Nauji filmai

Nauji filmai

"Narnijos kronikos: princas Kaspijanas"

Po trejų metų pertraukos į didžiuosius kino ekranus vėl sugrįžta stebuklingas rašytojo C. S. Lewiso sukurtas Narnijos pasaulis su neįtikėtinais savo gyventojais. Antroje "Narnijos kronikų" dalyje žiūrovų laukia stulbinamas fantastikos pasaulis, įtraukiantis savo dramatiškais įvykiais, nuostabiais peizažais, specialiaisiais efektais ir, žinoma, ta pačia anksčiau vaidinusių aktorių komanda.

Pasak kritikų, antroji filmo dalis yra tradiciškesnė ir suprantamesnė nei jos 2005-ųjų pirmtakė. "USA Today" rašo, jog ši juosta yra tikras fantazijos nuotykis, kiek pagadintas tik ilgos trukmės ir užsitęsusių kulminacinių mūšio scenų.

"Velniop tą Sarą Maršal"

Juostų "40-ies ir vis dar skaistus" bei "Užkibo" kūrėjai pristato naują savo filmą. Apie paprastą vaikiną - muzikantą (akt. Jasonas Segelis), šešerius metus dievinusį merginą - televizijos žvaigždę (akt. Kristen Bell). Viskas klostosi nuostabiai, tačiau vieną dieną kaip perkūnas iš giedro dangaus trenkia žinia - ji susirado kitą!

Visiškai trenktas filmas, tačiau juokingas, artimas ir pažįstamas kiekvienam, bet drauge ir naujas, sako kino kritikai. Vis dėlto jam šiek tiek pritrūko charizmos.

"Prieglauda"

60-ojo Kanų festivalio paralelinėje programoje "Kino kritikų savaitė" debiutavusi siaubo drama tapo ryškiausiu ispanų kino atradimu. Šios šalies kino akademija "Prieglaudą" pasiūlė "Oskaro" nominacijai už geriausią užsienio šalies filmą. Tėvynėje režisieriaus debiutanto Chuano Antonio Bayona šiurpusis vaiduokliškas hitas gavo 14 nominacijų nacionalinėms "Goya" premijos ir lygiai pusę iš jų pavertė realiais prizais.

Kvapą gniaužiančio siaubo trilerio prodiuseriu yra "Pano labirintą" suraizgęs garsusis meksikietis Guillermo del Toro, todėl nenustebkite filme pamatę jam būdingas idėjas: fantazijomis paremtą vaikiškų svajonių pasaulį, stiprius moteriškus vaidmenis ir modernizuotą gotikinio siaubo stilių. Pagrindinė filmo tema gan glaudžiai susijusi su praeities nuodėmėmis, vaikų išnaudojimu, sąžinės graužimu ir kaltės atpirkimu. Jaunam režisieriui pavyko sukurti originalų, stilingą ir šiurpų siaubo spektaklį, kurį rekomenduojama išbandyti tik ypač stiprių nervų žiūrovams.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder