Komisijoje su Edita Daniūte dirbs provokatorius choreografas Aurelijus Liškauskas

Komisijoje su Edita Daniūte dirbs provokatorius choreografas Aurelijus Liškauskas

Septintą ryto jis apsivelka purviną „specovkę“ ir eina statyti savo svajonių namo. Dešimtą ryto, užsitempęs triko, kaip pats sako, „su aptemptais visais galais“, stovi prie veidrodžio baleto repeticijų salėje.

„Esu kontrastų žmogus, - sako Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vyriausiasis choreografas Aurelijus Liškauskas. Energija trykštantis vyras nuo naujojo LNK sezono dirbs „Kviečiu šokti. Pažadinta aistra“ komisijoje.

Jis vienu metu stato ir namą, ir spektaklius. Grojant lėtai muzikai, jam norisi bėgti. Vieną dieną jis rengiasi puošnų kostiumą, kitą – treningus. Klauso visą spektrą muzikos - nuo visiško popso iki hard roko. Vaikystėje lankė futbolą, kurį paskui iškeitė į pramoginius šokius.

Per keturiolika metų nuo paprasto vaikino iš Ukmergės Aurelijus Liškauskas tapo šokančiu baleto trupės vadovu. Jį, sportinių šokių pirmakursį, pastebėjo choreografas Jurijus Smoriginas ir rekomendavo į Klaipėdos muzikinio tearto baleto trupę. Neįtikėtina – jis pradėjo šokti baletą jau sulaukęs aštuoniolikos, o ilgainiui ėmė vadovauti viso muzikinio teatro judesiui – nuo baleto šokėjų, choro iki solistų.

„Dar kokius šešerius metus patrauksiu, - juokiasi kalbėdamas apie savo, kaip balerūno, karjerą. – Mes čia Klaipėdos teatre ne tik baletą šokame, todėl patreniruojame ir kitus raumenis, taip greitai nesusidėvėsime“.

Sulaukęs vos 34-erių, jis gali didžiuotis ne tik sukūręs nemažai vaidmenų, pastatęs spektaklių, bet ir prieš keletą metų pelnęs „Auksinį teatro kryžių“ už vaikišką spektaklį.

„Kokių dar turiu pasiekimų? Kai pašoku, sode prie namų pasiekiu aukščiau kybančias kriaušes“, - juokiasi. Ateinantį pavasarį ketina po penkerių metų pagaliau baigti namą dukrai ir žmonai, kurį su tėčiu stato jau penktus metus - tai irgi bus nemažas pasiekimas. Neseniai baleto šokėjų trupę Aurelijus repeticijai išvedė į gatvę – taip protestuodamas prieš apverktiną muzikinio teatro pastato būklę.

Nuo naujojo sezono choreografui jam reikės smailinti liežuvį komentuojant LNK šokėjų pasirodymus ant „Kviečiu šokti“ parketo. Komisijoje Aurelijus dirbs sykiu su pasaulio čempione Edita Daniūte. „Ji labai kategoriška, o tai kiekvienam sportininkui labai reikalinga savybė. Atsimenu, kai ant parketo ji sukdavosi su Arūnu Bižoku – kiek daug ji galėdavo pasakyti savo judesiais...“ - sako Aurelijus.

„Šokis yra sportas, o kai jausmas susitinka su sportu, gimsta menas. Man patinka jausti. Komentuodamas šokėjų pasirodymus aš kalbėsiu vedinas jausmų. Esu pilnas emocijų, sakau, tai, ką galvoju. Editai apliksime vertinti šokėjų kvalifikaciją, o aš kalbėsiu apie jausmus, kuriuos sukėlė šokanti pora“.

Ant „Kviečiu šokti“ parketo suksis pačios ryškiausios muzikos, teatro, sporto, scenos žvaigždės - Merūnas ir Ieva Žilienė, Aušra Štukytė ir Tomas Slausgalvis, Ramūnas Šimukauskas ir Beata Skaisgirytė, Linas Karalius ir Rūta Ramanauskaitė, Ingrida Kazlauskaitė ir Ovidijus Andriekus, Liepa ir Andrius Jarackas, Jurga Anusauskienė ir Andrius Greblikas, Renata Uzialkaitė ir Vadimas Šuško, Kristina Navickaitė - Tina ir Tadas Rimgaila, Katažina ir Dainius Dimša, Mantas Stonkus ir Ala Karpenko, Donatas Baumila ir Rasa Židonytė, Tomas Eigertas ir Nerilė Senulytė, Gintarė Gurevičiūtė ir Vytautas Mackonis, Jurgita Grabauskienė ir Rimvydas Černajus.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder