į faktą, kad Lietuvos moksleiviai nemoka skaičiuoti, švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius pabandė įrodyti, jog bent jau jis skaičiuoti vis dar moka. Ir įrodė, bet kartu pasėjo abejonę, ar skaičiuoti moka prezidentas Gitanas Nausėda“, - ironizuoja dienraštis „Vakaro žinios“ „Elito naujienose“.

Po to, kai trečdalis abiturientų krito nelygioje kovoje su matematikos egzamino užduotimis, prezidentas įgėlė ministrui pareiškęs, kad šis jau galėjo kažką nuveikti, nes dirba ne pirmus metus ir ne pirmą kadenciją. Jei ponas Monkevičius nemokėtų skaičiuoti, būtų neturėjęs kuo atsikirsti.

Laimei, ministras, kitaip nei abiturientai, skaičiuoti moka. Jis paskaičiavo ir atsakė prezidentui, kad paskutinį kartą (neskaičiuojant dabartinio bandymo) ministerijai vadovavo prieš aštuonerius metus ir tai truko tik šešis mėnesius. O ką nuveiksi per šešis mėnesius?

Net politikos pradinukai žino, kad šioje srityje 2+2 yra ne 4, o viena kadencija. Ponas Monkevičius visos ketverių metų kadencijos jau seniai nėra išbuvęs... Jis paskaičiavo teisingai, bet kaip čia yra, kad skaičiuoti kadencijų nemoka prezidentas?

Juk jis - ekonomistas, su skaičiais turėtų draugauti. Kita vertus, politikoje prezidentas kol kas tik pradinukas. Yra vilčių, kad jis dar šio to išmoks.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder