Vedėjų duetai santykius puoselėja tarsi dori sutuoktiniai

Už kadro

Vedėjų duetas pagyvina kiekvieną laidą. Smalsu, kas sieja žavius ir garsius partnerius, kurie ekrane šmaikštauja, flirtuoja ar vienas kitam priekaištauja?.. Šito pasiteiravome jų pačių.

"Vyras turi nusileisti damai..."

Jau trejus metus TV3 laidą "Penktadienio muzikos šou" vedantys dainininkai Edmundas Kučinskas ir Violeta Riaubiškytė sako spėję "apsišlifuoti" per pirmuosius tris mėnesius...

Kaip laidos vedėjai sutariate puikiai. Ar jūsų santykiai geri ir už kadro?

E. Kučinskas: Suvaidinti gerų santykių ar nuo žiūrovų ką nors nuslėpti - neįmanoma. Manau, kad ir pats karalius montažas nenuslėps, jei iš tiesų tų santykių nėra. Mūsų laidai jau treji metai - per tą laiką spėjome įžvelgti vienas kito trūkumus ir pranašumus. Kiekvienas žinome savo vietą, jaučiame vienas kitą. Pradėjus vesti laidą kartu, dauguma užsakovų taip pat pradėjo ir į koncertus mus kviestis kaip duetą. Jau esame kartu sudainavę ir keletą dainų.

V. Riaubiškytė: Kas čia per klausimas? - nuoširdžiai pasipiktina. - Negi aš suvaidinsiu! Taip, mes iš tiesų puikiai sutariame, esame kolegos ir televizijoje, ir scenoje.

"Jaučiame vienas kitą, todėl smagu ir dirbti", - neslepia L. Pobedonoscevas ir L. Gradauskienė

Ar prieš laidas repetuojate?

E. Kučinskas: Ne, puikių santykių neįmanoma surepetuoti. Apskritai jei kartu dirbi bendrą darbą, partneriui turi jausti simpatiją. Jei tave partneris nervina, jau geriau su juo išvis nedirbti.

Jūs taip vienas kitą papildote, kad neaišku, kuris iš jūsų - lyderis...

E. Kučinskas: Mes abu esame lyderiai. Pradžioje buvo tikrai sunku, nei vienas kitam nenorėjome nusileisti.

V. Riaubiškytė: Na, taip, pradžioje turėjo praeiti kiek laiko, kol abu apsišlifavome.

Ar vienas kitam išsakydavote priekaištus?

E. Kučinskas: Na, to išvengdavome. Tiesiog prisitaikėme prie vienas kito. O juk pradžioje ir konfliktų buvo... Manau, vyras vis dėlto turėtų nusileisti moteriai, merginai. Juk kiekviena moteris turi savo smulkių kaprizų, o Violeta - dar ir žvaigždė.

V. Riaubiškytė: Na, jūs ir klausiate. Čia juk tas pats, kas apie lovos reikalus kalbėt. Tikrai nieko nepasakosiu...

Ar nenutrūksta mintis bekalbant?

E. Kučinskas: Oi, žinoma, visko būna (juokiasi). Kalbi, kalbi ir nebepameni, ką norėjai pasakyti. Bet kažkaip sukiesi iš padėties.

V. Riaubiškytė: Tai stengiamės užglaistyti.

Traukiant per dantį - įdomiau

Naujosios LTV laidos "Lietuvos šokių dešimtukas" vedėjas Rolandas Vilkončius tikina, jog tiek su ankstesne kolege Jurga Šeduikyte, tiek su Jurgita Česnavičiūte jam dirbti labai smagu, nors pastaroji tik debiutuoja.

Kultūros vadybos magistro laipsnį neseniai įgijusi J. Česnavičiūtė sako, jog prieš išeidama į tiesioginį eterį dvi savaites nemiegojo. "Jaudinausi labai. Net svorio numečiau, - juokiasi ji. - Dabar jau paprasčiau. Ateina ir draugai, artimieji, jaučiu ir jų palaikymą."

Jurgita, kaip apibūdintumėte savo santykius su kolega Rolandu?

J. Česnavičiūtė: Santykiai - puikūs. Gal būtų dar geresni, bet mes mažai matomės.

Ar pasirepetuojate prieš tiesioginį eterį?

J. Česnavičiūtė: Kartais persimetame, kaip ir ką sakysime. Scenarijų turime, tačiau teksto nesimokome.

R. Vilkončius: Tiesioginiame eteryje be improvizacijos neįmanoma...

Ar improvizacijomis galima pavadinti ir jūsų "pasikandžiojimus" eteryje?

R. Vilkončius: Čia mes jau susitariame, kad draugiškai vienas prie kito pasikabinėsime, bet juk tai nepiktybiškai, - šypsosi. - Manau, kad žaismingiau atrodo, kai patraukiame vienas kitą per dantį.

Jurgita, ar jūsų tai neužgauna?

J. Česnavičiūtė: Rolandas toks žmogus, o ir mano natūra panaši. Kartais pamiršti kokią pavardę, o jis netikėtai jos paklausia, nors būname susitarę, jog jis pasakys. Tačiau toks šaltas dušas gerai. Po truputį įgyju tiesioginio eterio patirties.

Į darbą - kaip į šventę

LNK laidoje "Myli, nemyli" jaukumą kuria ne apšvietimas ir dekoracijos, o patys laidos vedėjai - Leonardas Pobedonoscevas ir Livija Gradauskienė.

Kaip pavyksta puoselėti tokia šiltą atmosferą laidoje?

L. Pobedonoscevas: Ar jums taip atrodo? Na, mes su Livija labai susibendravę esame. O tai jaučia ir laidos dalyviai. Aš juk šio to mokiausi ir aktoriniame, o Livija - profesionali žurnalistė.

L. Gradauskienė: Einu į darbą kaip į šventę, viską palieku už durų. Mes labai jaučiame vienas kitą, todėl smagu ir dirbti. Vienas kitą mylime ir neleidžiame skriausti.

Kas, jūsų manymu, svarbu dirbant poroje?

L. Pobedonoscevas: Svarbu pasidalyti pareigomis. Vienas neturi užgožti kito ir varyti savo partijos tuo mėgaudamasis.

L. Gradauskienė: Viskas turi būti natūralu. Negalėčiau dirbti su žmogumi, su kuriuo nesutampa mūsų požiūriai, kuris man nesimpatiškas.

Kuris iš jūsų lyderis?

L. Pobedonoscevas: Vieną dieną vienas labiau dominuoja, kitą - kitas. Tačiau Livija - moteris, o moterys juk daugiau linkusios paplepėti.

Irena KYGUOLYTĖ

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder