"Meilė ir kiti narkotikai" - netuščia komedija

"Meilė ir kiti narkotikai" - netuščia komedija

"Vakarų ekspresas" pristato rubriką, kurioje - nuomonės apie Lietuvos kino teatrų ekranuose besisukančius filmus. Šios rubrikos medžiaga - pastebėjimai, konstruktyvi ir emocinga kritika. Šį kartą jūsų dėmesiui - Edwardo Zwicko režisuota romantinė komedija "Meilė ir kiti narkotikai".

Šioje juostoje susitinka du puikūs aktoriai Jake Gyllenhall ir Anne Hathaway. J. Gyllenhallo herojus Jamie - farmacijos pasaulio atstovas. Tai vaikinas, savo puikia iškalba ir aktoriniais gebėjimais bandantis įsiūlyti gydytojams įvairius savo atstovaujamos firmos vaistus. Į aukštumas jis ima veržtis tada, kai jam į rankas pakliūna dar iki tol negirdėtas vaistas vyrų potencijai gerinti - "Viagra".

Besilankydamas vienoje ligoninėje ir įkyriai bandydamas vienam daktarui "prakišti" vaistų partiją jis sutinka jauną, žavingą ir tiesmuką merginą vardu Maggie. Neilgai trukus jie atsiduria vienuose pataluose ir prasideda nuotykių kupinas poros gyvenimas. Jamie stebina, o pradžioje ir labai pamalonina merginos nenoras susirišti rimtais saitais, demonstruoti romantiką, vaikščioti susikibus už rankučių ar šnibždėti švelnius žodelius.

Tačiau ilgainiui, prabudus išties šiltiems jausmams, Jamie sužino tikrąją nenoro įsipareigoti priežastį - mergina serga sunkia nepagydoma Parkinsono liga. Nors Jamie apie ligą žinojo, tačiau nė neįtarė, kaip ji gali pakeisti žmogaus gyvenimą.

Kaip toliau klostysis jų gyvenimai? Ar meilė gali įveikt dramatišką merginos likimą žadančią ligą?

Filmas "Meilė ir kiti narkotikai" patenka į kiek kitokius rėmus negu įprastos romantinės komedijos. Itin smagiai nuteikia farmacijos pasaulio atstovų darbo subtilybės, o paini meilės istorija apima ne tik romantišką, bet ir dramatišką gyvenimo pusę.

Visiškai kitokiu amplua atsiskleidžia ir pagrindinė aktorė A. Hathaway. Naivi ir saldi mergina iki šiol matytose komedijose virsta savarankiška, kategoriška, riebių žodelių ir nuogybių nevengiančia asmenybe. Ji ir aktorius J. Gyllenhall "sulimpa" į puikiai derančią porą.

Juosta smagi, tačiau nėra tuščia. Gal kiek pritrūko išsamesnio Parkinsono ligos nušvietimo, tačiau pati idėja originali, verčianti susimąstyti. Nei linksmoji, nei dramatiškoji juostos pusė nenustelbia viena kitos ir tampa puikiu deriniu. Vis dėlto filmas lyg ir šiek tiek ištęstas, o pabaiga gana nuspėjama. Tiesa, į filmą nerekomenduočiau vestis vaikų, nes jame išties nemažai gana atvirų scenų ir kartais ne visai tinkamų juokelių.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder