Paaiškėjo nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos vedėjų duetas

Paaiškėjo nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos vedėjų duetas

Trečiadienį paaiškėjo, kas taps 2019 metų nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos vedėjais. Atrankų filmavimai prasidės jau kitą savaitę, o su LRT TELEVIZIJOS žiūrovais po Naujųjų metų sveikinsis naujas vedėjų duetas – radijo ir televizijos laidų vedėjai Gabrielė Martirosianaitė ir Giedrius Masalskis.

G. Martirosianaitė ir G. Masalskis vedėjais kartu dirbs pirmą kartą, tačiau jau dabar vienas kitam negaili komplimentų.

„Su Gabriele dirbti nėra tekę, tačiau mačiau, kad ji tiek puikiai atrodo, tiek gerai jaučiasi scenoje, tiek profesionaliai dirba. O man bus dar vienas potyris – dirbti su nauja partnere“, – portalui LRT.lt sako G. Masalskis.

G. Martirosianaitė apie būsimą porininką taip pat atsiliepė puikiai: „Giedrius – tikras eterio profesionalas. Aš augau klausydama jo balso radijuje, mačiau jį televizijoje. Niekada nebūčiau pagalvojusi, kad ateis tokia diena, kai mes tapsime scenos partneriais. Gyvenimas toks netikėtas ir toks nuostabus, kad imi ir atsiduri tose situacijose, apie kurias net nebuvai pasvajojęs.“

Būsimiems atrankų vedėjams tai jau ne pirmasis kartas „Eurovizijos“ scenoje. G. Martirosianaitė „Euroviziją“ vedė prieš dvejus metus, o G. Masalskis – 2010-aisiais. Tačiau tiek G. Masalskis, tiek G. Martirosianaitė teigia, kad scenoje kaskart viską patiria iš naujo.

„Man visada įdomu imtis ko nors naujo. Taip, atrankos ir balsų skelbimas nėra nauja, tačiau kaskart nauji veidai, nauji sprendimai, nauji partneriai. Man tai patinka ir negąsdina“, – sako G. Masalskis.

„Manau, kad su kiekvienu nauju projektu kaupiu patirtį. Šiek tiek jos turiu, bet kiekvienas filmavimas man naujiena, nes nežinai, kas ir kaip nutiks. Pasirinkau šį darbą ir jį tikrai labai myliu dėl to adrenalino jausmo, kuris sukyla, kai kartais tavo rankose atsiduria nesuplanuotos situacijos, kai pats gali nuspręsti, kaip iš jų išeiti. Man netikėtos situacijos – pačios žaviausios“, – portalui LRT.lt teigia G. Martirosianaitė.

Vedėja sako, kad, vėl sulaukus pasiūlymo vesti „Eurovizijos“ atrankas, aplankė malonus jaudulys: „Jaučiu sugrįžimo jaudulį – viskas lyg ir pažinta, bet kartu vėl iš pradžių, nes nenutuokiu, kokie bus atlikėjai, kokios jų dainos. Visada galvojau, kad „Eurovizija“ – labai svarbus projektas, kurio visi laukia, galbūt kartais apsimeta, kad nestebi, bet paslapčia vis tiek domisi. Tai ir aktualu, ir svarbu, juk renkame, kas atstovaus Lietuvai.“

Nors aktyviai „Eurovizijos“ naujienų neseka, G. Masalskis taip pat sako, kad šis konkursas turi didelę reikšmę: „Žaviuosi konkurso organizavimu, profesionalumu, mane domina renginio organizavimo specifika, technika. Žavi ir nepaliaujamas noras parodyti, kad mes galime! Kalbu apie beveik visus konkurso dalyvius.“

G. Masalskis tikina, kad „Eurovizijoje“ svarbiausi ne vedėjai, o dainos ir geras rezultatas: „Labiausiai „Eurovizijos“ žiūrovai turi tikėtis gerų dainų ir galimybės patekti į finalą. Kadangi tai – dainos konkursas, vedėjai neturi pagrindinio vaidmens, nemanau, kad jie turi užgožti atlikėjus. Žiūrovai turi gauti gerą, nenuobodų vedimą, o atlikėjai – palaikymą.“

Jam pritaria ir G. Martirosianaitė – pasak jos, vedėjai privalo tapti gerais tarpininkais. „Geriau pažadų nedalinti, bet tikiuosi, kad būsime puikus duetas – malonus akiai ir ausiai žiūrovui ir klausytojui. Manau, kad vedėjai yra tik tarpininkai tarp to, kas vyksta studijoje, ir namuose esančių televizijos žiūrovų. Esminis dalykas – atlikėjai, komisijos nariai ir žiūrovai, kurie atiduoda savo balsus. Tikiuosi, būsime geras, pozityvus tarpininkas“, – šypsosi ji.

Jau kitą savaitę G. Martirosianaitė ir G. Masalskis diriguos pirmajam atrankos filmavimui. „Jam ruošiuosi Kanaruose buriuodamas. Deginuosi saulėje, ilsiuosi po darbų maratono, maudausi jūroje, mėgaujuosi poilsiu. Lipdamas į sceną visada jaudinuosi, bet tai būtinas stresas, jis padeda mobilizuotis, aiškiau galvoti, susikaupti. Įtariu, kad man jo kartais tiesiog reikia“, – tikina G. Masalskis.

„Prieš kiekvieną filmavimą, kai pradeda skambėti įžanginė „Eurovizijos“ muzika, supranti, kad viskas, kelio atgal nėra, po sekundės reiks eiti į sceną, kūne prasideda įvairūs procesai. Tai didžiulis jaudulys, adrenalinas, kuris teikia malonumą. Galbūt žengiant pirmus žingsnius kojos aukštakulniuose dreba, bet po pirmo pasisveikinimo su studijoje esančiais žiūrovais, komisijos nariais, partneriu, pradedu mėgautis tuo, ką darau scenoje.

Aš labai myliu savo darbą ir stengiuosi išgyventi kiekvieną akimirką, viską atlikti profesionaliai. Tikiuosi, kad Giedrius pasidalins savo patirtimi ir galėsime vienas iš kito pasimokyti“, – būsimam scenos partneriui pritaria G. Martirosianaitė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder