Žvaigždžių siųstas sumanymas

Rosita (kairėje) ir Violeta sako, jog astrologija šiandien "ant bangos". Moterys tikisi, jog laida bus populiari ir jos sulauks daug klausytojų skambučių

"Astrologija reikalinga kiekvienam. Ypač tam, kuris pradeda atsibusti iš žemiško miego ir nori kurti savo gyvenimą pats... Skamba prieštaringai, nes esame įpratę manyti, jog žmogaus likimą lemia žvaigždės. Bet ši astrologinė filosofija atveria akis ir padeda pamatyti kitokį gyvenimą...", - sako radijo stoties "Radijas 9" naujos laidos vedėjos Violeta ir Rosita.

Prieš penkis mėnesius Klaipėdoje startavusi nauja radijo stotis "Radijas 9" savo laidų tinklelį praėjusį penktadienį papildė dar viena nauja, pusantros valandos trunkančia astrologine laida "Gyvenimas - kelionė į žvaigždes".

"Penktadieninė mūsų radijo programa labai linksma. Rytą apžvelgiam kultūrinius renginius, vykstančius mieste savaitgalį, dovanojam kvietimus į spektaklius, koncertus. 16 val. į studiją ateina linksmiausi miesto žydai - Bernhardas Calzonas ir Eugenijus Bunka. Prieš jų atėjimą reikia viską žinoti apie žvaigždes, o tada su "Radijo malūno" vedėjais galima kartu ir verkti, ir juoktis", - apie naujosios laidos pasirinktą dienos transliaciją juokavo radijo stoties direktorė Rasa Pangonienė.

Naująją laidą sudaro dvi dalys - astrologija ir pačių kūrėjų arba klausytojų pasiūlyta pokalbio tema. Tikslas - teikti viltį ir pasitikėjimą. Laidos vedėjos - Rosita Uznienė, KU Žurnalistikos katedros asistentė, šiuo metu rašanti disertaciją, ir astrologė Violeta Liaugminienė. Laidos principas: Rosita klausia - Violeta atsako. Bendravimas - atviras, nuoširdus. Troškimas - kad į laidą skambintų ir temas siūlytų klausytojai.

ROSITA: Nenorime primesti nuomonės, kad astrologija - tai rėmai, kuriuose viskas turi vykti tik taip, o ne kitaip. Mes teigiame priešingai - gyvenimas yra gražus nepriklausomai nuo to, kiek tu šiandien kišenėje turi pinigų, ką veiki ir t.t. Visada išauš geresnė diena, nes likimas - mūsų rankose, o žvaigždės rodo tik kryptį.

Laidoje bandysime atskleisti ne tik astrologines tiesas, amžinąsias vertybes, jų esmę, bet mąstysime ir apie savo gyvenimą, kad žmogus suprastų, kas jis yra šiandien ir ką turi daryti.

VIOLETA: Žmogus į gyvenimą ateina savęs kurti ir tobulėti. Kaip tai vyksta, mes ir aiškinsimės laidoje. Bus daug astrologijos - peržvelgsime mėnesio ir savaitės planetų įtaką žmonėms. Kaip lengviau ir išmintingiau vienu ar kitu atveju pasielgti, ką daryti ir ko geriau palaukti.

ROSITA: Pernai nusprendžiau padaryti sau dovaną - horoskopą. Reikėjo susirasti Violetą. Viena kitos nepažinojom. Neatsimenu, kaip gavau jos telefoną, tik paskambinusi pasakiau, jog noriu ateiti. Taip ir prasidėjo mūsų draugystė.

VIOLETA: Žmonės pas mane šiaip neateina. Pastebėjau, jog mus sieja dvasiniai dalykai. Vedu dvasinius praktikos kursus, jogos, meditacijos užsiėmimus. Natūralu, jog žmonės tampa artimi ir tas ryšys nebūna vienadienis.

ROSITA: Pernai gruodį, kalbant su R. Pangoniene, gimė mintis kurti laidą. Paklausiau Violetos, ar ji sutiktų prisijungti ir, išgirdusi teigiamą atsakymą, paskambinau Rasai. Viskas įvyko lengvai ir paprastai - tarsi žvaigždžių siųstas sumanymas.

VIOLETA: Prieš gerą mėnesį buvau Indijoje, kur viską apmąsčiau, ką turiu nuveikti. Dešimt metų jau dirbu astrologinį darbą. Žinių pakanka, jos sukauptos ir patikrintos. Manau, kad reikia jas kam nors perduoti. Vienas iš perdavimo būdų - radijas. Viskas įvyko natūraliai - grįžau, paskambino Rosita: "Gal padarom?" Pagalvojau - o kodėl ne!

ROSITA: Be jokio išankstinio apmąstymo. Taip viskas gyvenime ir turėtų būti...

VIOLETA: Viską lems tai, ar žmonės domėsis ta laida, ar ji jiems reikalinga. Aš manau, kad astrologija reikalinga kiekvienam. Ir ypač tam, kuris bunda iš žemiško miego, kuris nori išsiveržti iš visuomenės rėmų, nori pats būti savo likimo šeimininkas. Gali atrodyti, jog šis teiginys - prieštaravimas astrologinei tiesai, tvirtinančiai, jog mūsų likimą lemia žvaigždės. Ši filosofija ir padeda suprasti, kur slypi mūsų gyvenimo problemos, kodėl atsiranda nuosmukiai ir t.t. Ji atveria akis žmonėms, kurie nori būti laimingi.

ROSITA: Galima pastebėti, jog, tobulėjant civilizacijai, žmogus labiau susidomi ezoteriniais, dvasiniai dalykais. Todėl astrologija šiandien - "ant bangos".

VIOLETA: Šitos stichijos ir supurtymai - ne šiaip sau. Keičiasi ne tik žmogaus sąmonė, bet ir Žemė, kuri yra gyvas organizmas. Visi šiuo metu gamtoje vykstantys reiškiniai jau buvo išpranašauti prieš daugelį metų. Atėjusi Vandenio epocha pirmiausia išjudino žmonių sąmonę, o besiformuojanti Žemė nusimeta nuo savęs visa, kas nereikalinga. Siautėjančių stichijų prasmė labai gili.

Vienintelė radijo stotis, grojanti himną

"Radijas 9" vasario mėnesį planuoja į eterį išleisti dar vieną naują laidą. "Kol kas dar abejoju dėl pavadinimo, bet ši autorinė laida bus skirta uostui ir jūros žmonėms, - pasakojo R. Pangonienė. - Mano svajonė - į pusvalandį truksiančią laidą pasikviesti jūrine tematika rašančius miesto žurnalistus. Nežinau, ar pavyks, bet noriu, kad jie pasidalytų su klausytojais savo sukaupta patirtimi."

Pasak radijo stoties direktorės, "Radijas 9" atviras ne tik jūrininkams ir uosto darbuotojams, kurie tiesioginiame laidos eteryje galės išsakyti savo bėdas, nuogąstavimus ir džiaugsmus, bet ir miesto studentams.

Praėjusių metų pabaigoje jie su Klaipėdos universitetu pasirašė bendradarbiavimo sutartį. "Esam vienintelis miesto radijas, bendradarbiaujantis su studentais. Jie čia gali ateiti, stebėti, kaip vyksta darbo procesas, atlikti praktiką", - pasakojo direktorė.

Radijo stoties "Radijas 9" laidų tinklelis labai įvairus - nuo pramoginių ("Bildukas", "Penktadienis - mylimiausia mūsų diena", "Radijo malūnas", "Meno alchemija", skirta meno žmonėms,) iki svarbius socialinius klausimus gvildenančių laidų ("Pirk, girk arba peik!", "Nuo algos iki algos", "Mūsų darbo birža", "Liepų 11").

"Mūsų tikslas - suteikti žmonėms rimtą ir patikimą informaciją. Beje, ar pastebėjote, jog Vakarų pakrantėje esame vienintelė radijo stotis, grojanti Lietuvos himną?" - užbaigė R. Pangonienė.

Auksė BOGUŽAITĖ

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder