Juozas Šikšnelis: „Esu meilės tremtinys“

Juozas Šikšnelis: „Esu meilės tremtinys“

Šiandien laidos „Susitikimai Teatro aikštėje“ svečias − rašytojas, skulptorius, Klaipėdos apskrities viešosios Ievos Simonaitytės bibliotekos direktorius Juozas Šikšnelis, kuris tiesiai šviesiai prisipažįsta: „Esu meilės tremtinys“.

Tiesa, tiek rašytoju Raidu Dubre, tiek skulptoriumi J. Šikšnelis save dabar jau vadina buvusiu, nes šiuo metu ant jo darbo stalo − įsakymai, rezoliucijos... Nors Klaipėda nuo 1973 metų jam buvo ir yra miela iki šiol, tačiau atostogauti visuomet važiuoją į savąją „Maljorką“, į gimtąjį Švendubrės kaimą netoliese Raigardo slėnio.

Klausytojų laukia nuoširdus ir atviras pokalbis apie ydingą projektinį finansavimą, apie bibliotekų fonduose žiojėjančias neužpildomas spragas, kurių jau niekas niekada neužpildys, apie bibliotekos lankytojų pomėgius ir apie tai, kaip Ievos Simonaitytės metais rašytojos atminimas vasarą bus įamžintas bibliotekos kiemelyje bei kodėl vis dar nepavyksta atidengti lentos buvusio ilgamečio Klaipėdos rašytojų skyriaus pirmininko Rimanto Černiausko atminimui.

Laidoje taip pat bus išsamiai pristatyti šių metų „Poezijos pavasario“ renginiai Klaipėdoje. Jie prasidės jau rytoj 17 val. skverelyje Tiltų ir Galinio Pylimo gatvių sankirtoje, kur skambės poezija, muzika, bus atidengta Romo Klimavičiaus skulptūra „Mūza“, dedikuota aktoriui ir režisieriui, poetui ir dailininkui Broniui Gražiui (1934–2013).

„Susitikimai Teatro aikštėje“ transliuojami šeštadieniais 14 val. per Extra FM ir internetu. Projektą iš dalies finansuoja Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas, rengia VšĮ „Vieno aktoriaus teatras". Laidas veda Sigutis Jačėnas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder