Prezidentė pasikvietė ir instruktavo LRT tarybą

Prezidentė pasikvietė ir instruktavo LRT tarybą

Prezidentė Dalia Grybauskaitė susirūpino dėl pernelyg neįtikinamai skleidžiamo melo ir karo propagandos per valstybinį transliuotoją LRT.

Todėl išsikvietė LRT tarybos narius ir pravedė instruktažą.

„Šiandien Lietuva susiduria su įvairiais visuomeniniais, socialiniais ir geopolitiniais iššūkiais. Todėl nacionalinio transliuotojo svarba išauga dar labiau. Jis tampa ypač svarbiu įrankiu, užtikrinančiu nuomonių įvairovę, teikiančiu visuomenei objektyvią informaciją ir telkiančiu mūsų šalies piliečius“, - sakė prezidentė.

Kitaip tariant, prezidentė išreiškė didelį nerimą, jog kartais į eterį prasprūsta nepalanki valdžiai nuomonė, o skleidžiama valdžios propaganda ne visada pasiekia kiekvienus namus.

Todėl prezidentė su LRT tarybos nariais taip pat aptarė būdus, kaip pasiekti platesnę auditoriją.

„Jau metus tik valstybės finansuojamo transliuotojo programas žiūri mažiau kaip 10 proc. Lietuvos gyventojų. Tai vienas prasčiausių rezultatų visoje Europos Sąjungoje“, – piktinosi šalies vadovė nepakankamu valstybinio transliuotojo poveikiu gyventojams.

Taip pat prezidentė siūlė LRT dar svariau prisidėti prie jaunų žurnalistų ugdymo, o transliuojamoms programoms pasiekti visų šalyje gyvenančių tautinių bendrijų atstovų namus. 

  

Šaltinių teigimu, didelį prezidentės nepasitenkinimą sukėlė sausio 8 dienos reportažas. LRT taryba pasižadėjo stengtis, kad daugiau tokių klaidų nepasitaikytų.

„Jei reportaže ir buvo parodyta tiesa, tačiau ta tiesa buvo parodyta ne laiku ir ne vietoje, toks reportažas tapo melu“, - pasakojo instruktažą išklausęs vienas susitikimo dalyvis.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder