Romandas Žiubrys: „Klaipėda tampa įdomesnė“

Romandas Žiubrys: „Klaipėda tampa įdomesnė“

Šiandien 14 val. radijo pokalbių laidoje „Susitikimai Teatro aikštėje“ (transliuoja Extra FM, rengia VšĮ „Vieno aktoriaus teatras“) svečiuosis VšĮ „Klaipėdos šventės“ direktorius Romandas Žiubrys, kuris vaikystėje svajojo būti ... autobusų vairuotoju.

Nuotaikingo pokalbio metu paaiškės, koks yra Klaipėdos − Lietuvos kultūros sostinės 2017-ieji − šių metų kultūros „derlius“: uostamiestį aplankė net 20-30 % daugiau turistų iš Lietuvos, net 30 % daugiau interesantų apsilankė „Jūros šventės“ internetiniame tinklapyje (dominavo ir klaipėdiečiai, ir vilniečiai!), 30 % daugiau automobilių įvažiavo į Klaipėdą šventiniais savaitgaliais, ką paliudija jau trečius metus drauge su Kelių ir transporto institutu prie įvažiavimų į miestą sumontuota, automobilių srautą fiksuojanti įranga.

Paskutinis Lietuvos kultūros sostinės 2017-ieji akcentas − Klaipėdos Kalėdų eglės įžiebimo šventė, kuri gruodžio 2 d., pasak R. Žiubrio, bus ir jautri, ir įdomi, intriguojanti ir tuo pačiu − labai archaiška.

Dar laidoje − pašnekovo palinkėjimai Marijampolei, Lietuvos kultūros sostinei 2018-ieji, o kiek iš viso per devynis šių mėnesius Klaipėdoje įvyko renginių (spėkite!), kuriuos 81 vietoje organizavo 74 organizatoriai − sužinosime jau visai netrukus (transliacija internetu http://extrafm.lt/live).

Projektą iš dalies finansuoja Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas. Laidų vedėjas − Sigutis Jačėnas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder