Radijo stotyse - naujojo sezono karštymetis

Radijo stotyse - naujojo sezono karštymetis

Plačiu kampu

Įsijunk savo radijo imtuvą ir rinkis, ko tik širdis geidžia - įkandin televizijoms skuba ir radijo stotys, naująjį sezoną klausytojams siūlančios smagių eterio akcentų ir pristatančios naujus tiesioginio eterio talentus.

Domėjomės, kuo klausytojus nuo šio rudens džiugina gausios pajūrio radijo stotys, kurios, pasirodo, naujam sezonui rengėsi iš peties. Juk kiekviena siekia, kad radijo imtuvas, kaip vaizdžiai palygino vienas iš radijo stoties "Vox Maris" balsų Darius Gedminas-Palmeris, taptų žmogaus draugu ir pagalbininku.

Eteryje - trys "tenorai"

Rugpjūčio pabaigoje jau dvyliktąjį gimtadienį atšventusios Klaipėdos radijo stoties "Laluna", transliuojamos 94,9 FM dažniu, programų direktorė Vaida Vytaitė sakė, kad radijo sezonas skaidomas į dvi dalis. "Nuo vasaros iki Kalėdų ir nuo Kalėdų iki vasaros - 3 ir 9 mėnesių laikotarpiai, kuriems prasidedant, radijas turi atsinaujinti", - sakė pokalbininkė.

"Laluna", ko gero, šiuo metu pasiekė brandos etapą - šios radijo stoties programos pasiklauso net 71 proc. klaipėdiečių, kurių amžius - 25-55 metai. "Labai džiaugiamės šiuo rodikliu - iki šiol ne vienerius metus jis svyravo apie 50 proc.", - kalbėjo V. Vytaitė.

Pašnekovės teigimu, rengiant vieną ar kitą naujovę, reikia kruopščiai apmąstyti, kaip ją sutiks klausytojai. "Pavyzdžiui, klausydamiesi radijo rytais, sutrinkame, kai horoskopas perkeliamas į kitą laiką. Mat būname įpratę pagal rubrikas orientuotis, kaip pagal laikrodį", - sakė V. Vytaitė.

Tad drastiškų nusistovėjusios ir klausytojų pamėgtos programos pokyčių "Lalunoje" nebus. Be to, kaip ir anksčiau, gausių žaidimų ir loterijų dalyviams ji dovanos įvairius prizus, pavyzdžiui, viename naujųjų žaidimų skatins dirbančiuosius, suteikdama galimybę gauti tris picas į darbo vietą.

"FM Palanga" eteryje kasdien verda "Lyčių kovos", kurioms teisėjauja Odeta ir Vaidas
Pagrindinė naujovė - eteryje šiuo sezonu su klausytojais sveikinasi net trys nauji vyriški balsai.

Rytais klaipėdiečius žadina Artūras Trofimovas, Klaipėdos kolegijos kultūrinės veiklos vadybos studentas. Vakare populiarias laidas "Lalunos hitai" ir "Ko širdelė geidžia" veda Kauno Vytauto Didžiojo universiteto menotyros studentas Jonas Norkevičius, po pertraukos sugrįžęs į "Laluną", kurioje yra dirbęs ir anksčiau. Savaitgalį eteryje šeimininkauja dvyliktokas Vytautas Bertašius.

Darbo dienomis tiesioginiu eteriu, kaip ir anksčiau, rūpinsis Skirmantas Jutkonis, pati V. Vytaitė bei jai laidoje "Šviesios galvos" talkinanti Klaipėdos dramos teatro aktorė, o nuo naujojo televizijos sezono - ir TV3 laidos "Sudaužytų širdžių klubas" viena iš vedėjų Eglė Jackaitė. "Lalunos" pasididžiavimas - operatyvios, tikslios ir išsamios žinios, kurias rengia Dalius Žeimys, Rita Girdvainytė ir reporteris Žydrūnas Naujokas.

Radijo tiltas: Klaipėda-Vilnius

Šiandien naująjį sezoną pradedančios radijo stoties "Vox Maris", Klaipėdoje girdimos 99 FM dažniu, koziriai, kaip ir anksčiau, yra eterio asmenybės - saviti, charizmatiški, šmaikštūs ir skirtingi žmonės, bei muzika - kruopščiai parinkta, kad atitiktų kiekvieno dienos meto nuotaiką.

Be to, dabar Klaipėdos ir Vilniaus "Vox Maris" dalysis eterį tiesiogine šio žodžio prasme - transliacija vyks radijo tilto forma, taigi klausytojai girdės kalbant du vedėjus, kurie bendraus per atstumą.

Klaipėdietis Simas Stankus klausytojams kas rytą maišo pozityvių emocijų ir aktualios informacijos, praversiančios naują dieną, kokteilį. Jam kompaniją eteryje palaiko Vilniaus "Vox Maris" komandos narė raudonplaukė Donata Virbilaitė, publikai pažįstama kaip muzikinio realybės šou "Kelias į žvaigždes" dalyvė bei televizijos laidų vedėja.

Jau nuo 11 val. duetą pakeis iškalbingasis Darius Palmeris, kuris žada rengti ekskursus į dviejų dešimtmečių senumo laikus, kai jis pats vesdavo diskotekas. Nostalgiškoje rubrikoje bus kalbama apie anų laikų visa ko stilių ir skambės atitinkama muzika. O kitame radijo tilto gale tuo metu bus realybės šou "Dangus-2" dalyvė, žavioji Živilė Zakaraitė.

Po keturių valandų eteris atiteks klaipėdietei Guodai ir vilniečiui Eduardui Kaminskij. Vakare estafetę perims Donatos kolegė iš KĮŽ Raminta Vyšniauskaitė.

Norėdami pasiklausyti "Vakarų ekspreso" žurnalistės Natalijos Mogučajos kuriamos laidos "Paistalai", nuo šiol imtuvą pasigarsinkite ne sekmadienį, o antradienį bei ketvirtadienį, 17 val. Laidą papildys intriguojanti rubrika, kurioje N. Mogučaja žinomai personai rengs akistatą su internetiniais komentarais, iš kurių dažna garsenybė apie save gali sužinoti daug nauja... Pakviesta žvaigždė galės patvirtinti arba paneigti prieštaringus bei pikantiškus faktus.

Populiarusis Sigučio Jačėno žaidimas "Skambutis" taip pat plečiasi - jis bus transliuojamas pirmadienį ir penktadienį. "Vox Maris" eteryje toliau gyvuos istoriko Vyganto Vareikio "99 istorijos apie Klaipėdą", humoro valandėlės su "Radioshow" bei drauge su Laikrodžių muziejumi rengiama pažintinė laida apie laiką ir jo matavimą. Bei, aišku, dinamiškos, aktualios, įvykių ir renginių dalyvių komentarais pagardinamos žinios.

Rytą su "Lalunos" klausytojais pasitinka Artūras (kairėje), o vakarą - Jonas
Ruduo - karščiausias sezonas

Radijo stotis "Kelyje", kuri, anot jos programų vadovo Tomo Zdanavičiaus, lyderiauja Klaipėdos krašte, rudenį sutiko išskėstomis rankomis. Mat naujuoju sezonu radijo stoties komanda: Jūratė, Renata, Tomas, Kęstas, Vaidas ir Edmundas - puikuojasi įvairiais programos akcentais ir rudenį vadina linksmiausiu metu laiku.

Stabili stoties, Klaipėdoje girdimos 99,8 FM dažniu, komanda eterį paįvairina smagiais konkursais, kuriuose vedėjams talkina Mikė Pūkuotokukas, Karlsonas, krokodilas Gena ir kitus senos geros animacijos personažai. Klausykitės filmukų garsinių ištraukėlių, atsakykite į klausimus ir laimėkite "Kelyje" dovanų, - ragina T. Zdanavičius.

Gera žinia melonamams - nuo šiol "Kelyje" reguliariai pristato karščiausią savaitės grupę, kurios daina skamba kiekvienos valandos pradžioje.

Nuo 17 iki 18 val. "Kelyje" burzgia ir raides žarsto "Radijo barstytuvas". O jo "vairuotojas" Kęstas už teisingai surinktas išbarstytas raides dalija "Kelyje" dovanas". Nuo 18 val. laidoje "Pasimatymas Kelyje" dar viena atrakcija muzikos mylėtojams - susižersite dovanas vien už tai, jog žinote, kas dabar groja "Kelyje" eteryje.

"Atėjus rudeniui į šeštadienio "Kelyje" programą sugrįžta ir "Šeštadienio pramogos", - sako T. Zdanavičius. - Šią mūsų laidą geriausiai nusako jos pavadinimas. Iškart po jos - nuo 15 val. - "Kelyje - Top 30".

Beje, dar daugiau pramogų nuo pat ankstyvo ryto judriam ir gyvenimo kelyje nenustygstančiam klausytojui radijo stotis siūlys spalį.

Skanėstai muzikos gurmanams

Klaipėdos krašto "Radijas 9", transliuojamas 91,4 FM dažniu, programų tinklelį šiuo sezonu palaipsniui pildys naujovėmis.

Darbo dienomis daugiau dėmesio bus skiriama sporto naujienoms, klausytojų laukia ir laida, skirta naujausioms technologijoms.Planuojama kurti išsamesnę laidą žvejams, nes 10 minučių rubrikai laidoje "Penktadienis - mylimiausia mūsų diena!" jau yra per ankšta. Klausytojų laukia ir Rasos Pangonienės drauge su Specialiųjų tyrimų tarnyba parengtas laidų ciklas.

Rudens ir žiemos vakarais klausytojus pasieks muzikos laida, kurioje bus transliuojamos išskirtinai duetų atliekamos dainos, - anonsavo stoties programų direktorius Aleksandras Burovas. Dar vienav laida - "Vieno albumo vakaras". Čia skambės įvarių Lietuvos ir užsienio atlikėjų įvairiais laikais išleisti albumai. Muzikos gurmanai čia išgirs mėgstamus balsus ir akordus - nuo Cesarios Evoros iki AC/DC.

Planuojama į tinklelį įtraukti ir bliuzo bei džiazo pirmadieninę vakaro laida. O kelias valandas savaitgaliais, įsijungę "Radiją 9", atsidursite Lotynų Amerikoje - čia skambės išskirtinai šio regiono muzika.

Klaipėdos "Vox Maris" vedėjai naujuoju sezonu dalysis eterį su kolegomis iš Vilniaus. Nuotraukoje - uostamiesčio "Vox Maris" komandos nariai Simas (kairėje), Guoda ir Palmeris
Gera žinia elektroninės muzikos mėgėjams - antradieniais bei trečiadieniais vakare transliuojamos laidos "Apversti garsai" ir "Dance Kitchen" pailgės iki 3 valandų.

Smegenų mankšta ir lyčių kovos

Radijo stotis "FM Palanga", kurorte skambanti 88,7 FM, o Klaipėdoje - 93,3 dažniu, taip pat siūlo atnaujintą programą ir naują balsą eteryje - Darius.

Tradicinę ryto laidą papildė savotiška smegenų mankšta: pusę vinuolikos žaidime "Nežiopsok" Odeta pateiks 6 žodžius viena tematika, o klausytojas turi sustabdyti vedėją, išgirdęs žodį ne iš tos temos. Odeta rengia ir laidą "Iš arčiau", dukart per dieną pasakojančią vis apie kitą įžymybę.

Darbo dienomis 11-12 val. eteryje - "Lyčių kovos", anot radijo stoties pranešimo spaudai, karščiausia Vakarų Lietuvos radijo laida, kurioje vyrai atsakinėja į moteriškus, o moterys - į vyriškus klausimus. Pasirunkime, kieno akiratis platesnis ir kas geriau žino, kas yra epiliatorius, ir kas - karbiuratorius, - kviečia "FM Palanga" kolektyvas"! Norintieji dalyvauti gali registruotis mobiliuoju telefonu (8-674)76333.

Dar viena naujiena - 12-13 val. transliuojama vienintelė linkėjimų ir sveikinimų radijo laida Vakarų Lietuvoje, pildanti klausytojų prašymus dienos metu, "Linkėjimų metas".

Naująjį "FM Palanga" komandos narį Darių girdėsite 15-20 val. - jis kuruoja populiariausių dainų dešimtuką ir sveikinimų laidą "Vakaro šou".

Valerija LEBEDEVA

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder