"RTR Planeta" transliacija apribota trims mėnesiams

"RTR Planeta" transliacija apribota trims mėnesiams

Už neapykantos kurstymą ir karo propagandą rusiško televizijos kanalo "RTR Planeta" transliacija Lietuvoje apribota 3 mėnesiams, nusprendė Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK).

Tokį sprendimą LRTK vieningai priėmė trečiadienį vykusiame posėdyje. Ribojimas galios nuo 2016 m. lapkričio 21 d. iki 2017 m. vasario 21 d. Sprendimą per 30 dienų bus galima skųsti. LRTK pirmininko Edmundo Vaitekūno teigimu, ribojimas bus taikomas visiems retransliuotojams, įskaitant ir "RTR Planeta" rodytojus internete. Pasak E. Vaitekūno, panašių sankcijų taikymas atsispindi ir televizijos kanalų reitingams - po ribojimų įvedimo rusiškų televizijų žiūrimumas smunka apie 5 proc.

"Žinant iš praktikos, po tų trijų mėnesių bent metus yra ramus laikas, ramus eteris, todėl yra daromas tam tikras poveikis", - žurnalistams teigė E. Vaitekūnas.

Sprendimas riboti "RTR Planeta" transliacijas priimtas atsižvelgiant į Krašto apsaugos ministerijos Strateginės komunikacijos ir viešųjų ryšių departamento nuomonę, kad spalį parodytoje laidoje "Dvikova. Vladimiro Solovjovo programa", kurioje kalbėjo Rusijos liberaldemokratų partijos pirmininkas Vladimiras Žirinovskis, galėjo būti kurstoma neapykanta, grasinta užpulti Baltijos šalis, Rumuniją. Panašaus pobūdžio pažeidimas nustatytas toje pačioje laidoje vasario mėnesį, tuomet taip pat konstatuotas karo ir neapykantos kurstymo faktas.

"RTR Planeta" už neapykantos kurstymą sankcionuojama ne pirmą kartą - 2014 m. Lietuvoje kanalui buvo 3 mėnesiams uždrausta rodyti Rusijoje pagamintas laidas, 2015 m. kovą tokiam pačiam laikotarpiui sustabdyta visa "RTR Planeta" retransliacija. Pernai gruodį LRTK retransliuotojams nurodė kanalą perkelti į mokamų programų paketus.

Lietuvoje rodomas "RTR Planeta" kanalas registruotas Švedijoje.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder