Šeši dalyviai pateko į kitą etapą

Šeši dalyviai pateko į kitą etapą

LRT televizija pradėjo transliuoti nacionalinės „Eurovizijos“ atrankas. Šį šeštadienį savo kūrinius pristatė pirmieji trylika atlikėjų. Žiūrovų ir komisijos sprendimu, į kitą konkurso etapą pateko šeši dalyviai: Ieva Zasimauskaitė, Godo, Milda Rasilavičiūtė, Lukas Norkūnas, Germantė Kinderytė ir Benas Malakauskas.

I. Zasimauskaitė 12 balų maksimumo sulaukė ir iš komisijos, ir iš žiūrovų. Nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos dalyviams jau pažįstama atlikėja atliko dainą „When We`re Old“.

Dėl teisės atstovauti Lietuvai 2018-ųjų konkurse Portugalijoje kaunasi žiūrovams jau pažįstami ir dar negirdėti dainininkai. Komisijoje šeštadienį buvo LRT OPUS vadovas Darius Užkuraitis, muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys, ne kartą savo laimę atrankose bandžiusi dainininkė Aistė Pilvelytė ir atlikėja Dovilė Filmanavičiutė, praneša LRT.lt.

Šiemet atrankas vesti patikėta humoristui Mantui Stonkui ir televizijos laidų vedėjai Ugnei Skonsmanaitei.

Iš viso „Eurovizijos“ atrankoje varžysis daugiau nei 50 atlikėjų ir grupių. Atrankai jie galėjo siūlyti savos kūrybos arba specialiai jiems parašytą dainą, arba pasirinkti iš kompozitorių pasiūlytų kūrinių.

Dalyvių gretose - kartą Lietuvai „Eurovizijoje“ su grupe „Skamp“ jau atstovavusi ir daugiausiai patirties šiame konkurse įgijusi atlikėja Erica Jennings, Silvija Pankūnaitė, savo stiprų vokalą ne kartą pademonstravusi SEL koncertuose, Mia, Kotryna Juodzevičiūtė, Rasa Kaušiūtė, Eglė Jakštytė, Donata Virbilaitė, I. Zasimauskaitė bei Greta Zazza.

Vyrų pusėje taip pat nestinga gerai pažįstamų atlikėjų: Vidas Bareikis, Gabrielius Vagelis, Jurgis Brūzga, Robertas Kupstas, „El Fuego“, „The Roop“, „EGO“, „Saulės kliošas“ ir daugelis kitų.

Kovo mėnesį paaiškės, kas iš pusšimčio dalyvių pelnys garbę atstovauti Lietuvai 2018 metų „Eurovizijoje“, kuri gegužės 8-12 dienomis vyks Portugalijos sostinėje Lisabonoje.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder