Trečiojoje „Eurovizijos“ atrankoje – J. Didžiulis bei E. Jennings, J. Brūzga, Monika Marija ir kiti

Trečiojoje „Eurovizijos“ atrankoje – J. Didžiulis bei E. Jennings, J. Brūzga, Monika Marija ir kiti

Trečiadienį LRT didžiojoje studijoje vyksta jau trečiosios nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos filmavimas. Jame savo kūrinius, su kuriais pretenduoja atstovauti Lietuvai gegužę vyksiančiame konkurse Tel Avive, pristato 13 dalyvių. Šiandienos dalyvių sąraše – didžiojoje „Eurovizijoje“ jau dalyvavę Jurgis Didžiulis ir Erica Jennings, Jurgis Brūzga, Monika Marija bei grupė „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“.

Kaip ir visuomet, dalyvių pasirodymus vertina profesionalų komisija, kurioje šįkart – muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys, aktorius ir režisierius Vytautas Rumšas jaunesnysis bei muzikos prodiuseris Leonas Somovas.

Pirmieji atrankos scenoje pasirodė grupė „Laimingu būti lengva“, kurie atliko dainą „Pasaulio vidury“ (m. ir ž. aut. A. Pakšys). Komisija pasirodymui turėjo daug kritikos.

E. Genio/LRT nuotr.

„Labai smagu, kad dainos tekstas lietuviškas, o ir muzikos, ir žodžių autoriai taip pat lietuviai. Bet kodėl taip nedrąsiai dainuojate? Juk turėjote repeticijų. Toks įspūdis, kad atėjus kiekvieno partijai, traukiatės nuo scenos priekio. Ta nedrąsa labai matėsi iš šalies. Norėtųsi jus matyti su daugiau energijos ir tikėjimo“, – sakė L. Somovas.

R. Zilnys buvo griežtesnis: „Nežinau, kas linksmiau ar pasirodymas, ar rimtas Leono komentaras. Aš esu matęs grupės klipus ir jie visada mane pralinksmina. Man pasirodymas kvepia arba tuo, kad susilažinote su kažkuo, arba nežinau, kas tai yra. Jei tai ne nuotykis ir jūs rimtai galvojate laimėti, sakyčiau sunerimti. Tikiuosi, kad ta mergina, kuriai dainuojate, dainos neišgirs.“

Antrasis pasirodė dainininkas Voldemars Petersons, sudainavęs kūrinį „Dancing With The Stars“ (m. ir ž. aut. A. Hicklin, R. Jerams ir Ch. Wortley DWB). Atlikėjas scenoje buvo ne vienas – už jo pagal romantišką dainos melodiją šoko du šokėjai.

E. Genio/LRT nuotr.

„Man pažiūrėjus pasirodymą dvejopas įspūdis – pati daina, pakeitus aranžuotę, turi potencialo. Jūs turite latvių kilmės ir žiūrėdamas galvojau, kad jei dainą atliktų grupė „Brainstorm“, tai ją kartu dainuotų daug žmonių. Jums pritrūko jėgos, pasitikėjimo, atrodė, kad vargstate su daina, kuriai reikia įsijautimo, jautrumo. Šokėjų pora „Eurovizijoje“ daryta daugiausia kartų, bet čia tai tinka, gražu, skoninga“, – sakė R. Zilnys.

L. Somovas taip pat siūlė atlikėjui būti drąsesniam: „Daina graži, bet siūlau daugiau pagalvoti apie struktūrą. Pradžioje gitaros trukdė įsijausti į vokalą, kuris čia turėtų būti pirmoje vietoje. Man pasirodė per daug skirtingų dalių ir sunku užfiksuoti kabliuką dainoje.“

Trečios „Eurovizijos“ scenoje – grupė „La Forza“, kurios narės – Neringa Nekrašiūtė, Renata Norvilė ir Vaida Genytė. Dainininkės atliko kūrinį „Leisk tave paguosti“ (m. ir ž. aut. S. Stavickis-Stano).

E. Genio/LRT nuotr.

L. Somovas turėjo pastabų dainos atlikimui. „Tai buvo toks estradinis futurizmas. Pradžioje girdėjosi nelabai švarūs intervalai, kurie susitvarkė tik dainos pabaigoje. Nesu tikras, ar visada reikia tiek daug balsų. Kitam kartui siūlyčiau vieną dominuojantį vokalą“, – sakė jis.

„Mane ši daina paguostų. Pagalvojau, kad nebėra grupės „El Fuego“, bet turime jus. Jūsų stiprybė ta, kad jūs vienintelės šioje nišoje. „Euroviziją“ žiūri ir vyresni žiūrovai, kuriems patiksite, o jaunimas greičiausiai nebalsuos“, – po pasirodymo sakė R. Zilnys.

Ketvirtuoju numeriu pasirodė Sofija Eitutytė-Sofi, kuri atliko kūrinį „My 7th Life“ (m. ir ž. aut. F. Buba, Ch. Mason, R. Boomgaarden ir M. Brosch).

E. Genio/LRT nuotr.

V. Rumšui Sofi pasirodymas labai patiko: „Mano širdis netveria džiaugsmu, esi šaunuolė. Žinau, kad tavo svajonė būti šioje scenoje. Viskas eina teisingu keliu, bet mesk aukštakulnius, kurie tau trukdė ir daugiau drąsos. Rask dalelę savęs kūrinyje. Matau kitokį įvaizdį ir kitą atlikimą, bet bravo.“

L. Somovui daina priminė 90-tuosius, tačiau atlikėjai palinkėjo būti drąsesnei: „Tik į pabaigą išlaisvėjai. Dažna „Eurovizijos“ dalyvių problema, kad ne visi pasidomi dainos struktūra. Jai reikia priedainio, kurį žmonės įsimintų. Pati daina graži, bet konkursui reikia ryškaus priedainio, pagalvokite apie aranžuotę. Bet spalvos ir atmosfera buvo puiki.“

Penktieji pasirodė grupė „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, sudainavę nuotaikingą kūrinį lietuvių kalba „Mažulė“ (m. ir ž. aut. M. Enčius). Nors iš pavadinimo galima spręsti kitaip, dainą grupės nariai skyrė automobiliui. Scenoje grupė surengė tikrą šou – pasirodymą pagyvino linksma choreografija.

E. Genio/LRT nuotr.

„Man jie labai patinka – esate darbštuoliai, nes viskas stilistiškai išpildyta, choreografija –  puiku. Be abejonės, jei jūs tai atliktumėte „Eurovizijoje“ tai paaiškinti būtų sudėtinga. Viskas gražu, Balkanų tema šiek tiek girdisi. Esate saviti ir įsimenantys“, – po pasirodymo sakė V. Rumšas.

Daina patiko ir L. Somovui: „Labai geras ritmas, tokia daina galėtų groti klubuose. Manau, kad ir grįžęs namo ją atsiminsiu. Iš to, ką mačiau, esate geriausiai pasiruošę.“

R. Zilniui labiausiai patiko grupės judesiai. „Jei rimtai, mielai jus į „Euroviziją“ siųsčiau vien tam, kad jūsų grupės pavadinimą pabandytų ištarti komentatoriai. Tai tas kūrinys, kuriame būtinai reikia suprasti tekstą. Tai galima padaryti ne tik išverčiant, bet ir scenografiniais sprendimais. Balkanams turėtų patikti, bet jie balsuoja vieni už kitus. Man atrodo labai ryškus pasirodymas. Tai gali būti jūsų didžiausias hitas“, – sakė jis.

Šeštuoju numeriu į sceną žengė atlikėja Dagna, kuri atliko kūrinį „The Rush” (m. aut. L. Janušaitis, ž. aut. L. Lombard). Komisijai atlikėjos pasirodymas labai patiko – jie gyrė tiek vokalinius sugebėjimus, tiek pačią dainą.

E. Genio/LRT nuotr.

„Žavingai atrodote ir jūsų puikus balsas, bet mes su Ramūnu sunkiai supratome priedainį. Bet man tikrai patiko“, – sakė V. Rumšas.

R. Zilniui Dagnos pasirodymas atrodė tinkamas didžiajam konkursui: „Tai pirmas kartas, kai per šį vakarą iš tikro padvelkė „Eurovizija“. Jūs puikiai dainuojate ir žmonės tai žino, neturiu prie ko prikibti.“

„Keisti dalykai tie, kuriuos geriausiai atsimeni, o šablonų daug ir juos užmiršti. Kūrinys išskirtinis, garsai aktualūs šiuolaikinei šokių muzikai. Gavosi geras psichodelinio festivalio kūrinys. Man labai patiko“, – teigė L. Somovas.

Septintas – pernai „Eurovizijos“ atrankoje sužibėjęs ir antrąją vietą užėmęs dainininkas Jurgis Brūzga, kuris atliko dainą „CTRL ALT DELETE“ (m. aut. K. Meginis, E. Žaltauskas ir J. Brūzga, ž. aut. A. Kairys). Pernai scenoje šokėjus turėjęs atlikėjas šį kartą scenoje pasirodė vienas.

E. Genio/LRT nuotr.

„Sveikinu profesionalų kategorijos atstovą. Jei prieš tai buvusios dainos priedainio neatsiminiau, tai čia daina tikrai turi kabliuką, priedainį lengva atsiminti. Galbūt norėjosi kažkur iššautos „petardos“, – sakė V. Rumšas.

Pasirodymas patiko ir L. Somovui: „Manau, jūsų gerbėjų lūkesčiai po pernai dideli, visi iš jūsų tikėjosi daug. Buvo labai gražu, estetiškai išlaikyta, įsimenama, atlikta gražiai.“

R. Zilnys sakė, kad pasirodyme pritrūko šokėjų – scena neatrodė užpildyta. Tačiau J. Brūzga komisijos nariui pažadėjo, kad jei pateks į kitą etapą, scenoje bus ne vienas.

Aštuntuoju numeriu pasirodė atlikėjas Kali, atlikęs dainą „Don‘t B3long“ (m. aut. K. Talutis, ž. aut. A. Krikščikas). Atlikėjas išsiskyrė neįprastu įvaizdžiu – akyse turėjo raudonos spalvos lęšius.

E. Genio/LRT nuotr.

L. Somovas atlikėjui siūlė atkreipti dėmesį į priedainį: „Fainas ritmas, modernu, gražu. Nežinau, ar kai kuriuos dainoje naudotus efektus galima naudoti „Eurovizijoje“. Pasistenkite išryškinti priedainio dalis, kad skambėtų dinamiškiau.

„Kūrinys modernaus skambesio, bet man jis pasirodė geresnis nei atlikimas. Šiai dainai reikėjo „ištaškyti“ sceną. Jei renkatės scenoje būti vienas, reikia daugiau aistros ir jėgų. Jei būsite kitame etape, pagalvokite apie daugiau balsų, kurie sustiprintų dainą“, – patarė R. Zilnys

Devinta – jaunosios kartos atlikėja Cheri, kuri sudainavo kūrinį „Again“ (m. ir ž. aut. Cheri ir V. Puzyriov). Komisijai atrankų naujokės daina paliko didelį įspūdį.

E. Genio/LRT nuotr.

„Labai jaučiasi, kad mylite muziką, aukšto lygio produkcija. Pirmame etape dauguma būna ne iki galo pasiruošę, o čia nuo pat pradžių parodėte pilnai paruoštą šou“, – pasirodymą gyrė L. Somovas.

V. Rumšas taip pat džiaugėsi sėkmingu pasirodymu: „Nuo pirmų natų įdomu, kūrinyje yra vystymas. Viskas man taip patinka – tik norisi didesnės jūsų balso išraiškos. Jūs viską taip gerai darote.“

„Viskas buvo nerealiai. Tai puikiai paruoštas kūrinys ir pasirodymas. Smagu, kad vis daugiau įvairių žmonių ateina dalyvauti. Vienintelis trūkumas tas, kad ne viena mergina atrankoje taiko į panašią publiką, užmigti nereikia. Jei pateksi į kitą etapą, pagalvok, kažką, kad žiūrovams būtų įdomu. Kitam etape noriu tave matyti.“, – sakė R. Zilnys.

Dešimtieji scenoje pasirodė paskutinę minutę į „Eurovizijos“ traukinį įšokusi vaikinų grupė „120“, kurie atliko nuotaikingą dainą „No Doubt“ (m. aut. D. Zvonkus, D. Laukys ir Š. Januškevičius, ž. aut. D. Laukys ir Š. Januškevičius).

E. Genio/LRT nuotr.

„Man patinka. Pagalvojau, kad jei jūs vyktumėte į Tel Avivą, jūs su tokia choreografija ir sceniniais sprendimais tikrai laimėtumėte „Euroviziją“, jei ji būtų be garso. Mimika ir judesiais – užgožėte visus kitus, nes tai buvo tobula. O su dainavimu – netvarkinga, sudėtinga, greitai kalbėjote ir vietomis nesupratau. Daug kam buvo staigmena dainos pasirinkimas, laukėme kažko pozityvaus, o čia buvo ir egzistencinių dalykų. Šiek tiek apmaudu, kad iš muzikinės pusės taip“, – po pasirodymo sakė R. Zilnys.

„Jūs maksimalistai, tai puikus bruožas. Galėjote dainuoti bet kokia kita kalba, būčiau supratęs lygiai tiek pat“, – pridūrė V. Rumšas.

Vienuolikta į sceną žengė dainininkė Monika Marija, kuri atliko Švedijoje įrašytą dainą „Criminal“ (m. ir ž. aut. B. Janson, M. M. Paulauskaitė, Th. Karlsson ir M. Moin). Tai – pirmasis kūrinys, su kuriuos atlikėja dalyvauja atrankose. Kitą savaitę ji taip pat pasirodys su dar viena daina.

E. Genio/LRT nuotr.

Šį kartą Monika Marija vilkėjo įspūdingą sceninį kostiumą – jos galvą puošė voratinklis.

Komisijai atlikėjos daina ir vokalas itin patiko. „Kaip malonu jus girdėti scenoje, jūsų balso esu nuginkluotas, jis prikausto nuo pirmų natų. Nesu tikras, ar per transliaciją žiūrovai matys taip pat, kaip čia susirinkę. Man taip patiko pati pabaiga, labai puikiai užbaigiate kūrinį“, – sakė V. Rumšas.

R. Zilnys nebuvo tikras dėl Monikos Marijos sprendimo konkurse dalyvauti su dviem kūriniais: „Tai gali jums pakenkti, jei su abiem dainomis pateksite į finalą ir gerbėjai pasidalins į dvi puses. Bet esu užburtas šito pasirodymo, man buvo labai gražu, ši daina jums tinka. Nesu tikras, kad voratinklis labai padėjo dainai. Jei daina bus kitam etape, norėsiu ją vėl klausytis.“

Dvyliktuoju numeriu pasirodė dainininkas Jurijus, kuris atliko dainą „Run With The Lions“ (m. ir ž. aut. A. Hicklin, E. Lumiere ir P. Loriano).

E. Genio/LRT nuotr.

„Tavo balsas – tai puikus elementas, kuris užburia. Dainos struktūra tokia, kad pritrūksta vystymosi, bet sveikinu su geru pasirodymu, kuris parodo balso galimybes“, – kalbėjo V. Rumšas.

R. Zilnys po pasirodymo sakė, kad šį vakarą geriausius išrinkti bus sudėtinga, o atranka – stipresnė už anksčiau buvusias.

„Manau, kad konkurso favoritai gali nusileisti mažiau žinomiems atlikėjams. Šis kūrinys – viena stipriausių populiariosios muzikos dainų, kurias girdėjome. Daina tinka vokalui, romantiškam įvaizdžiui, atrodote sutverti vienas kitam“, – gyrė R. Zilnys.

Paskutiniai – trylikti – scenoje Jurgis DID & Erica Jennings, kurie sudainavo nuotaikingą savo kūrybos dainą „Sing!“ Dainuoti kartu pora pakvietė ir visą publiką.

E. Genio/LRT nuotr.

„Abu esat buvę „Eurovizijoje“, turite patirties ir konkurso fanams tai gali būti įdomu. Atmetus visa tai, lieka gera idėja, tai labai gerai sugalvotas pasirodymas, nors konkurse yra ir sudėtingesnių įsimintinų dainų. Neturiu, ką patarti, esate šaunuoliai. Jei būtų galima žiūrovus kviestis ant scenos, galėtų būti dar geriau“, – komplimentų negailėjo R. Zilnys.

Paisrodymas patiko ir V. Rumšui. „Jūsų širdyje daug šilumos, šypsenų ir tai tikra. Norėtųsi aiškiau išdėstyti pasirodymą vaidmenimis. Gal pasaugokite vienas kitą, kad ne nuo pat pradžių abu dainuotumėte“, – patarė jis.

Po visų pasirodymų komisijos balsai pasiskirstė taip:

12 balų – Jurijus

10 balų – Monika Marija

8 balai – Cheri ir Jurgis DID & Erica Jennings

6 balai – „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“

5 balai – Jurgis Brūzga

4 balai – Dagna

3 balai – Sofija Eitutytė

2 balai – Voldemars Petersons ir Kali

0 balų – „Laimingu būti lengva“, „La Forza“ ir „120“

Trečiosios atrankos pasirodymus LRT TELEVIZIJOS žiūrovai išvys sausio 26 dieną.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder