Juosta "Kunigas": vampyrai vėl baisūs

Juosta "Kunigas": vampyrai vėl baisūs

"Vakarų ekspresas" pristato rubriką, kurioje - nuomonės apie Lietuvos kino teatrų ekranuose besisukančius filmus. Šios rubrikos medžiaga - pastebėjimai, konstruktyvi ir emocinga kritika. Šį kartą jūsų dėmesiui - režisieriaus Scotto Stewarto juosta - "Kunigas".

Filmas "Kunigas" nukelia mus į poapokaliptinius laikus - žmonės jau daugelį amžių kovoja su vampyrais, bandančiais užkariauti pasaulį. Viskas tamsu ir niūru, žemės gyventojai priversti burtis į uždaras aukščiausių tvorų saugomas teritorijas, kurias kontroliuoja Bažnyčia. Jos atstovai tikina žmones, jog didžiausi karai su vampyrais jau baigti ir jaudintis nėra ko. Kadaise kovai su kraugeriais suburti kariai, vadinami kunigais, tapo niekam nebereikalingi ir pažymėti kryžiaus ženklu ant veido, nesugeba rasti padoresnio darbo, o ir paprasti žmones su jais bendrauti nelabai veržiasi.

Tačiau pagrindinis herojus Kunigas (vaidina Paul Bettany), kadaise buvęs nepralenkiamu vampyrų žudymo meistru, žino, kad jokio saugumo nėra, o vampyrų grėsmė dar didesnė negu paskutiniojo karo metu. Jo brolio šeimą užpuola būrys kraujo ištroškusių pabaisų, o dukterėčią pagrobia. Kunigas, nepaisydamas Bažnyčios reikalavimo nekelti panikos ir jokiu būdu nepalikti saugomo miesto teritorijos, leidžiasi į jos paieškas.

Kartu su Kunigu į gelbėjimo žygį leidžiasi jaunas šerifas - pagrobtosios dukterėčios mylimasis, o vėliau netikėtai prisijungia į taisyklėms nepaklususio kunigo paieškas Bažnyčios išsiųsta taip pat buvusi kunigė.

Čia netrūksta kovų ir įvairiausių tiek žmonių, tiek vampyrų žudymo scenų. Kelionės metu paaiškėja daugybė siaubingų paslapčių. Ar pavyks Kunigui išgelbėti dukterėčią? O gal vampyrai užvaldys ne tik ją, bet ir visą ir taip siaube skęstantį pasaulį?

Juosta "Kunigas" vėl žiūrovams primena, jog vampyrai šiaip jau baisūs ir negailestingi padarai. Čia jie visiška priešingybė "Saulėlydžio" sagos nupieštiems geraširdžiams ir skaistaveidžių merginų meilės vertiems išprususiems kraugeriams. Siaubingos išvaizdos tik kraujo ir viso pasaulio užvaldymo trokštantys vampyrai verti nebent medinio kuolo širdin, o ne paauglių simpatijų ir seilėjimosi.

Trileris, turintis vesterno prieskonį, šiek tiek vargina savo niūrumu - tamsūs fonai, dykvietės, siaubinga žmonių buitis, nuolatinė baimė tikrai kelia šiokį tokį slogumo jausmą.

Nors filmas labiau "sci-fi" tematikos negu siaubo juosta, tačiau vaikams vis tiek nerekomenduotinas. Tačiau suaugusiems tokio žanro mėgėjams turėtų visai patikti, nors nėra labai originalus ar išskirtinis - vampyrų ir žmonių kovos tema panašiais aspektais nagrinėta tikrai ne viename filme.

Beje, nors filmas išleistas ir 3D formatu, tačiau efektingų triukų čia nėra daug, o ir tie patys neįspūdingi, todėl geriau pailsinti akis ir žiūrėti juostą normaliu formatu.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder