Moksleiviai tikisi dar interaktyvesnės televizijos

Moksleiviai tikisi dar interaktyvesnės televizijos

Rugsėjo 1-oji - Mokslo ir žinių diena, mokslo metų pradžia visose Lietuvos mokymo įstaigose, taip pat ir naujo sezono pradžia televizijose. Šia proga „TV publika“ klausė Lietuvos moksleivių sąjungos prezidentės Akvilės Burneikaitės, ko moksleiviai tikisi iš naujojo televizijų sezono ir ko jiems labiausiai trūksta?

Akvilė BURNEIKAITĖ:

- Visada norisi, kad televizijoje rodomos žinios būtų objektyvus šių dienų realijų atskleidimas. Tikimės, kad ir šiais metais žiniasklaida labai daug dėmesio skirs kokybiškos, objektyvios medžiagos paruošimui ir jos pristatymui. Tai yra daugiau kalbės tiek apie politines, tiek apie ekonomines aktualijas, neišpūsdama įvykių, neieškodama skandalų, bet pateikdama tikrai kokybišką, racionalią medžiagą su racionaliomis nuomonėmis.

Kalbant apie pramogines laidas, mano manymu, kaip visada, daug populiarumo sulauks įvairūs projektai, kur gali įsitraukti ir paprasti žmonės. Geri pavyzdžiai „Chorų karai“, įvairios talentų laidos ir panašūs projektai. Tokios laidos suteikia galimybę jaunam žmogui pasirodyti, parodyti savo talentą ir pamatyti gabius žmones aplinkui. Tokios laidos taip pat yra gera motyvacinė priemonė, nes skatina siekti savo tikslų.

Aišku, reikia ir auklėjamųjų, šviečiamųjų laidų. Visada džiaugiamės „Lietuvos tūkstantmečio vaikais“. Šioje laidoje talentingi moksleiviai turi galimybę parodyti savo žinias. Džiugu, kad ši laida visada parengia įdomių klausimų. Tai moksleivius tikrai lavina ir skatina sužinoti daug įvairių naujų dalykų, plėsti savo akiratį.

Labai svarbu, kad televizijos laidos netransliuotų skandalų ir šou, o siektų konstruktyvių diskusijų. Manau, kokybiškų diskusijų dažnai galima pamatyti per LRT televiziją. Jos lavina tiek jauną žmogų, tiek visą visuomenę.

Abejoju, ar verta televizijoms rengti specialias programas, skirtas Rugsėjo 1-ajai, nes nemanau, kad moksleiviai tą dieną sėdės prie televizorių. Rugsėjo 1-oji yra šventė mokykloje. Tai laikas susitikti su bendraklasiais, pasimatyti su jais. Per vasarą visi būna nemažai paaugę, pasikeitę, patobulėję ir ta diena skiriama bendrauti tarpusavyje, o ne leisti laiką prie televizoriaus ar kompiuterio.

Parengta pagal priedą „TV publika“

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder