Paskelbti nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos dalyviai

Paskelbti nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos dalyviai

Nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos scenoje pasirodys 36 muzikos atlikėjai ir grupės. Kas iš jų atstovaus Lietuvai „Eurovizijoje“, vyksiančioje gegužės 12–16 dienomis Roterdame, Nyderlanduose, paaiškės vasario 15 dieną nacionalinės atrankos finalo metu.

„Šių metų nacionalinėje atrankoje išvysime ir naujų veidų, ir taip pat kelis konkurso senbuvius. Džiugu, kad susidomėjimas „Eurovizija“ Lietuvoje neblėsta – konkursas turi ištikimą gerbėjų minią, o nacionalinė atranka kasmet sulaukia daug norinčiųjų išmėginti savo jėgas.

Nacionalinėje atrankoje išgirsime išties daug įdomių, talentingų atlikėjų, tad dabar visų mūsų laukia atsakinga užduotis – išrinkti tą vienintelę dainą, kuri ir skambės didžiosios „Eurovizijos“ scenoje“, – sako LRT vyriausiasis prodiuseris Audrius Giržadas.

Pirmoji nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos laida per LRT TELEVIZIJĄ bus transliuojama sausio 11 dieną. Iš viso bus parodytos šešios laidos – trys atrankinės, dvi pusfinalių laidos ir nacionalinės atrankos finalo laida.

Atrankinėse laidose pasirodys po 12 atlikėjų, po kiekvienos laidos bus atsisveikinta su šešiais iš jų, sulaukusiais mažiausio įvertinimo. Po kiekvieno pusfinalio bus atsisveikinta dar su penkiais atlikėjais. Taigi paskutinėje, šeštojoje, laidoje ant scenos pasirodys aštuoni dalyviai. Visi atlikėjai ir grupės atrankoje pasirodys atlikdami vieną kūrinį.

Laimėtoją bendrai išrinks televizijos žiūrovai ir komisija, kurios penki nariai keisis kiekvienos laidos metu. Kol kas komisijos narių pavardžių nacionalinės atrankos rengėjai neatskleidžia.

Kaip balsavo komisijos nariai, bus skelbiama laidos pabaigoje, – taip siekiama, kad komisijos vertinimai nedarytų įtakos žiūrovų balsavimui.

Be to, šiemet keisis ir kūrinių komentavimo tvarka – užuot komentavę kiekvieną kūrinį iš eilės, komisijos nariai tai darys tik keliuose intarpuose laidos transliacijos metu. Tokiu būdu atrankos laidose didžiausias dėmesys bus skiriamas patiems dalyviams ir jų prisistatymui.

Nacionalinės atrankos rengėjai atkreipia dėmesį, kad, siekiant neskatinti telefoninio balsavimo varžybų, žiūrovų balsavimo rezultatai taip pat bus skelbiami tik laidos pabaigoje. Žiūrovų balsavimą visų nacionalinės atrankos laidų metu stebės nepriklausomi stebėtojai – audito įmonės „Grant Thornton Baltic“ atstovai.

Atrankos rengėjai primena, kad iš vieno mobiliojo telefono numerio bus galima atiduoti daugiausia penkis balsus (skambinant ar rašant trumpąsias žinutes. Vieno skambučio ar žinutės kaina – 0,60 euro). Už žiūrovų skambučius ir trumpąsias žinutes surinktų lėšų dalis, kuri tenka LRT, bus skirta nacionalinę atranką laimėjusiam atlikėjui ar grupei.

Šiemet nacionalinės atrankos procesą prižiūri specialiai tam suburta devynių specialistų darbo grupė – LRT generalinės direktorės pavaduotojas Gytis Oganauskas, LRT popmuzikos redaktorius Ramūnas Zilnys, LRT TV vyr. prodiuseris Audrius Giržadas, LRT radijo departamento programų vadovas Giedrius Masalskis, LRT OPUS vyresnysis redaktorius Darius Užkuraitis, LRT komunikacijos ir rinkodaros departamento vadovė Rūta Putnikienė, LRT viešųjų ryšių ir rinkodaros projektų vadovė Justina Sokolovskė, TV režisierius Povilas Varvuolis ir aukščiausią rezultatą Lietuvai iki šiol su „LT United“ iškovojęs Andrius Mamontovas.

Dainas, kurios skambės atrankos metu, bendru sutarimu atrinko darbo grupė. Šių metų „Eurovizijos“ nacionalinei atrankai iš viso buvo pateikta daugiau nei 60 dainų, pusę iš jų išvysime nacionalinės atrankos metu.

„Kasmet sulaukiame daug daugiau norinčiųjų išmėginti savo jėgas, nei galime suteikti eterio. Be to, šiemet nacionalinė atranka sutrumpėjo iki šešių laidų. Darbo grupės nariai vertino dainos originalumą, jos atlikimo kokybę ir potencialą varžytis didžiojoje „Eurovizijos“ scenoje. Taip pat siekėme scenoje užtikrinti muzikinių stilių įvairovę, atskleisti šiuolaikinio Lietuvos muzikos pasaulio pulsą“, – dainų atranką komentuoja A. Giržadas.

Pagal „Eurovizijos“ taisykles, konkurse gali dalyvauti tik dar neišleistos ir viešai (iki 2019 m. rugsėjo 1 dienos) neskambėjusios dainos.

„Eurovizijos“ taisyklės numato kelis būdus, kaip konkurso šalys deleguoja dainas. Vidinė atranka – atlikėją ir dainą išrenka visuomeninio transliuotojo, kuris ir transliuoja „Euroviziją“ savo šalyje, sukurta komisija. Visuomeninio transliuotojo rengiama nacionalinė atranka – į balsavimą įtraukiami ir TV žiūrovai.

Dar vienas galimas variantas – atlikėją išrenka visuomeninio transliuotojo suburta komisija, TV žiūrovai išrenka dainą. Vidinės atrankos būdu dainas išrenka tokios šalys, kaip, pavyzdžiui, Ispanija, Jungtinė Karalystė, Belgija, Šveicarija. Lietuva yra pasirinkusi nacionalinės atrankos būdą, t. y. žodį dėl Lietuvos į „Euroviziją“ siunčiamos dainos taria ir TV žiūrovai.

Šiemet „Eurovizijos“ dainų konkursas vyks jau 65-ąjį kartą. Lietuva konkurse dalyvauja nuo 1994 metų. Aukščiausia iki šiol Lietuvos „Eurovizijoje“ pasiekta vieta yra šeštoji vieta, kurią 2006 metais užėmė „LT United“ su daina „We Are The Winners“.

„Eurovizijos“ nacionalinėje atrankoje 2020 metais dalyvaujančių atlikėjų/grupių ir jų dainų sąrašas:

Abrokenleg „Electric boy“

Aika „Paradas“

Aistay „Dangus man tu“

Aistė Pilvelytė „Everlastingly“

Alen Chicco „Somewhere Out There“

Andy Vaic „Why why why“

Antturi „I gotta do“

„Baltos varnos“ „Namų dvasia“

Bernardas „Dad, don’t be mad at me“

Donata „Made of wax“

Evgenya Redko „What about us“

Gabrielius Vagelis „Tave čia randu“

Germantas Skoris „Chemistry“

„Glossarium“ „Game over“

Indraya „You and I“

Justina Žukauskaitė „Breath in“

Justinas Lapatinskas „High way story“

KaYra „Alligator“

Kristina Jure „My Sound of Silence“

Lukas Bartaška „Where is that change?“

Lukas Norkūnas „Atsiprašyk“

Meandi „DRIP“

Monika Marija „If I leave“

Monique „Make me human“

Nombeko Augustė „Reikia man“

Petunija „Show Ya“

Rokas Povilius „Vilnius calling“

Ruslanas Kirilkinas „Soldiers heart“

Rūta Loop „We came from sun“

Soliaris „Breath“

„The Backs“ „Fully“

„The Roop“ „On fire“

„Twosome“ „Playa“

Viktorija Miškūnaitė „The Ocean“

Vitalijus Špokaitis „Nemušk savęs“

Voldemars Petersons „Wings of freedom“

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder