Studentai įsiveržė į radijo stotį

Nauja laida

"Jis myli merginas ir kolekcionuoja pliušinius paršelius", - taip moteriška laidos "Gaudeamus" komanda pristatė vienintelį vaikiną savo gretose

Klaipėdos radijo stoties "Radijas-9" eteryje startavo nauja laida buvusiems, esamiems ir būsimiems studentams "Gaudeamus". Besidominčius studentiško gyvenimo aktualijomis jaunasis laidos kūrėjų šešetukas prie radijo imtuvų kvies kiekvieną ketvirtadienį nuo 18 iki 20 valandos.

Garsiojo studentų himno garbei pavadintos laidos autoriai Eglė, Inga, Doina, Irma, Dijana ir Andrius su savo klausytojais pirmą kartą pasisveikino praėjusį ketvirtadienį.

Jie jaudinosi, balsai šiek tiek drebėjo, bet visi atrodė be galo laimingi, kad uostamiesčio studentai pagaliau turi jiems skirtą radijo laidą.

"Jėzau, kaip reikia susikaupti?" - po prisistatymo eteryje trypčiojo viena iš "Gaudeamus" komandos narių.

"Dėstytoja, kaip mes?" - pirmosios laidos viešnios, Klaipėdos universiteto Komunikacijos katedros dėstytojos Rositos Uznienės klausinėjo kiti.

"Nurimkite, viskas labai gerai", - skubėjo raminti R. Uznienė.

Pirmąja viešnia ši dėstytoja tapo neatsitiktinai - R. Uznienė padėjo studentiškai laidai įsiveržti į radijo eterį. Laidos idėja gimė paskaitų metu - studentai patys parengė projektą, tačiau tuomet dar niekas nemanė, kad visa tai nueis taip toli. Pasiūlyti savo projektą "Radijui-9" R. Uznienė paragino studentus po to, kai Klaipėdos universitetas pasirašė bendradarbiavimo sutartį su radijo stotimi. Stoties kolektyvas teigiamai įvertino akademinio jaunimo iniciatyvą.

"Gaudeamus" komanda klausytojams žada gerą muziką, smagius reportažus, pažintis su universiteto vadovais (ruošiamasi kviesti į laidą Klaipėdos universiteto rektorių), dėstytojais ir kitais įdomiais žmonėmis, naujausią informaciją apie mieste vykstančias pramogas, įvairias atrakcijas. Taip pat laidoje ketinama gvildenti studentiškas problemas. "Muziką parenkame savo nuožiūra. Kadangi mums patinka skirtinga muzika, dėl to daugiausiai ginčijamės", - pasakojo jaunimas.

Studentai tikisi, kad idėjų jie nepritrūks ir laida gyvuos ilgai.

Giedrė PETKEVIČIŪTĖ

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder