"Piranijos 3D" - siaubas, virtęs graudžia komedija

"Piranijos 3D" - siaubas, virtęs graudžia komedija

"Vakarų ekspresas" pristato rubriką, kurioje - nuomonės apie Lietuvos kino teatrų ekranuose besisukančius filmus. Šios rubrikos medžiaga - pastebėjimai, konstruktyvi ir emocinga kritika. Šį kartą jūsų dėmesiui - Alexander Aja "šedevras" "Piranijos 3D".

Nuostabaus grožio ežeras, pavasario atostogos ir tūkstančiai pusnuogių girtų paauglių - nusimato smagi šventė. Tik ar sekso ir alkoholio karnavalas nevirs krauju pasruvusia nelaime? Žinoma, kad taip.

Vos pradėjus rinktis pirmoms "baliauninkų" šutvėms po vandeniu netikėtai įvyksta žemės drebėjimas, kuris atveria tūkstančius metų po apačia paslaptingai glūdėjusį niekam nežinomą dar vieną ežerą. Ir - kaip netikėta - iš jo kaip vulkanas ima veržtis neįtikimai plėšrių, pasak kažkokio pseudomokslininko, prieš tūkstančius metų išnykusių piranijų rūšis. Iš karto tampa aišku, kad šios žuvelės nepaliks nė vieno gyvo, juolab sveiko, žmogaus savo kelyje.

Pradžia nuteikia tokiam "siaubo" filmui, kokių esi matęs jau šimtus. Tolesnė eiga ir pabaiga tą patvirtina.

Miestelio šerifė nujaučia kažką negero (o kaipgi, juk rado bjauriai apgraužtą žvejo lavoną), tačiau gerokai padauginę jaunuoliai neklauso jos įspėjimo nešdintis iš vandens.

O be reikalo. Kaip ir galėjome tikėtis, aštriadantės žuvelės ima plėšyti žmonių galūnes, kraujas ir kitokie kūno dariniai liejasi laisvai - viskas tik žiūrovo gerovei. Kam nepatiktų 3D formatu veidan skriejanti nukąsta koja?

Panikos apimti poilsiautojai kunkuliuoja ežere, tarsi verdančiame kraujo sriubos katile, ir niekaip negali iš jo išsikapanoti. Peržvelgus pagrindinius herojus, kurių vaidmenys vis dėlto galėtų būti pavadinti nebent antraeiliais, jau matai, kas mirs nuo piranijų rūstybės, praktiškai net gali sudaryti eiliškumo sąrašą.

Absurdo ribą pasiekia ir septynmyliais batais peržengia mirčių "įvairovė". Jei merginą perpus perrėžiantis lynas ir prieš pat atskylant viršutinei kūno daliai atsiseganti liemenėlė sukelia krizenimą, tai nuogais silikoniniais burbulais besimaskatuojančiai "herojei", skriejančiai vandens parašiutu, išnirus iš vandens piranijų apgraužtomis kojomis jau imi isteriškai kvatoti.

Kad ir kaip stengiesi įžvelgti nors kruopelytę gėrio ar kokybės šiame filme, niekaip nepavyksta. "Piranijos 3D" galėtų patikti galbūt tik pradėjusiems bręsti paaugliams berniukams - juk beprasmės masinės mirtys, kraujo klanai ir trimatės nuogos krūtys skamba viliojančiai.

Na, o suaugusiems ir šiaip sveiko proto vaikams ar paaugliams, šito filmo nerekomenduočiau. Ne tik dėl to, kad planuotas "siaubiakas" kelia žiovulį, o "įspūdingiausios" scenos - juoką, bet ir todėl, kad nuogos trimatės kūno dalys nėra toks stiprus koziris, kuris ištrauktų šį kūrinį iš sąrašo "velniam aš jį žiūrėjau". Visiems vis dėlto pasiryžusiems šį "šedevrą" pamatyti patariu gerai pagalvoti, nes pakilus nuo kino teatro kėdės bus gaila laiko, pinigų, išleistų bilietui, ir to, kad nepaklausėte sveiko proto, kuris, tikiu, šnabždėjo, jog tam ryžtis neverta.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder