"Pervyj Baltijskij kanal"

"Pervyj Baltijskij kanal" neberodys "Lietuvos laiko"

Žiniasklaidos holdingo "Baltijas Mediju Alianse”, kaltindamas Lietuvos valdžią politinio akiračio ribotumu ir Lietuvos etninių mažumų nepaisymu, nuo sausio 1-osios Pirmojo Baltijos kanalo (PBK) eteryje neberodys laidos „Lietuvos laikas". Tai buvo vienintelė vietinė informacinė laida rusų kalba Lietuvoje. Šį sprendimą kanalo vadovybė teigia priėmusi dėl politinės situacijos Lietuvoje.

Holdingas pabrėžia, kad 12 metų kurta laida „Lietuvos laikas" prisidėjo prie demokratijos plėtros Lietuvoje, kadangi ji, viena iš nedaugelio, siūlė maksimaliai įvairiapusį požiūrį į vietos įvykius. Europos Sąjungoje (ES) registruotas kaip privatus TV kanalas, PBK ne kartą deklaravo apie savo pasirengimą per Lietuvoje kuriamas laidas suteikti galimybę išsakyti skirtingus požiūrius aktualiomis temomis ir būti veiksmingu bendravimo su tautinėmis mažumomis kanalu.

"Kanalas įsitikino, kad Lietuvos valdžios media politika turi labai mažai ką bendro su europietiškomis vertybėmis, kurių neatsiejama dalis yra žodžio laisvė ir ES įstatymų laikymasis. O politinio akiračio ribotumas ir Lietuvos etninių mažumų nepaisymas rodo, kad valdžiai komunikacija su kitataučiais nereikalinga", - teigiama holdingo pranešime.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder