Tado Blindos pradžia - pagaliau didžiuosiuose ekranuose

Tado Blindos pradžia - pagaliau didžiuosiuose ekranuose

Brangiausias ir pirmasis po kelių dešimtmečių istorinis lietuviškas kinas "Tadas Blinda. Pradžia" pagaliau žengia ilgai lauktą žingsnį į Lietuvos kino teatrų ekranus. Vakar įvyko didžioji išankstinė filmo premjera sostinėje. Šiandien galimybę anksčiau pamatyti filmą turės ir uostamiesčio gyventojai.

Donato Ulvydo režisuotas ir Žilvino Naujoko prodiusuotas, daugiau nei 3 milijonus litų kainavęs istorinis epas pasakoja apie legendinio svieto lygintojo Tado Blindos jaunystę. Filme pagrindinis vaidmuo buvo patikėtas dainininkui Mantui Jankavičiui. Prie jo prisijungė visiems gerai žinomi aktoriai - Tatjana Liutajeva, Agnė Ditkovskytė, Antanas Šurna, Donatas Banionis, Vidas Petkevičius, Dainius Kazlauskas, Jokūbas Bareikis, Andrius Kaniava ir kiti.

Apie juostą "Tadas Blinda. Pradžia" pradėta kalbėti dar 2008-aisiais. Filmą, gavus dalinį Kultūros ministerijos finansavimą, planuota pradėti filmuoti dar 2009 metais, o premjera numatyta po metų - 2010-aisiais, tačiau darbai nusikėlė, užsitęsė ilgiau nei planuota, ir tik 2011-ųjų gegužę paskelbta galutinė "Tadas Blinda. Pradžia" premjeros data - rugsėjo 23 d.

Tiesa, kai kurie žiūrovai filmą gali pamatyti ir keliomis dienomis anksčiau - vakar didžioji išankstinė filmo premjera įvyko sostinėje. Šiandien tokią galimybę turės ir uostamiesčio žiūrovai.

18.30 val. "Forum Cinemas" kino teatre ekranai nušvis naujomis lietuviško istorinio epo spalvomis. Beje, filmo premjeroje uostamiestyje lankysis ir kūrybinė filmo grupė, taip norinti atsidėkoti rodžiusiems dėmesį ir palaikiusiems žmonėms. Jau žinoma, jog Klaipėdoje tikrai lankysis pats Tadas Blinda - M. Jankavičius, filmo režisierius D. Ulvydas ir prodiuseris Ž. Naujokas. Kūrybinė grupė prieš seansą susitiks su žiūrovais akis į akį, papasakos, kaip buvo kuriamas filmas, atsakys į jų klausimus.

Beje, brangiausiam Lietuvoje istoriniam nuotykių filmui jau dabar pranašaujama didžiulė sėkmė. "Forum Cinemas" rinkodaros vadovo Dainiaus Beržinio teigimu, panašu, kad "Tadas Blinda. Pradžia" taps populiariausiu ir lankomiausiu lietuvišku filmu, pralenksiančiu visus populiarumo rekordus pasiekusią komediją "Zero 2".

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder