Inga Jankauskaitė: Laukiu negalvodama apie konkursą

Inga Jankauskaitė: Laukiu negalvodama apie konkursą

Antrą kartą „Lietuvos balso“ projekto mokytojos kėdėje sėdinti Inga Jankauskaitė per pirmuosius „Aklųjų perklausų“ filmavimus Palangoje savo penkiolikos dalyvių armiją jau subūrė. Kokiems balsams pavyko patekti į romantiškiausios mokytojos vardą gavusios Ingos Jankauskaitės komandą, LNK žiūrovai išvysti galės rugsėjo pradžioje.

Artėjant naujiems filmavimams Palangoje, kurie prasidės rugpjūčio 22 dieną, Inga patikina jokio jaudulio nejaučianti. „Laukiu kitaip nei pernai, nes pirmas kartas buvo toks, kai nežinai, dėl ko jaudintis. Laukiu negalvodama apie konkurenciją ir konkursą, laukiu gero laiko su draugais. Įdomaus proceso, kūrybiško ir smagaus buvimo kartu.“

Dar prieš porą metų pati vedusi „Lietuvos balso“ projektą, atlikėja pripažįsta - mokytojos kėdė, o kartu su ja gaunamos pareigos ir siekiami ilgalaikiai tikslai vienareikšmiškai nugali laidos vedėjos pareigas.

„Mokytojos kėdė suteikia daugiau atsakomybės. Čia susiduri su tuo, kad matai, jog iš esmės keičiasi žmonių gyvenimai ir tavo sprendimai gali turėti tam įtakos.“

Paklausta, kaip jaučiasi, kai projekte mokytojų kėdėje liko tik vienintelė moteris, atlikėja neslepia šypsenos ir kelia nykščius į viršų. „Džiaugiuosi, Justinas prisijungė, manau, kad jis čia buvo kaip tik tas žmogus, kurio mums trūksta, kaip tik tas segmentas, reikalingas prieskonis. Man atrodo, kad šį sezoną pačiai kavos puodelio atsinešti jau nereikės eiti“, - juokdamasi sako I.Jankauskaitė.

Kalbėdama apie savo suburtą komandą, mokytoja užtikrinta, jog ją pasirinkę dalyviai neabejotinai turi vieną bendrą bruožą - jie žino, kad kartu su Inga jų tikslas ne tik pasiekti rezultatą, bet ir mėgautis kūrybos ir tobulėjimo procesu, išmokti scenoje elgtis taip, kaip jų neišmokys nė vienas kitas muzikos profesionalas.

„Tai yra, be abejo, ir žanro klausimas. Taip pat ir tai, ką reikia veikti scenoje. Man daug svarbiau ne ką, o kaip padaryti. Man svarbu istorija, turinys ir bendros sceninės išraiškos ieškojimas - čia tik aš galiu padėti geriausiai“, - savo pranašumą prieš kitus tris mokytojus įvardija I.Jankauskaitė.

 

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder