LRT tarybos pirmininko pavaduotoja išrinkta Giedrė Švedienė

LRT tarybos pirmininko pavaduotoja išrinkta Giedrė Švedienė

LRT tarybos pirmininko Liudviko Gadeikio pavaduotoja tapo buvusi valstybės kontrolierė Giedrė Švedienė. Taip buvo nuspręsta popietę vykusiame LRT tarybos posėdyje dešimties balsų dauguma. 

„Ji vadovavo dideliems kolektyvams ir turi daug patirties. Manau, kad naujas žmogus gali pasakyti daugiau nei jau senesni tarybos nariai“, - pavaduotojos kandidatūrą G. Švedienei pasiūliusį L. Gadeikį cituoja LRT.LT.

Naujoji pavaduotoja išvardijo principus, kurie bus jos darbo taryboje gairės: „Man labai svarbūs žodžiai skaidrumas, modernumas, inovacijos. Tai - principai, kuriuos taikysiu šiame darbe, ir nors galvojau, kad dar norėčiau apšilti šioje taryboje, tuo, ką turiu sukaupusi savyje, tikrai norėčiau pasidalinti ir atiduoti šitame kolektyve.„

Anksčiau pavaduotojos kandidatūra jau buvo pasiūlyta tarybos narei Daliai Kutraitei, tačiau žurnalistė šios pozicijos atsisakė.

LRT administracijai šie metai gausus pokyčių - naujuoju LRT tarybos pirmininku L. Gadeikis buvo išrinktas pasibaigus iki šiol šias pareigas ėjusio LRT tarybos nario Žyginto Pečiulio kadencijai, o šių metų balandį LRT generalinės direktorės pareigas pradėjo eiti Monika Garbačiauskaitė-Budrienė, pakeitusi buvusį ilgametį vadovą Audrių Siaurusevičių.

LRT tarybą sudaro dvylika narių: po keturis narius deleguoja šalies prezidentas ir Seimas, dar keturis - visuomeninės organizacijos. Taryba yra aukščiausias visuomeninio transliuotojo valdymo organas, turintis atstovauti visuomenės interesams.

Seimas šiuo metu atlieka parlamentinį tyrimą dėl LRT veiklos. 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder