Mirė pirmoji „Eurovizijos“ nugalėtoja Lys Assia

Mirė pirmoji „Eurovizijos“ nugalėtoja Lys Assia

Šeštadienį, sulaukusi 94-erių, Ciuricho miesto ligoninėje mirė atlikėja Lys Assia, pirmoji dainų konkurso „Eurovizija“ nugalėtoja. Konkurso organizatorių pranešimą cituoja BBC.

Šveicariją atstovavusi L. Assia su daina „Refrain“ laimėtoja tapo 1956 m. Vėliau ji dar du kartus atstovavo savo šalį Europos dainų konkurse.

Moteris triumfavo pirmą kartą vykusioje „Eurovizijoje“, kuri buvo surengta Lugano mieste, Šveicarijoje. Ji vėl dalyvavo po metų vykusiame konkurse, bet liko tik aštuntoje vietoje. Tai atlikėjos nesustabdė - ji dar kartą laimę bandė po metų ir su daina „Giorgio“ užėmė antrąją vietą.

L. Assia gimė 1924 m., šiaurės Šveicarijoje esančiame Rupersvilio mieste. Prieš pasukdama į dainavimą, moteris karjerą scenoje pradėjo kaip šokėja.

Atlikėjos ryšiai su „Eurovizija“ nenutrūko ir 2005 m., konkursui švenčiant pusės šimtmečio jubiliejų, ji buvo pakviesta dainuoti iškilmingame renginyje.

Sulaukusi 87-erių ji nusprendė dar kartą sugrįžti į dainų konkursą ir ne itin sėkmingai atstovavo Šveicariją 2012 ir 2013 m.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder