"Radijo-9" bangomis - "Sodros" informacija

"Radijo-9" bangomis - "Sodros" informacija

Laidoje "Sodra" informuoja" specialistai ne tik pasakos apie įstatymų naujoves, bet ir atsakinės į visus miestiečiams rūpimus klausimus

Nuo šiol su naujovėmis socialinio draudimo srityje klaipėdiečiai galės susipažinti klausydami radijo. Stoties "Radijas-9" eteryje jau startavo laida "Sodra" informuoja" - ji bus girdima 45 minutes kiekvieną ketvirtadienį nuo 12 valandos.

Pasak laidos vedėjos Rasos Pangonienės, sumanymas kurti bendrą radijo stoties ir "Sodros" laidą kilo dėl to, kad žmonėms labai trūksta informacijos, o naujovių yra nemažai.

Kiekvieną ketvirtadienį laidą rengianti "Sodros" vyr. ryšių su visuomene specialistė Regina Vitkauskienė kvies dalyvauti "Sodros" specialistus, pristatys klausytojams aktualiausias temas, informuos apie įstatymų bei nutarimų, reglamentuojančių "Sodros" veiklą, pakeitimus. Praėjusią savaitę, dalyvaujant "Sodros" direktoriaus pavaduotojai (pensijoms) Ingridai Kiaurakienei, buvo teikiama informacija apie pensijas, skiriamas Afganistano karo dalyviams ir tarnavusiesiems sovietinėje armijoje.

R. Vitkauskienė pasidalijo ir ateities planais - šį ketvirtadienį ketinama kalbėti apie ligos pašalpų skyrimą, nedarbingumo pažymėjimų išdavimą. Su juristais numatoma aptarti naująjį Valstybinio socialinio draudimo įstatymą. Klaipėdiečiai laidos metu gali skambinti ir pateikti jiems rūpimus klausimus aktualiomis temomis.

Laidos vedėja tikisi, kad laidą suformuos tiek specialistų teikiama informacija iš anksto parengtomis temomis, tiek ir miestiečių klausimai transliacijos metu.

"Klaipėdoje "Sodra" įsikūrusi net trijuose skirtingose vietose esančiuose pastatuose. Mūsų laida labai padės tiems žmonėms, kuriems sunku vaikščioti ar kurie tiesiog turi mažiau laiko. Jie galės skambinti mums, o mes bandysime suteikti informacijos, paaiškinsime, kur reikėtų kreiptis. Šia laida "Sodrą" priartinsime prie visuomenės, o tai bus naudinga visiems", - sakė R. Pangonienė.

Laidos, gyvuosiančios visus metus, rengėjai neabejoja, kad sumanymas išeis į naudą - nors buvo transliuotos dar tik dvi laidos, klausytojų skambučių jau sulaukta gana daug. Beje, iškilus klausimams klaipėdiečiai galės skambinti ne tik į radijo stotį telefonu 415545, bet ir į pačios "Sodros" informavimo tarnybą telefonu 313766.

Giedrė NORVILAITĖ

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder