Jūros spalva priklauso nuo dangaus

Jūros spalva priklauso nuo dangaus

Šiandien laidoje „Susitikimai Teatro aikštėje“ svečiuosis Jūrų kapitonų asociacijos pirmininkas, nepriklausomas laivybos ekspertas, jūrų kapitonas Juozas Liepuonius.

Dar nebuvo Nelly Paltinienės ir ansamblio „Kopų balsai” vinilinės plokštelės su „Kapitono tango”, kai Juozas Liepuonius pirmą kartą atvyko į Klaipėdą. Kapitonas iki šiol plaukioja pasaulio jūrose ir vandenynuose.

Apie viską, kas nutiko per 45 jūreivystės metus pusvalandžio trukmės laidoje papasakoti neįmanoma, bet tie radijo klausytojai, kurie šiandien 14 val. (kartojimas rytoj tuo pačiu laiku) susiras Extra FM (88,5 MHz Vilnius / 89,3 MHz Utena / 91,3 MHz Raseiniai / 91,5 MHz Ukmergė / 93,2 MHz Panevėžys / 98,1 MHz Marijampolė / 98,5 MHz Šiauliai / 100,2 MHz Klaipėda / 105,4 MHz Kaune ir internetu www.extrafm.lt), tikrai sužinos: Kas vienija Juozą Liepuonių ir Bernardą Aleknavičių? Kodėl jūreivystės mokslus baigė ne Klaipėdoje, bet Liepojoje? Kada pirmą kartą kaip kapitonas išplaukė į jūrą? Kiek laiko iš 45-erių jūrininkystės metų praleido ne krante? Kuriuose vandenynuose neplaukiojo? Kas lengviau, įplaukti į uostą ar iš jo išplaukti? Ką sapnuoja kapitonai? Kokia savybė būtina, norint būti kapitonu? Ko siekia ir kuo didžiuojasi Jūrų kapitonų asociacija?

Juozas Liepuonius su šypsena save vadina „valkata“, o žurnalistai jį pravardžiuoja „jūrų piratų baubu“. Laidoje jūrų kapitono mintys apie korupciją ir „laukines žąsis“, ir apie tai, kad  „visais laikais yra blogoji ir geroji pusė, kaip lazda, kuri visuomet turi du galus“.

Po savaitės Teatro aikštėje susitiksime su aktore Nijole Sabulyte, kuri Klaipėdoje ir dramos teatro scenoje jau 50 metų!

VšĮ „Vieno aktoriaus teatras“ projektą „Susitikimai Teatro aikštėje“ iš dalies finansuoja Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas. Laidos vedėjas − Sigutis Jačėnas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder